Medicijn tegen kleptomanie ontdekt

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Minnesota is het medicijn Naltrexone in staat om mensen van kleptomanie (dwangmatige neiging tot stelen zonder economische noodzaak) te verlossen.

Tijdens het onderzoek, waarbij 25 kleptomanen meededen, hebben onderzoekers aan een aantal van de kleptomanen Naltrexona voorgeschreven.

De andere groep kleptomanen kregen, zonder dat ze het wisten, een placebo.

De groep notoire kleptomanen waren voordat het onderzoek begon circa een uur in de week bezig met het stelen van voorwerpen uit winkels.

Diegene die Naltrexona kregen toegediend hadden binnen korte tijd een verminderde neiging tot kleptomanie vergeleken met degene in de groep die het placebo kreeg toegediend.

Jon Grant, Professor aan de Universiteit van Minnesota, spreekt van een aanmerkelijk verschil in gedrag als gevolg van het toedienen van Naltrexona.

Momenteel wordt Naltrexona gebruikt bij behandeling van drugs- en alcoholverslaving.

Volgens de onderzoekers zal bij behandeling van kleptomanie therapie een onderdeel blijven van de totale behandeling.

Referentie:
1. Grant et al. A Double-Blind, Placebo-Controlled Study of the Opiate Antagonist, Naltrexone, in the Treatment of Kleptomania. Biological Psychiatry, 2009; 65 (7): 600 DOI:De oorzaak van kleptomanie
Naar mijn opvatting ontstaan emotionele problemen, zoals bijvoorbeeld kleptomanie, door onverwerkte emoties en de verstoringen die deze onverwerkte emoties in het energie systeem van het lichaam teweeg brengen.

Medicatie is daarom geen oplossing voor kleptomanie en andere emotionele klachten.

Ben je op zoek naar een écht antwoord op emotionele klachten……

Klik hier voor oplossingen
om kleptomanie
snel achter je te laten
Medicijn tegen kleptomanie ontdekt DisclaimerEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.