Verander ongewenste gewoontes gemakkelijk

Een eenvoudige oefening waarmee jij ongewenst gedrag en gewoontes gemakkelijk kunt veranderen is het ‘Swish patroon’.

Deze techniek die snel is aan te leren en simpel is uit te voeren komt voort uit NLP (Neuro Linguistisch Programmeren). De naam van deze oefening is gebaseerd op het geluid dat deze techniek met zich meebrengt: swiiissh.

Swish patroon:

  1. Vorm een beeld van een gewoonte / gedrag dat je wilt veranderen (huidige situatie). Neem dit beeld waar alsof je erin staat.

  2. Maak een beeld van de gewoonte / gedrag wat je zou willen hebben / doen (gewenste situatie). Neem dit beeld waar van een afstand (je kijkt naar jezelf vanaf een afstand).

  3. Verander het beeld van de gewenste situatie. Maak het beeld groter, maak de kleuren feller, verander de locatie, enz. totdat het beeld optimaal voor jou is.

  4. Plaats het oude (ongewenste) beeld voor in je gezichtsveld en neem het waar alsof je er in staat.

  5. Plaats in de linker beneden hoek van het oude beeld het nieuwe gewenste beeld. Maak dit gewenste beeld klein, donker en dof.

  6. Trek met een vlugge beweging in één keer het kleine gewenste beeld over het ongewenste oude beeld en laat het oude beeld in de verte verdwijnen.

  Tijdens de overgang van de beelden maak je het geluid ‘swiiisshh.

  Neem het gewenste beeld van een afstand waar in zijn volle helderheid en kleur.

  Herhaal stap 5 en 6 minimaal 5 keer.

Geniet van het resultaat.
Wil je nog meer oefeningen
voor een goede start
van het nieuwe jaar?

Jij kunt (bijna) gratis nog 2 oefeningen ontvangen waarmee je het jaar goed kunt beginnen.

Je kunt voor de prijs van een tweet (je weet wel, een berichtje via Twitter) of een Facebook-post de volgende fantastische technieken in ontvangst nemen:

Super motivatie binnen 1 minuut

en

Maak een einde aan uitstelgedragJe kunt na je Tweet of Facebook-post de technieken direct lezen en ermee aan de slag gaan.

Jij wilt toch ook 2012 goed beginnen?

Klik dan op de onderstaande 'Pay with a Tweet' knop. De 'Pay with a Tweet' service zal je vervolgens om toestemming vragen. Na jouw akkoord verstuur je een Tweet of Facebook-post en zo krijg je toegang tot de 2 fantastische oefeningen.

Ik wens je een nóg gelukkiger 2012 toe!

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.