Hoe maak je een site die veel bezoekers krijgt?

In dit artikel geef ik antwoord op de vraag hoe maak je een site?


Bij het maken van een website is het belangrijk dat je kiest voor het juiste programma.

Een programma dat er voor zorgt dat je geen aandacht hoeft te schenken aan bijzaken zoals kennis van programmeertaal en het aanmelden van je webpagina’s bij de zoekmachines.

Voordat je een site gaat maken is het belangrijk dat je het duidelijk voor ogen hebt wat het thema van je site wordt, wat het doel van je site is en dat er interesse is voor het thema van je site.

Het gaat er immers ook om dat je (veel) bezoekers op je site krijgt. Toch?

Een goed programma heeft een handleiding waarmee je bovenstaande thema’s kunt uitwerken. Echter, de meeste programma’s hebben dit niet.

Hoe maak je een site die veel bezoekers trekt
Je krijgt veel bezoekers op je site door:

  • Een thema te kiezen waar belangstelling voor is
  • De competitie voor dat thema niet te heftig is
  • Je een goede structuur kiest voor je site
  • Kunt uitzoeken naar welke zoektermen belangstelling is
  • Webpagina’s schrijft die optimaal zijn voor de zoekmachines

Hoe maak je een site - Een thema voor je site
Waarschijnlijk heb je al een thema voor je site in je hoofd. Een hobby, interesse, een website voor je onderneming. Of ……. vul maar in.

Het is een voordeel als je voor het thema van je site veel belangstelling hebt. Je gaat namelijk veel tijd besteden aan het bouwen van je website. En ben je niet heel veel interesse in het onderwerp, dan valt het erg tegen om het bouwen vol te houden.

Het is ook belangrijk dat je gaat onderzoeken als er belangstelling is voor het thema van je toekomstige site. Je wilt immers geen site bouwen waarvoor geen interesse is, waardoor je weinig of geen bezoekers op je site krijgt.

Een goed programma heeft ook een brainstormer waarmee je kunt onderzoeken voor welke zoektermen belangstelling is, hoeveel die belangstelling is en hoeveel competitie er is voor deze zoektermen.

Hoe maak je een site – Webpagina’s schrijven die optimaal zijn
Het is belangrijk dat de pagina’s die je gaat schrijven optimaal zijn voor de zoekmachines. Je wilt immers dat de webpagina’s van je site in de top 10 staan van de zoektermen die belangrijk zijn voor je site.

Immers, de meeste gebruikers van de zoekmachines kijken alleen op de eerste pagina die verschijnt voor die betreffende zoekterm.

Je moet een bepaald aantal van de zoektermen op een bepaalde manier in de tekst verwerken. De beste manier om dit te doen is door de tekst van je pagina te laten analyseren door het programma waarmee jij je website maakt. Anders bereik je de optimale verhouding van de zoektermen in de tekst eigenlijk nooit.

Het is natuurlijk ook heel handig als je de pagina’s voor je website gewoon kunt schrijven zonder je druk te maken over programmeren.

Hoe maak je een site – mijn ervaringen
Ik heb een aantal jaren geleden het website bouwen opgepakt met een programma dat al het bovenstaande (en nog veel meer) doet. Ik ben het maken van mijn site begonnen om mijn onderneming te promoten.

Kort nadat ik gestart was kwam ik erachter dat ik zoveel succes had met het bouwen van mijn website dat ik mij daar fulltime op ben gaan richten. Inmiddels heb ik meer dan 10 sites gebouwd, allemaal met hetzelfde programma.

Ik ben geen programmeur. Mijn kennis van html is zeer beperkt. Maar dat is ook niet nodig. Ik kan nu, met behulp van het juiste programma en door het kiezen van de juiste thema’s van mijn sites succes hebben zonder te kunnen programmeren. Het programma waarmee ik werk doet immers ‘alles’.

Nieuwsgierig naar het programma? Het heet Solo Build It! (SBI!) en is van een Canadees bedrijf van internetgoeroe Ken Evoy.

Wil je meer weten, klik dan op de banner onder aan deze pagina.

Hoe maak je een site disclaimerEntire contents copyright © Morpheus Instituut.
All rights reserved.