Back to Back Issues Page
, dinsdag anti-stressdag - zo laat je stress wegvloeien
October 11, 2022

Je ontvangt deze email omdat je in het (verre) verleden een eboek bij Morpheus Instituut hebt gekocht. Of hebt opgegeven voor de Morpheus E-Nieuwsbrief. Wil je geen emails van mij meer ontvangen, dan kan je je afmelden met de link onderaan deze email.


Hai,

k heb een simpele oefening voor je waarmee je in staat bent om binnen enkele minuten je stress te verminderen.

Eén van de lichamelijke reacties van stress is het sturen van bloed naar de spieren. Dit is onderdeel van de zogenaamde vecht-vlucht respons. Je moet immers klaar zijn om snel in actie komen om mogelijke bedreigingen het hoofd te bieden.

Om meer bloed naar de spieren te laten stromen wordt er bloed onttrokken aan de hersenen. Daarom denk je ook niet meer zo helder wanneer je onder spanning staat.

Door het toepassen van deze oefening krijgt je lichaam als het ware de opdracht om de ‘vecht-vlucht’ respons te stoppen.

Afhankelijk van de mate van stress zal door je handen op je voorhoofd te leggen je stress wegzakken. Het kan 10 seconden duren of enkele minuten duren voordat de stress weg is.

Wanneer je op deze oefening toepast bij stress zal je lichaam leren om niet meer in de ‘vecht-vlucht’ respons te schieten bij stressvolle situaties.

Je zult dus steeds beter in staat zijn om kalm te blijven. Ook in situaties die voorheen stressvol voor je waren.
Naar de oefening


Heb je meer handvatten nodig om stress te verminderen? Het eboek Ontstress jezelf kan je dan verder helpen.

En vergeet niet!

Je leven is nu
maak er iets moois van!


Jan Heering


In ‘Ontstress Jezelf’ beschrijf ik maar liefst 11 eenvoudig toepasbare oefeningen waarmee jij vlug je stress verminderen kunt.

Tijdelijk slechts €11

Bestel nu
(normale prijs 16,00)

Bestel nu, dan kan je over 5 minuten je stress aanpakken.

Je ontvangt de tips en aanbiedingen van Morpheus omdat je lezer van het Morpheus E-zine bent. Stel je geen prijs meer op deze waardevolle tips en aanbiedingen, dan kan jij je afmelden met de link hieronder.

Back to Back Issues Page