Last van Overmatig Transpireren?

Hyperhydrose - Overmatig Transpireren

Er hoeft maar iets te gebeuren of je hoeft maar iets te doen en je begint al te transpireren.

Het overmatige zweten kan over je hele lichaam plaats vinden. Het kan echter ook zo zijn dat je op een specifieke plaats last hebt van overmatige transpiratie. Dat kan zijn: voorhoofd, bovenlip, rug, oksels, handen, dijen of voeten.

Transpiratie loopt dan in straaltjes langs je lichaam of van je hoofd.

Als gevolg van deze overmatige transpiratie krijg je grote transpiratieplekken in je kleding.

Je maakt je zorgen om de mening van anderen over het overmatige zweten.

Je doet er van alles aan om het zweten te onderdrukken. Je kiest je kleding zodanig dat de kans op transpireren en de bijbehorende plekken zo klein mogelijk is.

Daarnaast pas jij je gedrag zoveel mogelijk aan om naar niet in situaties te belanden waarbij je overmatig zou kunnen gaan transpireren.Vrij van overmatig transpireren
Verlost van overmatige transpiratie kan jij eindelijk weer ontspannen en blij door het leven gaan.

Vrij van je aandoening kan jij je eindelijk weer goed voelen.
In iedere situatie!

Je kunt je leven dan weer oppakken.

Stel je eens voor hoe fantastisch je leven er dan uitziet.

Hoe geweldig jij je dan zal voelen.Wat je hebt gedaan en waarom het niet werkt
Over het transpiratie klachten praten lucht misschien even op. Als je er al over durft te praten. Echter praten over je aandoening lost helaas niets op zoals je allang hebt kunnen ervaren.

Je aandoening proberen te onderdrukken alleen maar averechts. Doordat je steeds drukker maakt over je aandoening krijg je er steeds meer last van.

Reguliere geneeskunde heeft geen oplossing voor je klachten. Die doet alleen aan symptoom bestrijding. De voorgeschreven crèmes helpen maar beperkt.

Het verwijderen van zweetklieren door middel van een operatie, excisie, wordt vooral bij de oksels toegepast. Deze ingreep kan erg pijnlijk zijn. Daarbij heb je blijvende littekens.

Een andere operatieve ingreep is Sympathectomie, het blokkeren of doorsnijden van de zenuwen die de zweetklieren aansturen.

Beide ingrepen wordent niet vergoed door de meeste ziektekostenverzekeringen. Daarnaast is de kans groot dat je overmatig gaat zweten op andere plaatsen op je lichaam.

Botox injecties kunnen alleen gebruikt worden wanneer er sprake is van overvloedig zweten in de oksels. Ook bij deze behandeling is het mogelijk dat je meer gaat transpireren op een andere plek op je lichaam.

De botox behandeling iedere 6 tot 12 maanden herhaald worden. Ziektekostenverzekeringen vergoeden botox behandelingen niet.

Veel gegeven tips om het leven draaglijker te maken zijn:

  • Draag lichte, losse kleding van ademend materiaal als katoen

  • Kies voor zwarte kleding om zweetplekken te camoufleren

  • Draag een onderhemd

  • Gebruik okselpads

  • Jezelf twee keer per dag met lauw water wassen

  • Gebruik huidvriendelijke zeep

  • Een paar maal per dag je oksels voorzien van een vers laagje deodorant

  • Gebruik aluminiumhoudende anti-transparant. Aliminium kan echter leiden tot (ernstige) huidirritatie.

  • Neem schone droge kleding mee naar je werk of als je op stap gaat

  • Probeer zoveel mogelijk Gekruid eten, pikante pepers, alcohol, sigaretten en cafeïne te vermijden om deze de zweetklieren stimuleren


Deze tips helpen misschien om je leven iets draaglijker te maken. Het is echter alleen maar symptoom bestrijding. De tips lossen je klachten niet op.
De bovenstaande methodes om van je aandoening af te komen werken niet of heel langzaam omdat de reden van je overmatig zweten niet wordt aangepakt.


De oorzaak van je overmatig transpireren
Je lichaam bestaat niet alleen uit botten, spieren, pezen, organen en bloed. Daarnaast heft je lichaam ook een energiesysteem. Hierdoor worden, onder andere, razendsnel impulsen van je hersenen naar je spieren gegeven.

Het is gebleken dat je emotionele en lichamelijke gezondheid verbonden is met het stromen van energie door het energiesysteem van je lichaam. In de Oosterse wereld is dit al vele honderden jaren bekend.

Bij acupunctuur wordt door middel van de bekende naaldjes getracht het stromen van de energieën te bevorderen en de blokkades in het energiesysteem op te heffen.

Energie hoort te stromen door het energiesysteem van je lichaam. Dat is je natuurlijke staat.

Echter, door oorzaken zoals bijvoorbeeld onverwerkte emoties en emotionele trauma’s gaat de energie in je energiesysteem moeizamer stromen.

Des te minder je energieën door je energiesysteem stromen, des te meer voel jij de gevolgen. Deze gevolgen voel jij in de vorm van lichamelijke klachten. In jouw geval dus in de vorm van overmatig transpireren.

Besef dus dat je onbegrijpelijke en onverklaarbare klachten ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem. Daarom blijf je last houden van overmatige zweten.

Deze blokkades in het energiesysteem van je lichaam zorgen er namelijk voor dat jouw zweetklieren dusdanig gestimuleerd worden dat jij last krijgt van het overvloedige transpiratie.

Door het oplossen van de genoemde energetische blokkades in je energiesysteem zijn je klachten op relatief eenvoudige wijze aan te pakken.

Het proberen op een andere manier van je klachten af te komen werkt meestal niet of het blijft steken in het slechts onderdrukken van de symptomen.

Door het oplossen van de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam ben jij in staat om op een eenvoudige en snelle manier je klachten aan te pakken.

Oplossingen om snel van overmatig transpireren af te komen, zijn...

Klik hier voor oplossingen
om snel verlost te worden
van overmatig transpireren
DisclaimerEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.