De beste Vliegangst Tips

Vliegangst tips om je angst te verminderen. Ik heb een overzicht van de meest gegeven tips tegen vliegangst voor je verzameld. Ik zal deze hieronder tips bespreken.

Daarnaast zal ik je ook nog vertellen wat de onder liggende oorzaak van angst om te vliegen is en zal ik je uitleggen hoe je voor eens en altijd je angst achter je kunt laten.

We beginnen eerst met de vliegangst tips.

De meest gegeven vliegangst tips

Je angst voor vliegen onderdrukken
Je kunt wel trachten je angsten te onderdrukken. Echter, dit werkt alleen maar averechts. Je angsten zullen hierdoor alleen maar intenser worden.

Beredeneer de risico’s
Je kunt proberen verstandelijk trachten te beredeneren dat vliegen niet meer risico heeft dan veilig thuiszitten. Helaas werkt het niet zo. Diep van binnen weet je dat vliegen een risico met zich meedraagt.

Verdiep je in de werking van een vliegtuig
Door jezelf te verdiepen in de werking van een vliegtuig kan je misschien wel meer inzicht krijgen. Je angst is echter irrationeel en laat zich niet weg redeneren.

Ontspanningsoefeningen
Het kan zo zijn dat je als gevolg van je angstgevoelens te snel gaat ademen. Als gevolg hiervan krijg je te veel zuurstof naar binnen en kan je last krijgen van hyperventilatie klachten.

Probeer daarom op het vliegtuig zo rustig en regelmatig mogelijk te ademen. Een goede manier is in twee tellen inademen, je adem een tel vasthouden en dan in vier tellen weer uitademen. Misschien is dit wel een van de betere vliegangst tips.

Drink voldoende
De lucht in een vliegtuig is heel vochtarm en heeft een uitdrogend effect waardoor je je niet lekker kunt gaan voelen. Voel jij je lichamelijk niet lekker, dan kan je angst heviger gaan opspelen.

Zorg dat je maag gevuld is
Vlieg niet met een lege maag, dan ben je namelijk gevoeliger voor de bewegingen die het vliegtuig maakt. Turbulentie wordt hierdoor nog vervelender.

Zoek afleiding
Je kunt je best doen om aan iets anders te denken tijdens de vliegreis om zo trachten te vergeten dat je in een vliegtuig op grote hoogte bent.

Je kunt afleiding zoeken door het kijken van een goede film, een spannend boek te gaan lezen, een kruiswoordpuzzel te gaan maken of door even je ogen dicht te doen en proberen te slapen.

In je achterhoofd ben je je echter steeds bewust dat je opgesloten zit in een vliegtuig. Afleiding zoeken zal je dus weinig gemoedsrust geven.

Ga ontspannen zitten
Probeer ontspannen in je stoel te zitten. Klamp jij je vast van de leuningen van je stoel, dan zal ieder schokje dat het vliegtuig maakt veel heviger voelen dan het in werkelijkheid is.

Blijf bewegen tijdens turbulentie
Het kan helpen om zelf te bewegen in je stoel als er sprake is van veel turbulentie tijdens je vlucht. Hierdoor krijg je de indruk dat jij beweegt en niet het vliegtuig. Je zult hierdoor ook de turbulentie minder sterk voelen.

Medicatie
Veel mensen gaan naar de huisarts voor medicatie om vliegangst te verminderen. Een van de meest voorgeschreven medicijnen zijn Oxazepam, merknaam Seresta, dat helpt om gevoelens van onrust en angst te verminderen.

Daarnaast wordt ook Alprazolam, merknaam Xanax, voorgeschreven. Dit middel wordt gebruikt bij angststoornissen.

Beide middelen zijn benzodiazepinen, waarbij is de kans op verslaving groot, vooral bij langdurig gebruik van hoge doseringen.

Ik ben zelf geen voorstander van medicatie. Het onderdrukt slechts tot op zekere hoogte je klachten. Daarnaast kan je te maken krijgen met bijwerkingen zoals verwardheid, vermoeidheid, coördinatie problemen, dubbelzien, dufheid en vermindering van je reactievermogen.

Mocht je daadwerkelijk medicijnen willen gebruiken, neem dan contact op met je huisarts.
De beste vliegangst tips – los je vliegangst op
Volgens de nieuwste inzichten ontstaan emotionele klachten zoals vliegangst door verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Deze verstoringen zijn ontstaan als gevolg van onverwerkte emoties. Deze onverwerkte emoties zijn veelal onbewust. Jij weet dus niet dat jij deze onverwerkte emoties hebt en dat je er last van hebt.

Jouw onbegrijpelijke, irreële en onverklaarbare angsten en gedachtes zijn dus ‘slechts’ een gevolg van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Daardoor blijf je last houden van je vliegangst en kan je het niet achter je laten. Wat je ook doet.

Je kunt echter zelf deze verstoringen in het energiesysteem van je lichaam verhelpen. En daarmee ben je in staat om je angst om te vliegen achter je te laten.Oplossingen om snel van angst voor het vliegen af te komen, zijn.......

Klik hier voor oplossingen
voor vliegangst overwinnen


Vliegangst Tips Disclaimer
Vliegangst

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.