Welke therapie hyperventilatie werkt wel?Therapie hyperventilatie

Ben je op zoek naar een therapie waarmee hyperventilatie kan worden aangepakt? Hier kan je lezen welke therapieën er zijn en waarom de meeste van deze therapieën niet werken.

Daarnaast zal ik vertellen welke methode wel werkt om hyperventilatie snel en eenvoudig op te lossen.


Therapie Hyperventilatie SpecialistBeste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Mijn specialisatie is het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals stress.

Ik heb al meer dan 20 boeken over het aanpakken van emotionele problemen op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik vele cliënten geholpen om hun hyperventilatie klachten vlug op te lossen.Ik zal om te beginnen kort in gaan op de symptomen van hyperventilatie.

Daarna zal ik een aantal van de meest aanbevolen vormen van hyperventilatie therapie bespreken.

Ik zal daarbij ook uitleggen waarom deze methodes niet de aangewezen manier zijn om iets aan hyperventilatie klachten te doen.

Tot slot zal ik uitleggen at onderliggende oorzaak van hyperventilatie is en hoe deze aandoening snel en eenvoudig is op te lossen.

Hyperventilatie symptomen

Je hebt last van een opgejaagde ademhaling. Je haalt te diep en te snel adem, terwijl je niet het idee hebt dat je dit doet.

Aanvallen doen zich voor wanneer je last hebt van spanning en stress of tijdens emotionele situaties.

Je krijgt last van een brok in de keel gevoel of kriebel in je keel

Je hebt een drukkend gevoel op de borst

Je krijgt last van benauwdheid

Je hebt pijn in de hartstreek

Je hebt last van duizeligheid

Therapie Hyperventilatie Maagklachten


Je hebt een opgeblazen gevoel, buikpijn, last van boeren of winderigheid.Je kunt niet meer scherp zien

Je krijgt hartkloppingen

Je krijgt een droge mond

Je handen zijn koud of klam

Je hebt tintelingen in vingers, handen, in je voeten en om je mond

Je krijgt last van hoofdpijn.

Je hebt last van stijve spieren

Je hebt last van slaapproblemen

Therapie Hyperventilatie
Je hebt last van gevoelens van onrust

Je voelt je gespannen

Je hebt last van angstgevoelens

Het hebt concentratieproblemen

Je hebt last van depressieve gedachten
Vrij van je klachten

Verlost van je hyperventilatie kan jij eindelijk weer vrij en gelukkig door het leven gaan.

Verlost van jouw klachten kan jij je weer ontspannen en rustig voelen.
In iedere situatie!

Je kunt je leven weer oppakken.

Stel je eens voor hoe mooi je leven er dan uitziet.

Hoe goed jij je dan zal voelen.

Therapie hyperventilatie

Er zijn veel therapieën waarvan wordt gezegd dat die je kunnen helpen bij het oplossen van hyperventilatie. Ik heb voor jou een aantal op een rijtje gezet.

Gedragsbegeleiding
Als je hyperventilatie hebt, krijg je vaak de neiging om bepaalde situaties te vermijden. Het kan dan gaan om boodschappen doen, familie of vrienden bezoeken, of je tussen veel mensen begeven. Je kunt daardoor in een isolement belanden.

Met gedragstherapie wordt getracht om je uit dit isolement te halen. Helaas lost gedragstherapie de onderliggende oorzaak van je hyperventilatieklachten niet op en zijn veel sessies nodig om enige vooruitgang te boeken.

Ademtherapie
Een groot deel van de klachten die als gevolg van hyperventilatie zijn het gevolg van verkeerd ademen. Als gevolg van bepaalde gedachtes / gevoelens wordt je ademhaling te oppervlakkig. Hierdoor kan juist een hyperventilatieaanval ontstaan.

Tijdens deze therapie wordt je aangeleerd hoe je juist moet ademen, waardoor je hyperventilatie klachten minder zouden moeten worden.

Bij deze therapie wordt geen aandacht besteed aan hoe de bepaalde gedachtes / gevoelens die het verkeerd ademen veroorzaken op te lossen.

Psycholoog
Bij behandeling door een psycholoog wordt je jeugd doorgespit om zo de achterliggende reden van je hyperventileren te naar boven te halen. Je moet er rekening mee houden dat de wachttijden voordat je een behandeltraject in kunt gaan zijn vaak lang.

Daarnaast zijn vaak vele sessie nodig voordat er enige vooruitgang is geboekt en is het maar de vraag of een dergelijk traject kan leiden tot oplossen van je klachten.

Psychosociale begeleiding
Psychosociale begeleiding is erop gericht het evenwicht tussen lichaam, geest en de sociale omstandigheden te herstellen. Dit gebeurt d.m.v. gesprekken, waarin het probleem helder wordt gemaakt en de hulpverlener je begeleidt bij het zoeken naar een oplossing voor je klachten.

Over je klachten kan je al een stuk helpen en je een gevoel van opluchting geven.

Helaas lost het praten over je klachten de oorzaak niet op en zullen je klachten blijven terugkomen.


De bovenstaande manieren om van je klachten aan te pakken werken niet of heel langzaam omdat de oorzaak van jouw kenmerken hyperventilatie niet wordt opgelost.

Therapie hyperventilatie – Wat werkt wel?

Het is in het Verre Oosten al meer dan 5 duizend jaar bekend dat het lichaam niet alleen bestaat uit botten, spieren, pezen, organen en bloed.

Je lichaam heeft namelijk ook een energiesysteem. Door dit energiesysteem stroomt de energie van je lichaam. In China noemt met deze energie ‘Chi’. In Japan spreekt met van ‘Ki’. En op Hawaï spreekt men van ‘Mana’.

Het is in het Westen pas sinds een tiental jaren binnen sommige kringen bekend dat het lichaam een energiesysteem heeft.

Wanneer de energie vrij door het energiesysteem van je lichaam kan stromen voel jij e meestal goed op lichamelijk en mentaal / emotioneel gebied.

Er kunnen echter dooronverwerkte emoties en emotionele trauma’s verstoringen in je energiesysteem optreden. De onverwerkte emoties zijn meestal onbewust. Je weet dus niet dat je ze hebt en dat je er last van hebt.

Door deze verstoringen in je energiesysteem kan je energie niet langer vrij stromen. En als gevolg van dit verminderde stromen van deze energie ontstaan emotionele en lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld hyperventilatie.

Het is dus belangrijk dat je gaat inzien dat die vervelende emoties, nare gedachten en hyperventileren ‘slechts’ een gevolg zijn van de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Dit is dan ook de reden waarom al die vormen van therapie hyperventilatie niet of slecht langzaam en in geringe mate helpen.

Deze methodes gaan allemaal voorbij aan de onderliggende oorzaak van je klachten, de verstoringen in je energiesysteem.

Wanneer je echter deze verstoringen in jouw energiesysteem verhelpt, hetgeen relatief snel en eenvoudig is te doen, dan zijn de klachten verdwenen.Wil jij weten hoe ook jij je hyperventilatie klachten snel achter je kunt laten? Ga dan nu naar…...

Klik nu hier
voor hyperventilatie oplossingenKenmerken Hyperventilatie
Therapie Hyperventilatie Disclaimer
Morpheus Emotionele Bevrijding Home
WikipediaEntire contents Therapie Hyperventilatie copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.