Verlaag je stress

Laat je stress wegvloeienMet deze eenvoudige techniek ben je in staat om binnen enkele minuten je stress te verminderen.

Heb je er wel eens bij stil gestaan wat je natuurlijke reactie is op schokkend nieuws? Of wanneer je tijdens een examen je aan het concentreren bent?

De kans is groot dat je je handpalm tegen je voorhoofd houd. Deze reactie is gebaseerd op de wijsheid van je lichaam.

Eén van de lichamelijke reacties van stress is het sturen van bloed naar de spieren. Dit is onderdeel van de zogenaamde vecht-vlucht respons. Je moet klaar zijn om snel in actie komen om mogelijke bedreigingen het hoofd te bieden.

Om meer bloed naar de spieren te laten stromen wordt er bloed onttrokken aan de hersenen. Daarom denk je ook niet meer zo helder wanneer je onder spanning staat.

Laat stress wegvloeien - een snelle oefening voor stress verminderen.
(afbeelding DNAinfo/Nicole Bode )


Wanneer je echter je beide handpalmen op je voorhoofd legt, dan krijgt je lichaam hierdoor als het ware de opdracht om de ‘vecht-vlucht’ respons te stoppen.

Afhankelijk van de mate van stress zal door je handen op je voorhoofd te leggen je stress wegzakken. Het kan 10 seconden duren of enkele minuten duren voordat de stress weg is.

Als je met je vingers het kloppen van je hartslag op de voorhoofd voelt, is de stress verdwenen.

Dit is daarmee een snelle en effectieve manier om stress te verminderen.

Hiermee houdt het goede nieuws niet op.

Wanneer je op deze oefening toepast bij stress zal je lichaam leren om niet meer in de ‘vecht-vlucht’ respons te schieten bij stressvolle situaties.

Je zult dus steeds beter in staat zijn om kalm te blijven. Ook in situaties die voorheen stressvol zouden zijn.

Nog een tip: lig je in bed maar kan je de slaap niet vatten door stressvolle gedachten, plaats dan je handen op je voorhoofd en je zult rustig in slaap vallen.

Laat je stress wegvloeien en voel je goed.

Wil je je stress verminderen? Dan heb ik iets voor je.....


Snel stress verminderen met het boek Ontstress Jezelf

Tijdelijke aanbieding

In ‘Ontstress Jezelf’ beschrijf ik maar liefst 11 eenvoudig toepasbare oefeningen waarmee jij vlug je stress verminderen kunt.

 
Bestel nu

Tijdelijk slechts €11

(normale prijs 16,00)

Na bestelling kan je dit eboek direct downloaden en kan je binnen 5 minuten je stress verminderen.
Wat werkt stress verlagend?

Een goede stress verlagende oefening is de 'Laat stress wegvloeien' oefening die ik hierboven beschrijf. Deze eenvoudige oefening voor stress verminderen werkt snel en is simpel te doen. Lees de oefening door, volg de simpele stappen en verlaag je stress op een vlugge manier.

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.Stress Puistjes


Morpheus Emotionele Bevrijding Home


Wikipedia


Disclaimer Stress wegvloeien

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering over hoe jij stress kan verminderen.