Nieuw op deze Site


EFT manual "Pak je Klachten aan met EFT"
In deze Nederlandstalige manual beschrijf ik op duidelijke wijze hoe jij EFT kunt toepassen om je klachten aan te pakken. Dit is een manual waarmee jij direct aan de slag kanIn de manual 'Pak je klachten aan met EFT' wordt kort en bondig een introductie gegeven van EFT waarmee jij snel en eenvoudig je klachten zelf kan aanpakken.
Meer informatieWil je GRATIS kennis maken met deze manual?
Vul dan nu je e-mail adres in en ontvang een link naar de gratis demo versie van 'Pak je Klachten aan met EFT in je mailbox.

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.
First Name*
E-mail Address*


Verander jouw ongewenste emoties
Als je last hebt van ongewenste emoties is het mogelijk om dit te veranderen. Dit kunnen emoties zijn die jij ervaart wanneer je denkt aan bepaalde situaties in het verleden of in de toekomst.

Dit aanpassen van de ongewenste emoties kan met NLP heel eenvoudig gebeuren met een techniek die ‘Collapsing ankers’ heet. Met deze techniek, die gemakkelijk toe te passen is, overschrijf jij als het ware de ongewenste emotie.

Lees de stappen van het ongewenste emoties veranderen met Collapsing Ankers eerst helemaal door voordat je ermee aan de slag gaat.

Ongewenste emoties veranderen met Collapsing Ankers
1. Denk aan een situatie terug waarin jij de ongewenste emotie hebt gevoeld.

2. Focus je op de ongewenste emotie.

3. Druk je duim en wijsvinger van je linkerhand stevig op elkaar gedurende circa 5 seconden terwijl je die ongewenste emotie voelt.

4. Denk aan iets anders. Bijvoorbeeld ‘wat heb je eergisteren op tv gezien?’.

5. Bedenk wat jij zou willen voelen in die situatie waarin jij die ongewenste emotie ervaarde? Zou jij je krachtig willen voelen, onspannen? Of is een ander gevoel beter voor je?

6. Denk terug aan een situatie waarin je het gevoel dat jij bij punt 5 hebt gekozen, ervaarde. Wat voelde je toen? Waar voelde je dat? Wat zag je toen? Wat zei je tegen jezelf?

7. Maak het gevoel nog sterker, maak het beeld nog beter totdat het gevoel optimaal is. Versterk het gevoel 10 maal.

8. Houd dat gevoel vast en druk de duim en wijsvinger van je rechterhand circa 5 seconden stevig op elkaar.

9. Denk aan iets anders. Bijvoorbeeld ‘Wat heb jij de tweede dag van je vakantie van 2 jaar geleden gedaan?’.

10. Druk tegelijkertijd de duim en wijsvinger van je linkerhand en de duim en wijsvinger van je rechterhand ongeveer 5 seconden stevig tegen elkaar aan.

11. Haal de duim en wijsvinger van je linkerhand van elkaar terwijl je de duim en wijsvinger van je rechterhand stevig tegen elkaar aan blijft drukken. Houd je duim en wijsvinger van je rechterhand nog circa 5 seconden tegen elkaar aan.

12. Denk aan iets anders. Bijvoorbeeld ‘wat heb je afgelopen zondag als ontbijt gegeten?’.

13. Denk aan de situatie waarin je de ongewenste emotie van stap 1 voelde.
Doorvoel in welke mate dat gevoel is veranderd.

Disclaimer

© MORPHEUS Instituut Oktober 2004