Ben jij een Blozer?

Blozer zijn

Op de meest ongelegen momenten gebeurt het; je gezicht, hals en zelfs oren worden rood. Je begint het warmer en warmer te krijgen.

Het besef dat je weer een rood hoofd krijgt maakt dat je je nog ongemakkelijker gaat voelen waardoor je nog roder wordt.

Je voelt je helemaal niet op je gemak op die momenten en je schaamt je voor het rood worden, terwijl het je gebeurt zonder dat je er iets aan kunt doen.

Blozen, wat is het

Blozen ontstaat door een verhoogde toevoer van bloed naar het hoofd. Met als gevolg dat gezicht en nek rood worden. Door de verwijding van de oppervlakkige bloedvaten neemt de doorbloeding van de huid sterkt toe. Als gevolg hiervan krijg je het erg warm.

Het rood worden kan optreden als gevolg van stressvolle situaties (denk hierbij aan het geven van een presentatie, het in de belangstelling staan van een groep mensen) en emoties zoals bijvoorbeeld, schaamte, woede of vernedering

Blozer zijn, wat kan je er aan doen

Camoufleren
Je kunt proberen het blozen te camoufleren door gebruik te maken van crème. De crèmes die hiervoor worden aangeraden zijn groenig van kleur. Daarna een foundation gebruiken met een gelige ondertoon.

Praten over het rood worden
Je kunt proberen te praten over rood worden met diegene die je kunt vertrouwen. Praten lucht echter vooral op en lost helaas heel weinig op. De volgende keer heb je weer een rood hoofd.

Relativeer je rood worden
Probeer in te zien dat de wereld niet vergaat wanneer jij weer rood wordt. Besef dat blozen helpt om aardig en betrouwbaar gevonden te worden.

De oorzaak van je blozen oplossen
Nog niet zo heel lang geleden is ontdekt dat de oorzaak van vele emotionele klachten, waaronder blozen, is gelegen in verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Deze verstoringen in het energiesysteem zijn op hun beurt weer ontstaan door onverwerkte emoties of traumatische ervaringen uit het verleden.

Besef dus dat het verschrikkelijke rood worden ‘slechts’ een gevolg is van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Daarom blijf je last houden van dat rood worden.

En daarom lukt het je niet om dat blozen te stoppen. Hoezeer je ook je best hebt gedaan om er van af te komen.

Hoezeer je ook aan het proberen bent geweest om het rood worden te onderdrukken.

Wil jij meer weten over het aanpakken van je klachten, ga dan nu naar....

Blozen Aanpakken
Blozer Disclaimer

Blozer
Morpheus Emotionele Bevrijding Home
Wikipedia


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.