Gebruikte methodes bij coachingIk hanteer diverse therapieën in mijn coachings-sessies.

Ik zal in het kort enige van de gehanteerde methodes beschrijven met de achterliggende theorie erbij.
Jan Heering
Master Coach en initiatiefnemer van
Morpheus Emotionele Bevrijding

De meeste therapieën die ik gebruik komen uit het buitenland en zijn hier (nog) onbekend.
De therapiekeuze stem ik af op mijn cliënt.
MindMillion Intensive Energy Clearer
Energy Intensive is ontwikkeld door dr. Silvia Hartmann, een briljant auteur, trainer en coach.


Dr. Silvia Hartmann

Energy Intensive is gebaseerd op haar jarenlange ervaring als coach en trainer en is gebaseerd op het uitgangspunt van de Energy Psychologie, namelijk dat alle ongewenste emoties veroorzaakt worden door verstoringen in het energie systeem van je lichaam.

Energy Intensive is een unieke combinatie van kennis vergaard van eeuwen oude geneeswijzen gecombineerd met de modernste technieken uit de Quantum Psychologie.

Hiermee is een uitzonderlijke methode ontstaan die de oorzaak van emotionele klachten, verstoringen in je energie systeem, op een snelle en eenvoudige manier stap voor stap oplost.

Tijdens het doorlopen van de stappen van deze methode krijg jij de inzichten die jij nodig hebt en zal je met gemak alles wat met je klachten te maken heeft achter je laten.

Ik pas nu enige tijd MindMillion Intensive Energy Clearer toe en ik vind het een fantastische methode.

Ik ben zeer onder de indruk van de resultaten die ik hiermee boek en het gemak waarmee dit gebeurt. Iedereen lijkt zijn klachten moeiteloos stap voor stap achter zich te laten

Een quote van mijzelf over Energy Intensive, uit een e-mail die ik naar een collega coach heb gestuurd: “Yes, Yes, Yes, I Love It!”.
EmoTrance
Eén van de methodes die ontwikkeld door dr. Sylvia Hartmann is EmotTrance.

Bij deze methode wordt ervan uitgegaan dat emoties energie zijn. Hetgeen ook zo is, wij bestaan immers uit energie, we zijn opgebouwd uit atomen, protonen en neutronen die weer opgebouwd zijn uit energiedeeltjes.

Als je voor dit idee openstaat is dit één van de methodes met het grootste potentieel naar mijn mening. EmoTrance is simpel én werkt razendsnel.

EmoTrance is vooral bedoeld voor het oplossen van emotionele problemen.

Emotional Freedom Techniques (EFT)
EFT is ontwikkeld door Gary Graig. Als uitgangspunt voor EFT heeft Graig de Thougt Field Therapy (TFT)van Roger Calahan gebruikt.

Calahan is een een Amerikaans psycholoog en grondlegger van wat nu Energy Psychology wordt genoemd.

Graig heeft TFT vereenvoudigd en aangepast tot EFT.


Gary Craig

De onverwerkte emoties geven als resultaat verstoringen in het energiesysteem van het lichaam. Je zou het kunnen zeggen dat de emoties die je blijft voelen niet door je lichaam kunnen stromen.
Ze blijven zitten en daarom blijf je ze ook voelen.

Accupunctuur werkt ook met de zelfde gedachtegang, daarbij wordt het echter op een andere manier aangepakt (met de naaldjes).

Bij EFT wordt op het probleem / gevoel gefocust terwijl diverse plekken op het lichaam worden aangetikt met de vingertoppen.

Deze plekken zijn de uiteinden van de energiebanen en liggen onder andere op het gezicht, lichaam en handen.

Mijn cliënten laat ik zichzelf op de betreffende punten bekloppen terwijl ik het bij mijzelf voordoe.

Het focussen en bekloppen zorgt ervoor dat de overmatige en ongewenste energie / emotie gaat stromen. Hierdoor verdwijnen de klachten.
Naast de hierboven genoemde methodes pas ik nog een aantal therapieën toe die allen gemeenschappelijk hebben dat ze snel werken met als doel je zo vlug mogelijk van je klachten af te helpen.

Contact met Morpheus Emotionele Bevrijding

© MORPHEUS Instituut Augustus 2004