Recordaantal jongeren kampt met faalangst of stressRecordaantal jongeren kampt met faalangst of stress

Gelezen op de website van ‘Het belang van limburg’ dit artikelen over jongeren dit last hebben van faalangst en stress.

Je kunt hieronder een deel van het artikel lezen:


Een recordaantal van 1.865 studenten belanden op de sofa van een psycholoog. Liefst een op de 45 jongeren zoekt hulp voor faalangst, concentratiestoornissen of stress. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse universiteiten, meldt De Morgen.

Van de 82.343 studenten aan de Vlaamse universiteiten zochten er vorig jaar 1.865 psychologische hulp. De meeste van hen, 1.256 jongeren, staan ingeschreven aan de KU Leuven.

Dat betekent dat in Leuven bijna een op de dertig bij de psycholoog langsgaat. De andere universiteiten noteren lagere cijfers, vooral omdat zij minder psychologen in dienst hebben.


Het aantal hulpzoekenden stijgt jaar na jaar. "Het aantal studenten is de voorbije tien jaar fiks toegenomen, terwijl intussen het taboe om hulp te zoeken kleiner is geworden", zegt Suzy Even, studentenpsycholoog aan de UGent. "Wij werken nu met twee de klok rond. Zelfs met vijf psychologen extra zou ik hier nog dag en nacht kunnen zitten."

Hulpkreten
De hulpkreten die zij te horen krijgen, zijn zeer uiteenlopend, waaronder faalangst en stress. "Met angsten krijg ik het meeste te maken", zegt Even.

Opvallend is dat vooral studentes hulp zoeken. Van het totaal aantal consultaties nemen mannen een derde voor hun rekening. "Het is cliché, maar zij praten minder snel over hun gevoelens. Mannen zien zichzelf dan als zwak", aldus Even.”

Tot zover het artikel. Bron: Het Nieuws van LimburgHoe kan je emotionele klachten zoals faalangst en stress oplossen?
Er worden vele manieren aangeraden om iets aan emotionele klachten te doen. Voorbeelden hiervan zijn: praten over je klachten, trachten te overwinnen, de confrontatie aangaan met je gevoelens, therapie, alternatieve aanpak, enz.

Wat al deze manieren en methodes met elkaar gemeen hebben is dat ze of geen of slechts zeer langzaam resultaat geven.

Hoe is dat toch mogelijk?

De oorzaak hiervan is te vinden in het feit dat al deze manieren en methodes niet de werkelijke oorzaak van de klachten oplossen. Hierdoor brengen ze zo weinig resultaat.

Het is gebleken dat de onderliggende oorzaak van emotionele klachten zoals stress en faalangst moet gezocht worden in verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Je lichaam bestaat namelijk niet alleen uit botten, spieren, organen en bloed. Het heeft ook een energiesysteem.

Door dit energiesysteem stroomt je levensenergie.

In China is het bestaan van het energiesysteem al meer dan 5000 jaren bekend. Daar wordt levensenergie ‘Chi’ genoemd.

Is je energiesysteem vrij van verstoringen, dan voel jij je het meest van de tijd goed en opgewekt. En heb je zeker geen last van faalangst en stress.

Echter, als gevolg van onverwerkte emoties ontstaan verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Des te meer verstoringen aanwezig zijn, des te meer jij last hebt van emotionele klachten zoals bijvoorbeeld faalangst en stress.

Worden deze verstoringen in je energiesysteem opgelost, dan zullen je klachten verdwijnen.

Je voelt je dan eindelijk weer goed.

Je kunt opnieuw genieten van het leven.

En ontspannen presteren op niveau.


Het oplossen van de energetische verstoringen is in de meeste gevallen op eenvoudige wijze zelf te doen.

Wil jij weten hoe jij je faalangst en stress ook zelf kunt oplossen? Klik dan op de betreffende link hieronder………………Klik nu hier voor
faalangst oplossingen


Klik nu hier voor
stress oplossingen

Jongeren met faalangst

Er zijn nogal wat jongeren die last hebben van angst om te falen. Weet je niet zeker als je last hebt van deze angst, hier kan je de faalangst test doen. 

Weet je niet wat de faalangst symptomen zijn, waaraan je faalangst herkennen kunt kan je hier lezen.

Je hoeft geen last te blijven houden van de angstgevoelens. Wanneer de onderliggende faalangst oorzaak wordt opgelost, dan zullen je angstgevoelen verdwijnen.

Het maakt daarbij niet uit van welke van de soorten faalangst je last hebt. Negatieve faalangst, positieve faalangst of van sociale faalangst. Al deze typen van angst om te falen kunnen verholpen worden.Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.


Faalangst Oorzaak


Morpheus Emotionele Bevrijding Home


Sitemap


wikipedia


Disclaimer record aantal jongeren kampt met faalangst of stress