Hyperventilatie

Hoe kom je er van af?

Hyperventilatie symptomen


Hyperventilatie kan opkomen in aanvallen. Je kunt er ook chronisch last van hebben.

Symptomen zijn: oorsuizingen, het gevoel hebben flauw te vallen, misselijkheid, moeilijk kunnen concerteren, hoofdpijn, in armen / benen een dof gevoel hebben, trillen of schudden, spierpijn, gewrichtspijn en hevige tintelingen in hand en mond.

Daarnaast kan je een gevoelens van benauwdheid hebben, een drukken gevoel op de borst hebben, steeds moeten gapen of zuchten, pijn in de maagstreek hebben , diarree of juist verstopping hebben of last hebben van winderigheid.

Door je aandoening kan je last hebben van:

 • Gevoelens van vermoeidheid
 • Prikkelbaar zijn
 • Slecht kunnen slapen
 • Spanningen

Door je aandoening krijg je last van angsten. Je kunt zelfs doodsangst ervaren tijdens een aanval.

Je kunt last hebben van angstdromen.

Je maakt je zorgen. Je kunt zelf overmatig bezorgd worden over je lichamelijke gezondheid.

Je hebt gevoelens van somberheid en depressiviteit.Vrij van je hyperventilatie door het leven

Stel je eens voor dat jij eindelijk vrij van je aandoening, ontspannen en met een goed gevoel door het leven zou kunnen gaan

Dat je weer kunt genieten van je leven.

Dat jij je weer op je gemak kunt voelen.

Zou dat niet geweldig zijn?Wat niet helpt bij het oplossen van hyperventilatie
Je hebt in het verleden pogingen gedaan om van je aandoening af te komen. Helaas zonder resultaat.

Er worden veel oplossingen aangedragen om van je aandoening af te komen. Ik zal deze zogenaamde oplossingen voor je op een rijtje zetten en uitleggen waarom deze geen daadwerkelijke oplossingen zijn om van je aandoening af te komen.

 • Praat over je aandoening.
  Zoals je hebt gemerkt lucht praten over je aandoening misschien wel een beetje op. Je klachten worden door het praten helaas niet minder.
 • In een zakje ademen.
  Doordat je een deel van het uitgeademde koolzuurgas weer gaat inademen bij deze methode zullen je klachten verminderen. Deze methode lost echter de oorzaak van je aandoening niet op. Het is slechts symptoom bestrijding. 
 •  Zorg voor afleiding
  Voel je een aanval aankomen zorg dan voor afleiding. Door bijvoorbeeld hardop een bladzijde uit een boek te gaan lezen.
  Ook deze methode is slechts symptoom bestrijding. 
 •  Confronteer jezelf met je angst
  Stap op je angst af, ga moed tonen en zorg ervoor dat jij jezelf gaat overwinnen.

  Jezelf overwinnen is makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan ook zo zijn dat je hierdoor juist weer een aanval krijgt.
 • Alternatieve geneeswijzen
  Helaas werken de meeste alternatieve therapieën en middeltjes niet of slechts heel langzaam.
 • Vraag hulp aan je huisarts
  Mocht je huisarts al naar je luisteren, en serieus nemen, dan krijg je waarschijnlijk een oplossing waar je niets mee kan.
 • Gesprek met een psycholoog
  Niet iedereen zit op een gesprek met een psycholoog te wachten. De wachttijden in veel gevallen erg lang. Daarnaast is een traject bij een psycholoog zeer langdurig en is de uitkomst veelal onzeker.
De bovenstaande zaken om van je aandoening af te komen werken niet omdat de oorzaak van je hyperventilatie niet wordt aangepakt.Hyperventilatie oorzaak
Je lichaam bestaat niet alleen uit botten, spieren, pezen, organen en bloed. Je lichaam heeft ook een energiesysteem. Hierdoor worden, onder andere, razendsnel impulsen van je hersenen naar je spieren gegeven.

Het is gebleken dat je emotionele gezondheid verbonden is met het stromen van energie door het energiesysteem van je lichaam.

In de Oosterse wereld is dit al vele honderden jaren bekend. Onder andere bij accupunctuur wordt van dit verschijnsel gebruik gemaakt. Bij accupunctuur wordt getracht om door middel van de bekende naaldjes de verstoringen in het energiesysteem op de heffen.

Energie hoort te stromen door het energiesysteem van je lichaam. Dat is je natuurlijke staat. Je kunt de energieën die door het energiesysteem van je lichaam stromen vergelijken met water van een waterval. Het water van de waterval stroomt ongehinderd naar beneden.

Door oorzaken zoals onverwerkte emoties en emotionele trauma’s gaat de energie moeizamer door je energiesysteem stromen. Zoals water dat door koude dikker en dikker wordt. Totdat het water nog maar moeizaam vloeibaar is zoals stroop.

Uiteindelijk verandert het water in een vaste substantie zoals ijs. Hierdoor is iedere beweging onmogelijk geworden.

Des te minder je energieën door je energiesysteem stromen, des te meer voel jij de gevolgen. Deze gevolgen voel je in de vorm van emotionele klachten. In jouw geval dus in de vorm van hyperventilatie.

Besef dus dat je onbegrijpelijke en onverklaarbare angst, gedachten en lichamelijke klachten ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Daardoor blijf je last houden van je aandoening. En daarom helpt praten over je klachten, blazen in zakjes, enz. niet om van je klachten af te komen.

Omdat je klachten het gevolg zijn van deze energetische blokkades kan jij je aandoening oplossen door deze energetische blokkades te verhelpen.

Door het oplossen van de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam ben jij in staat om op een eenvoudige en snelle manier je klachten aan te pakken.

Oplossingen om snel van je hyperventilatie af te komen, zijn...

Klik hier voor oplossingen
om snel verlost te worden
van je hyperventilatie
DisclaimerEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.


wikipedia


Informatie Hyperventilatie