Last van faalangst?


Jouw faalangst kan opgelost worden!
Je angst om te falen kan snel verholpen worden wanneer de oorzaak hiervan wordt aangepakt.

Jan Heering Faalangst Expert lost het op. Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben specialist in het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals angst om te falen.

Ik heb inmiddels al bijna 20 boeken over aanpakken van emotionele klachten geschreven.

In mijn praktijk heb ik velen geholpen om hun angst om te falen achter zich te laten.

Ik zal je hier uitleggen wat de oorzaak van je klachten is en hoe je jouw angst om te falen snel en eenvoudig kunt oplossen.


Faalangst Symptomen
Door de spanning lukt het je niet meer om te denken tijdens hét moment dat jij moet presteren. Bijvoorbeeld bij een tentamen, een examen, het afrijden voor auto of motor, of bij het geven van een presentatie. Je wordt onzeker en je komt niet meer uit je woorden wanneer jij moet presteren.

Lichamelijke symptomen zijn: zweten, hoofdpijn, trillen, buikpijn, geen honger hebben .en vaak naar het toilet moeten.

Je bent onzeker om verkeerd over te komen

Je bent bang om iets fout te doen.

Je kunt zelfs een volledige black-out krijgen.

Door je angst heb je last van slaapproblemen.

Je hebt last van uitstelgedrag.

Mislukkingen schrijf jij vooral aan jezelf toe.

Door je angst om te falen kan je ook last krijgen van doemdenken. De doemscenario's blijven maar door je hoofd spoken.

Je bent een kei in het afbrekend evalueren van jezelf.


Samengevat kan je zeggen dat angst om te falen van invloed is op:

  • Het denken
    Door je angst worden de gevaren als het ware uitvergroot. Je gaat daarnaast negatiever over jezelf en hetgeen je kunt denken.

  • Het voelen
    Naast angst krijg je last krijgen van deze reacties: spanning, onzekerheid, hartkloppingen, niet kunnen eten, slaapproblemen, hoofdpijn, buik- of maagpijn, concentratieproblemen, zweten en oververmoeidheid.

  • Gedrag
    Wanneer er sprake is van angst om te falen gaat dit vaak samen met het extreem lage doelen of extreem hoge doelen stellen. Of zet je voor 100% in of voor 0% en doe je helemaal niets.Soorten angst om te falen
Actieve angst
Bij deze vorm hoort een minutieuze voorbereiding om alle kans op falen uit te sluiten. Je doet er alles aan om maar succes te verkrijgen. Het lukt je hierdoor toch, ondanks je angst, om goede cijfers te behalen. Het kost je op deze manier echter wel enorm veel moeite.

Passieve angst
Bij deze vorm hoort uitstelgedrag. Het falen probeer je te vermijden door weg te lopen van de inspanning. Je zoekt afleiding in allerlei zaken om maar niet te hoeven denken aan de prestatie die je moet gaan leveren.Vrij van angst om te falen
Verlost van je angst kan en durf je eindelijk goed te presteren. Vrij van je angsten kan jij je goed voelen.
Ook tijdens een examen!

Stel je eens voor hoe goed jij dan kan presteren.

Hoe fantastisch jij je dan zal voelenWat niet werkt
Over je angst met anderen praten lucht op maar lost niets op. Je blijft last houden van je angst om te falen.

Je angst onderdrukken en trachten te overwinnen werkt averechts. Je klachten blijven terug komen en worden steeds erger.

Behandeling vanuit de reguliere geneeskunde is vaak een langdurig en soms ook pijnlijk proces. Op behandeling door een psycholoog zit je niet te wachten. Daarnaast duurt zo'n traject vaak lang en heeft een onzekere uitkomst.

Goedbedoelde faalangst tips zoals, leer ontspanningsoefeningen, leer jezelf om positief te denken in plaats van negatief, maak een compliment aan jezelf, noteer iedere dag succesvolle gebeurtenissen en heb positieve verwachtingen over jezelf werken gewoonweg niet of nauwelijks.

Andere tips zoals concentreer je op gedachten die je wel kunnen helpen en let op je ademhaling zijn ook niet meer goedbedoelde tips. Deze goedbedoelde tips zorgen er helaas ook niet voor dat je van je aandoening afkomt.

Alternatieve geneeswijzen en Bach-remedies werken doorgaans langzaam. Of ze werken in het geheel niet.


De bovenstaande manieren om van je klachten af te komen, werken niet of langzaam omdat de oorzaak van je faalangst niet wordt weggenomen.
De oorzaak van je faalangst
Jouw klachten worden veroorzaakt door onverwerkte emoties en de verstoringen die deze emoties geven in het energetisch systeem van jouw lichaam.

De onverwerkte emoties kunnen zijn ontstaan zonder dat jij je daar bewust van bent.

Jij blijft je angst voelen doordat deze verstoringen in het energetische systeem van je lichaam verstoringen veroorzaken.

Je emoties zitten dan als het ware in je lichaam opgeslagen.

Ben je vrij van deze verstoringen in je energiesysteem, dan voel jij je over het algemeen goed. Emoties komen en gaan en je hebt geen last van onaangename angsten, doemgedachtes en gevoelens van onzekerheid.

Echter, iedere keer wanneer jij nu denkt aan of geconfronteerd wordt met die bepaalde situaties komt je angst weer naar boven.

Dit is het gevolg van de verstoringen in je energiesysteem.

En dit is dan ook de reden dat al die goedbedoelde adviezen om je angst op te lossen niet of slechts heel langzaam werken.

Zolang de onverwerkte emoties en de verstoringen in jouw energetisch systeem niet worden opgelost, blijf jij last houden van je klachten.

Worden de onverwerkte emoties opgelost, hetgeen snel en gemakkelijk kan worden volbracht, dan ben jij van je angst om te falen verlost.

Ik bied je een oplossing om snel van je angst om te falen af te komen, namelijk...

Klik NU hier om je
angst om te falen
op te lossen

Disclaimer voor de Morpheus Emotionele Bevrijding site

Faalangst Definitie

Faalangst Therapie

Entire contents copyright © Morpheus Institute. All rights reserved.