Wil jij
goed presenteren?Goed presenteren leren

Stel je eens voor dat jij goed kunt presenteren en dat je voor een groep gewoon jezelf kunt zijn.

Het kan echt!

Moet jij ook iets wegslikken als je voor een groep het woord moet voeren?

En heb je dan last van symptomen zoals; dichtgeknepen keel, verhoogde hartslag, hyperventilatie, buikpijn, trillen van handen en/of knieën, rood worden of hevig transpireren?

En heb je iedere keer weer slechts een matig resultaat?Stel je eens voor hoe het zou zijn als jij vrij en authentiek je verhaal voor een groep kunt houdenWat niet helpt om goed presenteren te leren:

 • een boek over presenteren lezen

 • erover praten

 • een traditionele (te dure) presentatie cursus volgen

 • van te voren ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen doen

 • ontkennen dat je er tegen op ziet

 • mijden om voor een groep te gaan staanMet Sprekend Jezelf heb jij leer jij snel goed presenteren
Met deze training over goed presenteren leer jij hoe je onbevangen voor een groep kunt staan. Hoe je daarbij jezelf kunt zijn en jezelf kunt blijven. Hoe je dit kunt doen, ongeacht de grootte en samenstelling van die groep.

In deze training zal jij een eigen, unieke en authentieke spreekstijl ontwikkelen waarmee jij jouw boodschap duidelijk kunt overbrengen en je toehoorders weet te boeien.Wat kan je verwachten tijdens de training?
Goed presenteren leer je door veel te oefenen. De oefeningen in deze training zijn erop gericht om je vertrouwd te maken met je eigen (ongekende) kracht. In elke les ervaar je hoe het is voor een groep te staan en daarin jezelf te blijven.

Je leert hoe je jouw destructieve angst zelf kunt verminderen en deze angst kunt omzetten in constructieve kracht.

Doordat je niet weg gaat lopen voor die gevoelens maar deze juist te leren kennen en te accepteren krijg je er permanent grip op.

Je zal je gevoelens blijvend de baas wordenDe positieve ervaringen die je tijdens deze training op zal doen vergroten je zelfvertrouwen. Je gaat plezier en echtheid ervaren in plaats van angst en paniek.

Wat deelnemers zeggenElke les bevat theorie die je in de praktijk verder zal helpen bij het goed presenteren. Je krijgt onder andere informatie over:

 • Hoe je duidelijk en met overtuiging je boodschap over kunt brengen

 • De aandacht van je toehoorders vragen, krijgen en vasthouden

 • De invloed van non-verbale communicatie

 • Hoe je kan inspelen op de verwachtingen van jouw publiek

 • Lichaamstaal, stemgebruik en uitstraling

De theorie en de oefeningen te samen zorgen voor voldoende bagage waardoor het je lukt om buiten de training met plezier te presenteren. Ook voor grotere groepen kan je dan goed presenteren.


Wat deelnemers zeggen

Rustiger en zelfverzekerder voor een groep
" Ik heb zoveel geleerd, ik moet dit allemaal nog eens rustig doorlezen. Ik merk wel al dat ik veel rustiger en zelfverzekerder voor een groep sta."

Geen moeite meer om voor mezelf te gaan staan
" Ik had altijd het gevoel dat ik minder was dan de rest en daarom durfde ik in gezelschap mijn mond niet open te doen. Dat is nu heel anders geworden. Ik weet dat ik evenveel waard ben als ieder ander en heb er geen moeite meer mee om voor mezelf te gaan staan."

Voel ik me al veel gemakkelijker bij het geven van presentaties
" Ik was er van overtuigd dat ik nooit van dit probleem af zou kunnen komen. Nu denk ik daar anders over. Als ik de oefeningen doe en toepas wat we geleerd hebben voel ik me al veel gemakkelijker bij het geven van presentaties dan voor de training."

Te mooi om waar te zijn
" Ik heb heel veel aan deze training gehad. Dat dit bestaat ...... het is te mooi om waar te zijn!"

Grote presentatie gegeven
" Je heb voor iedereen net precies de juiste toon, heel goed. Ik heb heel veel geleerd en al tijdens de training een grote presentatie kunnen geven! Bedankt."Waarom deze training wel werkt
Er wordt tijdens deze training gebruik gemaakt van methodes en oefeningen uit de NLP, cognitieve gedrags-wetenschappen, ontspanningsmethodieken en de nieuwste, maar bewezen technieken zoals EMDR en EFT en Speaking Circles®.

De kracht van de goed presenteren cursus Sprekend Jezelf zit in de speelse en creatieve combinatie van methodes die innovatief zijn en bewezen hebben te werken.Deze training werkt voor je:

 • Als jij ontspannen en zelfverzekerd voor (grotere) groepen wilt kunnen spreken

 • Als jij het gevoel hebt dat je niet overkomt op jouw publiek en je dat wilt veranderen

 • Als het voor jou belangrijk is dat je blijvend jouw angst om voor groepen te spreken overwint

 • Als jij graag jezelf wilt zijn en blijven voor groepen

 • Als je regelmatig grotere groepen mensen toespreekt en daarin wilt verbeteren en groeien

 • Als jij een inspirerend verhaal voor een groep wilt kunnen houden

 • Als je bereid én in staat bent hiervoor in jezelf te investeren.


Cursus Data
Deze cursus waarmee jij goed presenteren kan leren bestaat uit 6 dagdelen, verdeeld over drie hele dagen.

Cursus I/15 donderdag 5, 12 en 19 maart 2015

Cursus II/15 dinsdag 9, 16 en 23 juni 2015Cursus locatie
De cursus wordt gegeven bij Proeverij de Pronckheer te Cothen en is goed bereikbaar per openbaar vervoer en per auto. Cothen is een prachtig dorp in de Kromme Rijn streek, gelegen in het midden van het land, onder de rook van Utrecht.
Investering
Bij deelname ontvang je: een reader, 2 CD's, drie volle dagen cursus, begeleiding door een inspirerende en ervaren trainer, en, last but not least........ een ' life changing' ervaring. Deelname bedraagt € 745,-- , excl. het cursus arrangement.

Het cursusarrangement bedraagt € 147,50 en is verplicht. Hiervoor krijg je: een uitstekende verzorging bestaande uit "aangeklede" koffie / thee / water / sap, een verrassende ambachtelijke lunch en veel persoonlijke aandacht.

Voor bedrijven komt er nog 19 % BTW bovenop de vermelde bedragen.

Profiteren van vroegboekkorting?
Een vroegboekkorting van € 30,00 op het cursusgeld wordt verleend als je je aanmeldt tot een maand voor aanvang van jouw cursusdatum én binnen de betalingstermijn betaalt.Wil jij ook eindelijk vrij en ontspannen goed presenteren voor een groep?
Geef je dan NU op. Of vraag meer informatie aan.

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.

  

De trainer
Deze goed presenteren training wordt begeleid door Marijke van Dellen.

goed presenteren trainer

In 1997 is zij met haar eigen praktijk Insight gestart.

Inmiddels is Insight uitgegroeid tot een Centrum voor coaching, therapie en persoonlijke groei.Marijke begon haar carriere als docente Nederlands op Middelbare scholen. Daarna studeerde ze Personeelswetenschappen aan de Hogeschool van Haarlem.

Ze werkte jarenlang in het bedrijfsleven, profit en non-profit, onder andere als opleidings-manager, personeelsmanager, coach en trainer.

De laatste jaren heeft Marijke zich verder gespecialiseerd in het oplossen van fobie en angst klachten (zoals bv angst voor openbaar spreken).

Zowel voor de klas als in haar functies in het bedrijfsleven was spreken voor groepen een “must”.

Marijke heeft destijds ook zelf haar eigen spreekangst moeten overwinnen om in haar werk succesvol te kunnen zijn. Zij begeleidt deze training dus niet alleen vanuit de theorie maar ook vanuit haar eigen spreekangst ervaring.
© Insight Online

Goed presenteren disclaimer