Zoek jij een Cursus Presenteren?


Sprekend Jezelf is een cursus presenteren waarbij jij leert jezelf te zijn en te blijven bij het geven van een presentatie.

Stel je eens voor dat jij ontspannen een boeiende presentatie houden voor een groep. Het kan, echt waar!

Bijna iedereen moet wel iets wegslikken als hij of zij het een presentatie moet geven voor een grotere groep.

Of je nu op een werkoverleg of in een vergadering het woord moet voeren het maakt niet uit ..... jij hebt er last van: dichtgeknepen keel, versnelde hartslag, hyperventilatie, pijn in je buik, krijgt een rood hoofd, je gaat trillen, begint te zweten en staat daar met kromme tenen en gespannen spieren terwijl de adrenaline door je lijf giert.

“Waarom doe ik dit,” denk je dan. Maar ja, je werk / carrière eist het, dus doet je het maar, met knikkende knieën en een matig resultaat.


Zou het niet geweldig zijn
om ontspannen een boeiende presentatie
te houden voor een groep?Wat je al hebt gedaan maar wat niet heeft geholpen:

 • een goed boek over presenteren lezen

 • een traditionele (te dure) cursus presenteren volgen

 • ademhalingsoefeningen

 • net doen alsof er niets aan de hand is

 • het geven van presentaties vermijdenMet Sprekend Jezelf een boeiende presentatie houden
Met deze cursus presenteren leer je hoe je onbevangen voor een groep kunt staan.

Hoe je daarbij jezelf kunt zijn en jezelf kunt blijven. Hoe je dit kunt doen, ongeacht de grootte en samenstelling van die groep.Wat deelnemers zeggenJe gaat een eigen, unieke en authentieke spreekstijl ontwikkelen, waarmee je jouw boodschap duidelijk kan overbrengen en je toehoorders weet te boeien.Wat kan je verwachten tijdens de cursus?
Tijdens deze cursus presenteren zal veel worden geoefend. Deze oefeningen zijn erop gericht om je vertrouwd te maken met je eigen (ongekende) kracht.

In iedere les ervaar je hoe het is voor een groep te staan en daarin jezelf te zijn en ook te blijven.

Je leert hoe je de angsten die naar boven komen kunt verminderen. En hoe je deze angsten kunt omzetten in constructieve kracht.

Door je gevoelens te leren kennen en te accepteren krijg je er grip op. Je wordt je gevoelens blijvend de baas.

De positieve ervaringen tijdens deze training vergroten je zelfvertrouwen. Je gaat plezier en ervaren in plaats van de onzekerheid en angst

Daarnaast bevat elke les theorie die je in de praktijk verder helpt. Je krijgt in deze cursus onder andere informatie over:

 • De psychologie van het spreken en luisteren.

 • Hoe in te spelen op de verwachtingen van jouw publiek.

 • Hoe duidelijk je boodschap over te brengen is.

 • De invloed van nonverbaal gedrag

 • Imago en charisma

De theorie en de oefeningen zorgen samen voor voldoende bagage waardoor het je lukt buiten de training met plezier jezelf te zijn in grotere groepen.

De groepsgrootte ligt gemiddeld rond de 10 personen.

De leeftijd varieert van 18 tot 75 jaar en ook de achtergrond van de deelnemers is verschillend, waardoor een voor iedereen waardevolle uitwisseling kan plaatsvinden.Waarom deze cursus presenteren wel werkt
In deze cursus maken we gebruik van technieken en oefeningen uit NLP (Neuro Linguïstisch Programeren), cognitieve gedragswetenschappen, ontspanningsmethodes en de nieuwste,bewezen technieken uit Amerika zoals EMDR, EFT en Speaking Circles®.

De kracht van Sprekend Jezelf cursus presenteren zit in de speelse en creatieve combinatie van methodes die bewezen hebben te werken.Deze cursus presenteren werkt voor je:

 • Als jij ontspannen en met zelfvertrouwen voor groepen wilt kunnen spreken

 • Als jij het gevoel hebt dat je niet overkomt op jouw publiek en je dat wilt veranderen

 • Als het voor jou belangrijk is dat jij je onzekerheid overwint

 • Als jij graag jezélf wilt zijn voor groepen

 • Als je regelmatig grotere groepen mensen toespreekt en daarin wilt verbeteren en groeien

 • Als je bereid én in staat bent hiervoor in jezelf te investeren.Cursus Data
Cursus I/15 donderdag 5, 12 en 19 maart 2015

Cursus II/15 dinsdag 9, 16 en 23 juni 2015Cursus locatie
De cursus wordt gegeven bij Vergader- en partyboerderij Champ'Aubert te Driebergen-Rijsenburg en is goed bereikbaar per openbaar vervoer (bus stopt voor de deur) en per auto (eigen parkeerplaats).


Investering
De cursus bestaat uit 6 dagdelen, verdeeld over drie hele dagen.

Deelname bedraagt € 745,-- , excl. het cursus arrangement. Hiervoor krijg je: een reader, 2 CD's, drie volle dagen cursus, begeleiding door een inspirerende en ervaren trainer, en, last but not least........ een ' life changing' ervaring.

Het cursusarrangement bedraagt € 147,50 en is verplicht. Hiervoor krijg je: een uitstekende verzorging bestaande uit "aangeklede" koffie / thee / water / sap, een verrassende ambachtelijke lunch en veel persoonlijke aandacht.

Voor bedrijven komt er nog 19 % BTW bovenop de vermelde bedragen.

Profiteren van vroegboekkorting?
Een vroegboekkorting van € 30,00 op het cursusgeld wordt verleend als je je aanmeldt tot een maand voor aanvang van jouw cursusdatum én binnen de betalingstermijn betaalt.Aanmelden en informatie
Wil jij ook eindelijk vrij en ontspannen spreken voor een groep?

Geef je dan NU op of vraag informatie aan met onderstaand contactformlier.

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.

  
De trainer
De cursus presenteren Spreken Jezelf wordt begeleid door Marijke van Dellen.

Cursus Presenteren trainer In 1997 is zij met haar eigen praktijk Insight gestart. Inmiddels is Insight uitgegroeid tot een Centrum voor coaching, therapie en persoonlijke groei.

Marijke is haar carrière begonnen als docente Nederlands op Middelbare scholen. Daarna studeerde ze Personeelswetenschappen aan de Hogeschool van Haarlem.
Marijke werkte jarenlang in het bedrijfsleven, profit en non-profit, onder andere als opleidingsmanager, coach en trainer.

De laatste jaren heeft Marijke zich verder gespecialiseerd in het oplossen van fobie en angst klachten (zoals bv angst voor openbaar spreken).

Zowel voor de klas als in haar functies in het bedrijfsleven was spreken voor groepen een “must”.

Marijke heeft destijds ook zelf haar eigen spreekangst moeten overwinnen om in haar werk succesvol te kunnen zijn. Marijke begeleidt deze training dus vanuit haar eigen spreekangst ervaring, niet alleen vanuit de theorie.
© Cursus Presenteren - Insight Online

cursus presenteren disclaimer