Wat zijn de
paniekaanvallen oorzaken?

Paniekaanvallen oorzaken

Paniekaanvallen oorzaken kunnen opgelost worden.Paniekaanvallen oorzaken foto door Nathan Dumlao op Unsplash

Voordat ik op de Paniekaanvallen Oorzaken in ga wil ik eerst even in het kort de symptomen van een aanval van paniek op een rijtje zetten.

Daarna zal ik een uitleg geven van de oorzaak van paniekaanvallen. En zal ik uitleggen hoe deze aanvallen opgelost kunnen worden.


Paniekaanval symptomen

Een aanval duurt slechts enkele minuten, je hebt echter het idee dat het veel langer duurt.

Je hebt het idee dat je iets verschrikkelijks overkomt. Je hart bonst en je hebt last van druk op je borst. Je begint hevig te transpireren, je krijgt last van duizelingen en kunt geen adem meer halen.

Je bent bang dat je de controle gaat verliezen of dat je gek wordt. De aanval kan zelfs zo intens zijn dat je bang bent om dood te gaan.

Na een aanval ben je verward en angstig. Je begrijpt niet wat er aan de hand is. Naderhand ben je bang dat het je weer gaat overkomen.

Je bent vatbaarder voor een paniekaanval als je slecht geslapen hebt of hebt gedronken.paniekaanvallen Typen
De paniekaanvallen oorzaken kunnen verschillende typen paniekaanvallen tot gevolg hebben. Er zijn namelijk paniekaanvallen die spontaan kunnen optreden. Deze aanvallen worden dan ook spontane aanvallen genoemd.

Situationele aanvallen kunnen optreden op het moment dat je in een situatie terecht komt waarvoor je bang bent. Bijvoorbeeld: in de rij staan bij de kassa van een winkel / supermarkt, autorijden over een brug of met een hond geconfronteerd worden op straat.

Omdat je bang bent dat je weer een aanval van paniek krijgt is de kans groot dat je vermijdingsgedrag voor dit soort situaties gaat vertonen.Zo los je paniekaanvallen oorzaken niet op
Over je paniekaanvallen praten kan opluchten. Helaas lost het je klachten niet op. De aanvallen zullen terug blijven komen.

Je aandoening onderdrukken en trachten te overwinnen werkt niet of averechts. Het gevolg hiervan is dat de aanvallen steeds heviger worden.

Medicatie brengt veel bijwerkingen met zich mee. Daarnaast lost medicatie niets op, het onderdrukt slechts je klachten.

Alternatieve therapieën werken in vele gevallen langzaam of niet.De bovenstaande manieren om van je klachten af te komen werken niet of langzaam omdat de paniekaanvallen oorzaken niet worden aangepakt.


Paniekaanvallen oorzaken oplossen
Het is enige tientallen jaren geleden bekend geworden, in de Westerse wereld,  de onderliggende oorzaak van paniekaanvallen  gelegen is in onverwerkte emoties. 

Als gevolg van de onverwerkte emoties zijn er verstoringen in het energiesysteem van je lichaam ontstaan.

In het Verre Oosten is dit al vele duizenden jaren bekend. Onder andere bij accupunctuur wordt van deze kennis gebruik gemaakt.

Wanneer je geen last hebt van verstoringen in je energiesysteem, dan voel jij je over het algemeen goed. Echter, zijn deze verstoringen wel aanwezig, dan kan je last krijgen van emotionele klachten zoals paniekaanvallen.

Door deze verstoringen in het energie systeem van je lichaam kan je als het ware niet meer van de betreffende gevoelens afkomen. Dit heeft als gevolg dat de aanvallen keer op keer terugkomen.


Paniekaanvallen oorzaken overwinnenPaniekaanvallen oorzaken overwinnen foto door Connor Wilkins op Unsplash

Worden deze verstoringen in je energiesysteem verholpen, hetgeen snel en eenvoudig kan gebeuren, dan zijn ook je klachten verdwenen.

De paniekgevoelens zullen dan verdwijnen. Om nooit meer terug te keren!

Denk je eens in hoe goed jij je dan zult voelen.

Stel je voor hoe mooi je leven er dan uitziet!

Wil je weten hoe jij de paniekaanvallen oorzaken zelf kunt oplossen? Ga dan naar ...

Klik hier voor oplossingen
om jouw paniekaanvallen
snel achter je te laten


Paniekaanvallen oorzaken - paniekaanval tips

Paniekaanvallen door stress komen nogal eens voor. Vooral langdurige stress heeft een grote invloed op je geestelijk en lichamelijk welbevinden. Wanneer je hiervan last hebt, probeer de stress factor weg te nemen. Of te verminderen.

Heb je bijvoorbeeld veel last van stress op je werk omdat je te zwaar belast bent, kijk dan als het mogelijk is om taken af te stoten. Of om ondersteuning te krijgen.

Paniekaanval uit het niets wordt ook wel een spontane aanval genoemd. Een paniekaanval die opkomt op het moment dat je in een situatie terecht komt waarvoor je bang bent wordt een situationele aanval genoemd.

Van paniekstoornis medicatie ben ik geen voorstander. Ik raad aan om eerst aan de slag om de met stressfactoren in je leven te verminderen. En om de verstoringen in je energie systeem op te lossen. Helpt dat niet, dan kan je altijd nog naar je huisarts gaan en vragen wat zijn/haar mening is over paniekstoornis medicatie.

Paniekaanval voorkomen kan je doen door te zorgen dat je uitgerust blijft. Door zaken die stress oproepen aan te pakken en door de verstoringen in je energie systeem op te ruimen. Dit laatste kan je het beste doen met behulp van methodes die gebaseerd zijn op de principes van Energie Therapie. Deze methodes werken over het algemeen snel en zijn relatief eenvoudig toe te passen.

Omgaan met paniekaanvallen kan je naar mijn mening het beste doen door de onderliggende paniekaanval oorzaak op te lossen. Je wilt de oorzaak oplossen. Niet een manier vinden om met je angstklachten te leren leven.


Paniekaanval tips

Eén van de beste paniekaanvallen tips die ik je kan geven op het moment dat je je paniekaanval voelt opkomen is: doe box breathing wanneer je een paniekaanval voelt opkomen.

De box breathing oefening is een goede paniekaanval ademhaling methode die ervoor zorgt dat je weer kalm wordt en dat je helder kan blijven denken.    De Box Breathing oefening gaat als volgt:

  • 1. Adem in 4 tellen uit
  • 2. Houd het 4 tellen vast (zonder te verkrampen)
  • 3. Adem in 4 tellen in
  • 4. Houd het 4 tellen vast
Paniekaanvallen ademhaling box breathingPaniekaanvallen ademhaling - box breathing

Tip 1:

Mochten de 4 tellen te lang zijn voor je, begin dan met 3 tellen. Ga later, wanneer de 3 tellen gemakkelijk voor je zijn, over naar de 4 tellen.


Tip 2:

Doe de box breathing oefening preventief 5 minuten per dag, dus iedere dag. Je zult hierdoor beter stressbestendig worden en de kans is groot dat je (veel) minder last zult hebben van paniekaanvallen.


Volgens neurowetenschapper Andrew Huberman is dit box breathing één van de ademhalingstechnieken waarmee je stressbestendiger wordt wanneer je deze techniek 5 minuten per dag doet.

Je kunt dus je paniekaanval voorkomen door dit preventief te doen en waarschijnlijk lukt het je ook om je paniekaanval  te stoppen met box breathing wanneer je een aanval voelt aankomen.


Wil je dit artikel nog eens rustig op je gemak kunnen lezen? Je kunt hier dit paniekaanvallen oorzaak artikel downloaden.


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.

sitemap

home

wiki

paniekaanval symptomen

disclaimer paniekaanvallen oorzaken