Help ik Bloos

Help ik bloos

Door een pijnlijk moment of onverwachte aandacht gebeurt hetgeen je juist probeert te verhinderen, je begint rood te worden. Je kunt al voelen hoe de warmt omhoog komt in je gezicht. Je oren beginnen ook nog te gloeien.

Met dat rode hoofd weet jij je eigenlijk weer geen houding te geven. Hoe zeer je ook probeert het blozen te onderdrukken, op de meest ongelegen momenten sta je daar weer met een rood gezicht.

Je begint steeds meer op te zien tegen situaties waarin je bang bent om daar weer met een rood hoofd te staan. Het kan zelf zo zijn dat je steeds meer situaties gaat vermijden en je gaat afzonderen.

Blozen verbergen

Het kan zijn dat je wilt proberen te verbergen dat je bloost. Dat kan je doen met behulp van groene crème en een foundation met een gele ondertoon.

Of je kunt je huid een donkerder teint geven met een Summerlook crème of door een zonnebank kuurtje te nemen.

Verder kan je je kleding aanpassen. Bijvoorbeeld door een coltrui te dragen. Nadeel hiervan is dat je het al warm kunt krijgen (en dus rood kunt worden) door alleen al het dragen van een coltrui. En hoe leg je uit dat je een coltrui draagt wanneer het 20 graden of warmer is?

Volgens sommige onderzoekers is het nodig dat je iets aan je denkpatronen gaat doen. Dat je denkt dat je wel iets kan in plaats dat je van te voren al denkt dat het toch weer fout zal gaan en dat iedereen op je let.

Help ik bloos, wat doe ik eraan?

Recentelijk is ontdekt dat emotionele klachten, zoals blozen, worden teweeggebracht door verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Deze verstoringen ontstaan op hun beurt weer door onverwerkte emoties en emotionele trauma’s die in het verleden hebben plaatsgevonden.

Ga dus inzien dat het niet te stoppen en vervelende blozen ‘slechts’ een gevolg is van beschadigingen en blokkades in het energiesysteem van je lichaam.

Daarom heb je iedere keer weer last rood worden. Hoezeer je het ook probeert te onderdrukken.

Meer informatie over het oplossen van je blozen kan je vinden op:
blozen Oplossen
Help ik bloos Disclaimer

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.