Last van Spreekangst?


Vrij van spreekangst

Stel je eens voor hoe het is om ontspannen en vrij van angst te spreken in het openbaar en voor een groep gewoon jezelf te zijn .......het kan echt!

Spreekangst is een van de meest voorkomende angsten in Nederland.

Bijna iedereen moet wel iets wegslikken als hij of zij het woord moet voeren in een grotere groep.

Of u nu op een feestje wat moet zeggen, op een werkoverleg of in een vergadering het woord moet voeren, of als vrijwilliger een groep moet toespreken, het maakt niet uit ..... iedereen heeft er last van: dichtgeknepen keel, verhoogde hartslag, hyperventilatie, buikpijn, trillen, blozen, zweten, kromme tenen, gespannen spieren, de adrenaline giert door uw lijf.

“Waarom doe ik dit,” denkt u dan. Maar ja, u heeft het afgesproken of uw werk/carriere eist het, dus doet u het maar, met knikkende knieen en een matig resultaat.

Zou het niet geweldig zijn om spreekangst achter je te laten?

Wat u al gedaan heeft en wat niet helpt:
Erover praten

Een goed boek erover lezen

Een dure traditionele cursus spreken in het openbaar volgen

Ademhalingsoefeningen

Net doen alsof er niets aan de hand is

Spreken in groepen vermijdenSprekend Jezelf helpt
In deze intensieve, effectieve training rekent u voor eens en altijd af met uw spreekangst.

U leert hoe het is om onbevangen, in contact met uzelf, voor een groep te staan en u zelf te zijn en te blijven, ongeacht de grootte en samenstelling van die groep.

Daardoor ontwikkelt u een eigen, unieke en authentieke spreekstijl, waarmee u uw boodschap duidelijk kunt overbrengen en mensen weet te boeien.Wat u niet leert
U leert geen trucjes, maniertjes of toneelspelen.Wat kunt u verwachten tijdens de training?
Er wordt veel geoefend. Alle oefeningen zijn erop gericht u vertrouwd te maken met uw eigen (ongekende) kracht. In elke les ervaart u hoe het is voor een groep te staan en daarin uzelf te blijven.

U leert hoe u uw destructieve angst zelf kunt verminderen en kunt omzetten in constructieve kracht.

Door niet weg te lopen voor uw gevoelens maar deze juist te leren kennen en te accepteren krijgt u er grip op en wordt u ze blijvend de baas.

U leert contact te maken en te houden met uzelf en van daaruit het contact te leggen met uw publiek.

De positieve ervaringen tijdens deze training vergroten uw zelfvertrouwen en u gaat plezier en echtheid ervaren in plaats van angst en paniek die door spreekangst worden veroorzaakt.

U krijgt informatie over de psychologie van het spreken en luisteren, over hoe u kunt inspelen op de verwachtingen van uw publiek en duidelijk uw boodschap over kunt brengen, over de invloed van non-verbaal gedrag, over hoe uw onbewuste overtuigingen uw spreekwijze kunnen beïnvloeden en over charisma en imago.

Hoor wat cursisten over Sprekend Jezelf zeggenDe theorie en de oefeningen te samen zorgen voor voldoende bagage waardoor het u ook lukt buiten de training met plezier uzelf te zijn in grotere groepen.

Uw medecursisten en de trainer ondersteunen u in uw leerproces, door aandachtig en waarderend te luisteren en u opbouwende feedback te geven.
Reacties van cursisten

Rustiger en zelfverzekerder voor een groep
" Ik heb zoveel geleerd, ik moet dit allemaal nog eens rustig doorlezen. Ik merk wel al dat ik veel rustiger en zelfverzekerder voor een groep sta."

Geen moeite meer om voor mezelf te gaan staan
" Ik had altijd het gevoel dat ik minder was dan de rest en daarom durfde ik in gezelschap mijn mond niet open te doen. Dat is nu heel anders geworden. Ik weet dat ik evenveel waard ben als ieder ander en heb er geen moeite meer mee om voor mezelf te gaan staan."

Voel ik me al veel gemakkelijker bij het geven van presentaties
" Ik was er van overtuigd dat ik nooit van dit probleem af zou kunnen komen. Nu denk ik daar anders over. Als ik de oefeningen doe en toepas wat we geleerd hebben voel ik me al veel gemakkelijker bij het geven van presentaties dan voor de cursus."

Te mooi om waar te zijn
" Ik heb heel veel aan deze cursus gehad. Dat dit bestaat ...... het is te mooi om waar te zijn!"

Grote presentatie gegeven
" Je heb voor iedereen net precies de juiste toon, heel goed. Ik heb heel veel geleerd en al tijdens de cursus een grote presentatie kunnen geven! Bedankt."Spreekangst Oplossende Werkwijze
We maken gebruik van technieken en oefeningen uit de NLP, cognitieve gedrags-wetenschappen, ontspanningsmethodieken en de nieuwste, maar bewezen methodes en technieken uit Amerika EMDR en EFT en Speaking Circles®.

De kracht van Sprekend Jezelf zit in de speelse en creatieve combinatie van methodes die innovatief zijn en bewezen hebben te werken.Voor wie is de Sprekend Jezelf Spreekangst training?

Deze training werkt voor u
  • Als u ontspannen en vol zelfvertrouwen voor groepen wilt kunnen spreken

  • Als u het gevoel heeft dat u niet overkomt op uw publiek en u dat wilt veranderen

  • Als het voor u belangrijk is dat u blijvend uw spreekangst overwint

  • Als u graag uzélf wilt zijn voor groepen

  • Als u graag authentiek wilt spreken en een eigen “geluid” wilt neerzetten

  • Als u regelmatig grotere groepen mensen toespreekt en daarin wilt verbeteren en groeien

  • Als u bereid én in staat bent hiervoor in uzelf te investeren


Cursus Data
Cursus I/15 donderdag 5, 12 en 19 maart 2015

Cursus II/15 dinsdag 9, 16 en 23 juni 2015Cursus locatie
De cursus wordt gegeven bij Vergader- en partyboerderij Champ'Aubert te Driebergen-Rijsenburg en is goed bereikbaar per openbaar vervoer (bus stopt voor de deur) en per auto (eigen parkeerplaats).
Investering
De cursus bestaat uit 6 dagdelen, verdeeld over drie hele dagen.

Deelname bedraagt € 745,-- , excl. het cursus arrangement. Hiervoor krijg je: een reader, 2 CD's, drie volle dagen cursus, begeleiding door een inspirerende en ervaren trainer, en, last but not least........ een ' life changing' ervaring.

Het cursusarrangement bedraagt € 147,50 en is verplicht. Hiervoor krijg je: een uitstekende verzorging bestaande uit "aangeklede" koffie / thee / water / sap, een verrassende ambachtelijke lunch en veel persoonlijke aandacht.

Voor bedrijven komt er nog 21 % BTW bovenop de vermelde bedragen.

Profiteren van vroegboekkorting?
Een vroegboekkorting van € 30,00 op het cursusgeld wordt verleend als je je aanmeldt tot een maand voor aanvang van jouw cursusdatum én binnen de betalingstermijn betaalt.Aanmelden en informatie
Wilt u zich aanmelden voor deze training of wilt u nog meer informatie, mail dan NU naar Insight-online.

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.

  De trainer
De training wordt begeleid door Marijke van Dellen.
In 1997 is zij met haar eigen praktijk Insight gestart, die nu is uitgegroeid tot een Centrum voor coaching, therapie en persoonlijke groei.

Spreekangst Trainer

Zij begon haar carrière als docente Nederlands op Middelbare scholen. Daarna studeerde ze Personeelswetenschappen aan de Hogeschool van Haarlem.

Ze werkte jarenlang in het bedrijfsleven, profit en non-profit.

Als coach, managementtrainer, opleidings-manager en personeelsmanager.Daarnaast volgde ze vele cursussen en trainingen. Onder andere een bijscholing voor Rouw- en Traumaverwerking, een opleiding tot loopbaanadviseur. Begin 2002 rondde ze de 4 jarige HBO-opleiding tot Polyenergetisch Therapeut af.

De laatste jaren heeft zij zich verder gespecialiseerd in het oplossen van fobie- en angst klachten (bv spreekangst), begeleiding en genezing van mensen met burnoutklachten en depressies.

Zowel voor de klas als in haar functies in het bedrijfsleven was spreken voor groepen een “must”. Zij heeft destijds ook zelf haar eigen spreekangst moeten overwinnen om in haar werk succesvol te kunnen zijn.

Zij begeleidt deze training dus niet alleen vanuit de theorie maar ook vanuit haar eigen spreekangst ervaring.
© Insight Online

Spreekangst disclaimer