Bang om te falen?Bang om te falen

Ben jij bang om te falen en heb je daar genoeg van? Ik heb voor jou een aantal tips waarmee jij je faalangst snel kunt verminderen.

Waardoor jij in staat bent om wél een goede prestatie neer te zetten. En op niveau te presteren. Ontspannen en rustig datgene te doen wat er van je wordt gevraagd.

Zonder dat de zenuwen door je lijf gieren.

Zonder dat je hart in je keel klopt.

Zonder misselijkheid.

Zonder buikpijn.

Want dat kan. Echt waar.

Nadat ik je de tips om het bang om te falen zijn te verminderen zal ik vertellen wat de onderliggende oorzaak van angst om te falen is.

Tevens zal ik dan laten zien hoe jij jouw faalangst overwinnen kunt, op een relatief snelle en eenvoudige manier. Zodat jij niet alleen met je angst om te falen kunt omgaan. Maar dat jij je angst ook volledig kunt oplossen.

Maar nu eerst beloofde faalangst tips.

Bang om te falen tips

Stel niet uit
De neiging groot om je voorbereiding uit te stellen wanneer je verwacht dat je weer last zult hebben van je angst om te falen.

Bang om te falen

Echter, door het uitstellen van je voorbereiding ontstaat juist extra spanning die je helemaal niet kunt gebruiken.

Het gevolg hiervan is dat je faalangst nog heviger zal toeslaan.

Maak daarom een goede planning zodat je voldoende tijd hebt voor een goede voorbereiding.

Je bent dan in staat om je rust te bewaren door je aan je planning te houden.

Zorg voor voldoende ontspanning
Het kan zo zijn dat je als gevolg van je angst juist wél heel hard aan je voorbereiding gaat werken.

Je moet er voor waken dat je niet te hard gaat werken en onvoldoende ontspanning hebt.

Het je te weinig ontspanning en werk je te hard, dan kan je de kennis die je moet opdoen juist niet zo goed onthouden.

Neem daarom regelmatig een pauze. En ga als het half kan dan in deze pauze lekker buiten lopen. Door het bewegen en frisse lucht zal je weer in staat zijn om frisser en helderder aan de slag te gaan.

Stop het doemdenken
Als gevolg van je angst kan het zo zijn dat de gedachten over alle mogelijke zaken die fout kunnen gaan door je hoofd blijven spoken. Doe je best om ze stop te zetten.

Dat doemdenken brengt je nergens. Het werkt alleen maar negatief.

Als het je niet lukt om het doemdenken te stoppen, probeer dan aan niets te denken. Dit kan je doen door je te focussen op een lichamelijke sensatie. Bijvoorbeeld aan het gevoel dat van je rug die tegen de rugleuning drukt.

Of wat ik wel doe, focussen op het gevoel van je voetzolen.

Ik weet het, het slaat nergens op maar door alleen daarop te focussen verdwijnen de andere gedachten die ik kan missen als kiespijn.

En als het je nog steeds niet om je negatieve gedachten achter je te laten, kijk dan hier om die negatieve gedachten aan te pakken


Schrijf erover
Al je angsten en gedachten zitten in je hoofd. En de kans is groot dat ze daar blijven als je er niets aan doet. Wanneer je ze op papier zit, dan geef je ze de ruimte om eruit te komen. Uit je hoofd en op het papier. Door erover te schrijven zal je een gevoel van opluchting ervaren.

En des te meer je schrijft, des te meer zullen je angsten verminderen en die doemgedachten afnemen. Zo zal jij veel beter kunnen omgaan met angst om te falen.

Faalangst oefening

Ik heb onlangs een heel goede ademhalingsoefening ontdekt waarmee jij je angst om te falen snel kunt verminderen.

Deze ademhalingsoefening zorgt ervoor dat je kalm wordt en dat je helder blijft denken.

De oefening wordt gebruikt door de Amerikaanse Mariniers (Navy Seals). Dit is een elitekorps van het Amerikaanse leger en deze mariniers moeten blijven functioneren hoe hectisch en gevaarlijk de (oorlogs) situatie ook is.

Je kunt er dus vanuit gaan dat deze ademhalingsoefening, die 4x4 box breathing wordt genoemd, goed werkt.

De 4x4 box breathing oefening gaat als volgt:


  • 1. Adem in 4 tellen uit
  • 2. Houd het 4 tellen vast (zonder te verkrampen)
  • 3. Adem in 4 tellen in
  • 4. Houd het 4 tellen vast


Herhaal bovenstaande stappen totdat je rustig wordt.


Bang om te falen oorzaak

Het is al vele jaren bekend dat angsten worden veroorzaakt door onverwerkte emoties. Deze onverwerkte emoties kunnen onder andere ontstaan doordat je eens een slechte ervaring hebt gehad waardoor je aan jezelf bent gaan twijfelen.

Of je hebt het aangeleerd door familie, vrienden of klasgenoten. Je zag dat zij er last van hadden en je hebt dat overgenomen

Deze onverwerkte emoties, onafhankelijk hoe ze zijn ontstaan, veroorzaken verstoringen in het in het energiesysteem van je lichaam.

Zolang door dit energiesysteem vrij is van verstoringen voel jij je meestal goed. Emoties komen en emoties gaan en meestal ben je positief gestemd.

Wanneer je echter last hebt van verstoringen in je energiesysteem, dan krijg je last van angstgevoelens en vervelende nare gedachtes.

Het bang om te falen zijn en al die doemgedachtes zijn dus een gevolg van die verstoringen in je energiesysteem.

Het zegt verder niets over jou. Dat moet je goed onthouden.

En als gevolg van die verstoringen steekt iedere keer weer die vervelende faalangst de kop op.

Wat je er ook aan doet om van die angst om te falen af te komen.

Gelukkig kan jij niet alleen leren omgaan met angst om te falen maar kan jij jouw faalangstgevoelens helemaal oplossen door de oorzaak, de verstoringen in jouw energiesysteem, op te lossen.

Het oplossen van die verstoringen is relatief snel en eenvoudig te doen.

Bang om te falen overwinnenBang om te falen overwinnen foto door Priscilla du Preez
Verlost van je faalangst kan jij je eindelijk weer goed voelen.

Je bent dan in staat om op een ontspannen manier een goede prestatie neer te zetten.

Denk je eens in hoe goed jij je dan zult voelen.

Hoe mooi je leven er dan uitziet!Wil jij weten hoe jij je faalangst overwinnen kunt? Ga dan naar:Bang om te falen op werk komt ook veel voor. Bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe baan hebt. Of wanneer je een groot en, in jouw ogen, moeilijk project hebt gekregen.

De onderliggende oorzaak van je angstgevoelens zijn echter dezelfde: onverwerkte emoties en de verstoringen in je energiesysteem die hierdoor ontstaan.

Als gevolg van passieve angst om te falen ga je juist dingen niet doen. Die je beter wel kunt doen. Zoals je goed voorbereiden.

Of je begint wel met je voorbereiding maar je bent al weer snel afgeleid. Zodat je lekker iets anders kunt doen. Zoals facebooken, chatten of kijken welke emailtjes er al weer binnen zijn gekomen.

Je grijpt eigenlijk elk excuus aan om maar iets anders te doen. En de werkelijke reden is je faalangst die maakt dat je er als een berg tegen opziet.

Die faalangst waardoor je uitstelgedrag hebt.

En als je niet oppast, dan heb jij je wéér niet goed voorbereid waardoor je wéér niet in staat bent om een goede prestatie neer te zetten.

En als gevolg daarvan, je kan het wel raden denk ik, krijg je de volgende keer nog meer last van je angst. En van je uitstelgedrag.

Je komt zo in een vicieuze cirkel terecht waar je, als je niet oppast niet uit kunt komen.

De beste faalangst tip is waarschijnlijk deze: wees niet bang om te falen. Zo is het wel. Maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ook bij bang om te falen op het werk.

Gelukkig zijn er manieren waarmee jij je angst om te falen kunt aanpakken.

Wil jij weten hoe jij je faalangst kunt aanpakken? Ga dan naar:Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.
Wikipedia


faalangst informatie


sitemap


Disclaimer Bang om te falen