Heb je last
van Paniek?Leven met Paniek
Paniekaanvallen kunnen optreden wanneer je geconfronteerd wordt met een situatie waarvoor je bang bent (situationele) of ze treden plotseling op (spontane).

De situationele aanvallen treden op wanneer je in een situatie terechtkomt waarvoor je bang bent. Deze situaties zal je zoveel mogelijk proberen te vermijden. Voorbeelden hiervan zijn: bij de kassa in een rij staan, met een auto over een brug rijden, een hond tegenkomen op straat, enz.

Je angst zal steeds meer toenemen wanneer je die situaties waarvoor je bang bent gaat vermijden. Door dit gedrag kan je steeds sneller last krijgen van paniekaanvallen.

De spontane aanvallen treden plotseling en onverklaarbaar op. Ze kunnen optreden terwijl je in bed ligt, een boek leest of over straat loopt.

Tijdens een aanval heb je hevige angsten om dood te gaan, gek te worden of de controle te verliezen.

Tijdens een aanval heb je last van: trillen, transpireren, hartkloppingen, ademhalingsmoeilijkheden, duizelingen, misselijk gevoel, het gevoel flauw te vallen.

Daarnaast heb je last van een droge mond of keel en heb je het gevoel te gaan stikken omdat je geen adem meer krijgt. Na een aanval voel jij je angstig en verward. Je kunt niet begrijpen wat je is overkomen.

Daarnaast heb je tijdens een aanval de neiging te proberen om uit die specifieke situatie weg te komen. Mocht jij je op dat moment in een besloten ruimte bevinden, dan is dit nog angstaanjagender.

Het komt vaak voor dat na een eerste aanval medische hulp wordt gezocht omdat je bang bent een hartinfarct te hebben gehad.

Heb je eenmaal een aanval gehad, dan wordt deze in de meeste gevallen gevolgd door een tweede aanval. Wanneer deze volgende aanval gaat optreden, dat is helaas nooit te zeggen.

Heb je eenmaal een aanval ondergaan, dan ontstaat de angst voor een volgende aanval. Deze angst wordt ook wel anticipatieangst genoemd.Vrij van paniek en de angst daarvoor door het leven
Stel je eens voor hoe het zou zijn als je ontspannen en met een goed gevoel door het leven zou kunnen gaan

Dat je weer kunt genieten van je leven.

Dat jij je weer op je gemak kunt voelen.

Dat jij je weer kunt ontspannen.

Kan jij je voorstellen hoe mooi je leven er dan uitziet?Wat niet helpt bij het oplossen van je klachten
Je hebt er vast wel zelf het één en ander gedaan om van je aandoening af te komen. Helaas zonder resultaat.

Er worden veel oplossingen aangedragen om van je aandoening af te komen. Ik zal deze zogenaamde oplossingen voor je op een rijtje zetten en uitleggen waarom ze niet werken.

 • Praten over je aandoening.
  Zoals je hebt gemerkt lucht praten over je klachten wel op. Je aandoening worden door het praten helaas niet minder.

 • Onderdruk je klachten door ontspanningsoefeningen.
  Helaas werkt dit alleen maar averechts. Door het doen van ontspanningsoefeningen krijg je alleen maar meer last van je klachten.

 • Alternatieve geneeswijzen
  Helaas werken de meeste alternatieve therapieën en middeltjes niet of slechts heel langzaam.

 • Vraag hulp aan je huisarts
  Mocht je huisarts al naar je luisteren, en serieus nemen, dan krijg je waarschijnlijk een oplossing waar je niets mee kan.

 • Medicatie
  Medicatie is zoals je begrijpt eigenlijk geen oplossing voor je klachten. In het beste geval worden je klachten onderdrukt. Medicatie brengt echter wel bijwerkingen met zich mee. Voorbeelden hiervan zijn duizeligheid, misselijkheid en een enorm duf gevoel. En je kunt er afhankelijk van worden.

 • Gesprek met een psycholoog
  Niet iedereen zit op een gesprek met een psycholoog te wachten. Daarnaast zijn de wachttijden in veel gevallen erg lang. Een traject bij een psycholoog is veelal zeer lang en de uitslag van de therapie is in het beste geval onzeker. Het kan zelfs zo zijn dat de psycholoog je oefeningen wil laten doen die je heel eng zult vinden en die zelfs tot paniekaanvallen kunnen leiden.
De bovenstaande zaken om van je aandoening af te komen werken niet omdat de oorzaak van je paniek niet wordt aangepakt.


De oorzaak van je paniek
Je lichaam bestaat niet alleen uit botten, spieren, pezen, organen en bloed. Je lichaam heeft ook een energiesysteem. Hierdoor worden, onder andere, razendsnel impulsen van je hersenen naar je spieren gegeven.

Het is gebleken dat je emotionele gezondheid verbonden is met het stromen van energie door het energiesysteem van je lichaam.

In de Oosterse wereld is dit al vele honderden jaren bekend. Onder andere bij accupunctuur wordt van dit verschijnsel gebruik gemaakt. Bij accupunctuur wordt getracht om door middel van de bekende naaldjes de energiestromen door het energiesysteem te stimuleren.

Energie hoort te stromen door het energiesysteem van je lichaam. Dat is je natuurlijke staat. Je kunt de energieën die door het energiesysteem van je lichaam stromen vergelijken met water van een waterval. Het water van de waterval stroomt ongehinderd naar beneden.

Door oorzaken zoals onverwerkte emoties en emotionele trauma’s gaat de energie moeizamer door je energiesysteem stromen. Zoals water dat door koude dikker en dikker wordt. Totdat het water nog maar moeizaam vloeibaar is zoals stroop.

Uiteindelijk verandert het water in een vaste substantie zoals ijs. Hierdoor is iedere beweging onmogelijk geworden.

Des te minder je energieën door je energiesysteem stromen, des te meer voel jij de gevolgen. Deze gevolgen voel je in de vorm van emotionele klachten. In jouw geval dus in de vorm van je paniek.

Besef dus dat je onbegrijpelijke en onverklaarbare angsten, aanvallen, gedachtes en gedragingen ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Daardoor blijf je last houden van je angsten en paniekklachten. En daarom helpt praten over je klachten, onderdrukken van je aandoening, medicatie, enz. niet om van je klachten af te komen.

Omdat je aandoening het gevolg is van deze energetische blokkades kan jij je klachten oplossen door deze energetische blokkades te verhelpen.

Door het oplossen van de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam ben jij in staat om op een eenvoudige en snelle manier je klachten aan te pakken.

Oplossingen om snel van je paniek af te komen, zijn...

Klik hier voor oplossingen
om snel verlost te worden
van je paniek
Disclaimer
Paniek

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.