Welke Tips Tegen Blozen helpen echt?

Tips Tegen Blozen

Hieronder spreek geef ik een overzicht van de meest gegeven tips tegen rood worden. Daarnaast wordt er een oplossing tegen rood worden aangedragen die echt werkt.

Blozen Tip 1. Erken dat je rood wordt
Volgens de gevers van deze tip kan niet veranderen voordat je het hebt kunnen erkennen. Geef toe dat het rood worden een probleem voor je is en je in bepaalde situaties parten kan spelen.

Tip 2. Relativeer je klachten
Degene die deze tip geven zeggen dat je moet proberen de geestigheid van je probleem in te zien. Als je dit zou kunnen, dan zou jij jezelf beter kunnen accepteren.

Tip 3. Zorg voor ontspanning
De gedachte achter deze tip is dat je door ontspanning, bijvoorbeeld door middel van meditatie, jij de gedachtes die je dwarszitten los zou kunnen laten. Dit zou niet goed lukken wanneer je gespannen zou zijn.

Blozen Tip 4. Ga sporten
Sport is een uitstekende manier om spanning achter je te laten. Daarnaast ben je door het sporten beter in staat om je lichaam aan te voelen. Door het sporten zou jij je spanning, die het blozen zou veroorzaken, op kunnen lossen.

Tip 5. Zorg voor een goede voorbereiding
Bij deze tip is de gedachte dat je door een gedegen voorbereiding niet zo snel in verlegenheid kan worden gebracht. Daarnaast zou je zelfvertrouwen opdoen door het van te voren oefenen. Dit wordt aangeraden bij het geven van presentaties en sollicitatiegesprekken.

Tip 6. Maak contact met anderen
Bij deze tip is de gedachte dat je door jezelf te oefenen in het contact maken met anderen je angst om dit te doen steeds minder wordt. Een bijkomend voordeel zou zijn dat je bemerkt dat die anderen ook zo hun zwakke punten hebben.

Tip 7. Verberg het rood worden
Een manier om niet te laten zien dat je rood wordt is het verbergen hiervan. Je kunt hierbij denken aan crèmes, truien met een hoge col of het dragen van een grote zonnebril

Tip 8. Medicatie tegen blozen
Sommigen raden medicatie aan om het rood worden tegen te gaan. Het nadeel hiervan is dat medicatie alleen maar het probleem (gedeeltelijk) onderdrukt. Het lost niet de oorzaak van het blozen op. Daarnaast kunnen er ook bijwerkingen optreden waarop je in het geheel niet zit te wachten.

Tip 9. Maak contact met anderen die ook blozen
Door het leggen van contacten met lotgenoten zal je merken dat je niet alleen bent. Er zijn velen die last hebben van het rood worden. Helaas lost praten of schrijven over je klachten niet de oorzaak van je aandoening op.

Tip 10. Ga in therapie
Door middel van therapie zou je in staat zijn om het rood worden achter je te kunnen laten. Helaas is de uitkomst van gangbare therapieën hoogst onzeker en is de duur van een traject zeer lang. Daarnaast is het de vraag of je zit te wachten op bezoek aan een psycholoog

Tips tegen blozen, wat werkt dan wel?

Het is gebleken dat oorzaken van blozen liggen bij verstoringen in het energiesysteem van je lichaam. Deze verstoringen ontstaan door onverwerkte emoties of traumatische ervaringen.

Het is dus belangrijk dat je gaat beseffen dat je onbegrijpelijke en onverklaarbare klachten ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Daarom heb je iedere keer weer last van het rood worden.

En daarom lukt het je niet om dat blozen achter je te laten.

Daarom werkt het praten over je klachten dan ook niet. En werkt het onderdrukken van het rood alleen maar averechts.

En daarom werken de algemeen gegeven tips tegen blozen niet.

Wil jij meer weten over het aanpakken van je klachten, ga dan naar:
Blozen Aanpakken
Blozen oplossen
Tips Tegen Blozen Disclaimer

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.