Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie stap voor stap uitgelegd
Bij het optimaliseren van je websitepagina’s moet je eigenlijk al beginnen voordat je begint te bouwen aan je website.

Heb je al een site gebouwd, dan is het waarschijnlijk nodig dat je een paar aanpassingen gaat doorvoeren om optimalisatie voor zoekmachines door te voeren.

Optimalisatie voor zoekmachines begint bij het thema van je website. Je kunt het beste een website bouwen rondom één thema.

En als je slim bent een thema waarnaar vraag is én waar de concurrentie niet al te fel is.

Ik heb mijn eerste ervaringen opgedaan met zoekmachine optimalisatie bij het bouwen van deze site, die gaat over het oplossen van emotionele klachten.

Door dit goed doordacht aan te pakken scoort deze site zeer goed in de zoekmachines. Later heb ik mijn ervaringen gebruikt bij het bouwen van mijn 9 andere websites.

Zoekmachine optimalisatie stap 1 – welke zoekmachines?
Op dit moment is Google de meest gebruikte zoekmachine. Het is dus belangrijk dat je website goed scoort in Google.

Richt jij je op de Nederlandstalige markt, dan is Ilse een zoekmachine waar jij je website ook moet aanmelden.

Ilse brengt weliswaar niet heel veel bezoekers naar je site, maar alle kleine beetjes helpen nietwaar.

Het is niet nodig dat jij je website bij andere zoekmachines gaat aanmelden. Uit eigen ervaring weet is dat dit zonde van je tijd en energie is.

Wil jij via de zoekmachines bezoekers op je site krijgen, dan is het belangrijk dat de webpagina's dusdanig zijn opgebouwd dat je website op de eerste of tweede pagina met resultaten van de betreffende zoekterm staat.

Staat je site niet op de eerste twee pagina’s, dan bestaat jouw site niet voor de meeste gebruikers van de zoekmachines. Resultaat: weinig bezoekers.

Verder op deze pagina leg ik uit hoe je hoog kan scoren in Google.

Zoekmachine optimalisatiestap 2 – Websitesite bouwen
Het is belangrijk dat de websitesite die je gaat bouwen (ik ga er nu vanuit dat de site nog gebouwd moet worden, mocht dit niet het geval zijn, verder op deze pagina leg ik uit wat je dan kan doen) een thema heeft waar voldoende vraag naar is. Ga je een website bouwen met een thema waar weinig vraag naar is, dan heb je automatisch weinig bezoekers op je site.

Daarnaast is het belangrijk om een thema te kiezen dat niet te breed is én dat je bij één thema blijft. Een website scoort namelijk in Google hoger wanneer deze site over één bepaald thema gaat.

zoekmachine optimalisatie stap 3 - Hoe scoor je hoog in Google?
Om hoog te scoren in Google is belangrijk dat jij de pagina's van je website op een bepaalde opbouwt. Het is belangrijk dat je per pagina 1 (zoekterm) keyword gebruikt waarmee je goed wilt scoren. Deze zoekterm gebruik je regelmatig in de tekst.

Wanneer je dit handmatig doet dan moet je het keyword gebruik op 'gevoel' doen. Gebruik je keyword ongeveer 1.5% van de totale hoeveelheid worden van die pagina.

Gebruik voor het toepassen van de zoekterm in de tekst het 'zandlopermodel' toe. Hierbij gebruik je keyword vaker aan het begin en aan het einde van de pagina en iets minder in het midden.

Plaats de zoekterm bij voorkeur aan het begin van een alinea.

Je hebt een veel groter kans om hoog met je pagina te scoren als je de tekst van je pagina laat analyseren. Daarmee ben je er zeker van dat je pagina optimaal is voor een goed resultaat in de zoekmachines.

Dit analyseren kan je op een paar manieren doen:

  • Met Webposition Gold
    Met dit programma kan jij iedere pagina die je bouwt analyseren en optimaliseren. Voordeel is een goede kwaliteit van de pagina's die je met Webposition Gold verkrijgt. Een nadeel is de prijs van $ 149.

  • Analyseer je pagina terwijl je een nieuwe site bouwt
    Dit is mogelijk als je Solo Build It! gebruikt. Dit complete pakket omvat onder andere de mogelijkheid om de pagina's die je bouwt te analyseren. Uit ervaring kan ik zeggen dat dit pakket uistekend werkt.

Keyword Score Google Morpheus-emotionele-bevrijding
Januari

Top 10 118 keywords (87 keywords op plaats 1!)
11- 20 22 keywords

Keyword Score Google phobia-fear-release.com
Januari

Top 10 478 keywords (389 keywords op plaats 1!)
11- 20 121 keywords

Zoekmachine optimalisatie van een website die niet veel bezoekers trekt
Heb je een site die weinig bezoekers trekt en wil je dit veranderen, dan zijn er drie mogelijkheden die niet veel geld kosten om dit aan te pakken:

  • Bouw een nieuwe site met een programma waarmee het gemakkelijk is om hoog in de zoekmachines te komen.

  • Bouw een nieuwe website waarmee je de bezoekers die je trekt naar je huidige site leidt.

  • Bouw nieuwe geoptimaliseerde pagina's voor je huidige site.

Optie 1
Het beste programma om een website te bouwen optimalisatie voor de zoekmachines dat je hiervoor kunt gebruiken is naar mijn mening Solo Build It!. Met dit uitgebreide programma is eenvoudig om veel bezoekers op je site te krijgen. klik hier voor zoekmachine optimalisatie met SBI!

Optie 2.
Voor deze optie kan je ook het beste Solo Build It! gebruiken. Ga een website (of meerdere) bouwen om bezoekers naar je hoofdwebsite te leiden. Deze optie is met Solo Build It! gemakkelijk te verwezenlijken. Voor meer informatie over Solo Build It!, klik hier

Optie 3
Analyseer de pagina's van je website met Webposition Gold
Met Webposition Gold is het mogelijk dat je iedere pagina die je bouwt gaat analyseren en optimaliseren. Voordeel is een goede kwaliteit van de pagina's die je met Webposition Gold krijgt. Nadeel zoals al gezegd is de stevige prijs, $ 149.

Succes met je zoekmachine optimalisatie!
© MORPHEUS Instituut