Angst Medicijnen
welke werken echt?


Angst medicijnen overzicht

Ik heb voor jou de meest voorgeschreven angst medicatie op een rijtje gezet. Van deze medicijnen geef ik tevens de bijwerkingen waar je zeker rekening mee moet houden.

Ik zal je ook vertellen wat de werkelijke oorzaak van je angsten is en hoe jij je angsten snel achter je kunt laten.

Benzodiazepinen
Benzodiazepinen worden vaak voorgeschreven omdat ze een angst en emotiedempend effect hebben waardoor ze kalmerend werken. Benzodiazepinen worden op grote schaal voorgeschreven. De bekendste bezodiazepinen zijn:Valium, Librium (chloordiazepoxide), Oxazepam, (Seresta), Temazepam, Temesta (Lorazepam), Tranxène (chloorazepate dipotassium) en Xanax (Alprazolam).

Een nadeel van Benzodiazepinen is de medicijn-afhankelijkheid die na enige tijd kan ontstaan. Je kunt dan niet meer zonder! Een ander groot nadeel is dat je steeds meer medicatie tot je moet nemen om hetzelfde effect te bereiken.

Bijwerkingen
Bijwerkingen die bij gebruik van Benzodiazepinen kunnen optreden zijn onder andere: slaapproblemen, dufheid, slaperigheid overdag, huidreacties, gewichtstoename, verminderde concentratie, gevoelsvervlakking, katergevoel bij het ontwaken.

Angst Medicijnen - Bètablokkers
Bètablokkers verlagen de hartslag en de bloeddruk en worden soms voorgeschreven bij sociale angstklachten en examenangst. De Bètablokkers hebben als voordeel dat ze snel werken, soms wel binnen een half uur.

Bij gebruik van bètablokkers nemen de lichamelijke verschijnselen die bij angst vaak voorkomen af. Voorbeelden van deze symptomen zijn: zoals hartkloppingen, trillen en rood worden. Bij sociale angst wordt je angst door deze symptomen juist versterkt. Door gebruik van bètablokkers zou daardoor de sociale angst.

Verder is eenmaal een dosis in nemen voldoende. Dit in tegenstelling tot antidepressiva waarbij je 4 weken moet wachten voordat het werkzaam begint te worden.

Voordeel
Bètablokkers werken snel. Vaak binnen een halfuur tot een uur. Ze werken ook bij eenmalig gebruik (in tegenstelling tot antidepressiva).

Nadeel
Doordat Bètablokkers de hartslag en de bloeddruk verlaten mag je ze niet innemen bij intensief sporten of lichamelijke inspanning. verergering van astma en bronchospastich COPD (dus niet bij alle patiënten met COPD), vermoeidheid, hoofdpijn, slecht slapen, levendige dromen, somberheid en oorsuizingen.

Angst Medicijnen - Antidepressiva
Antidepressiva hebben invloed op de neurotransmitters in je hersenen. Deze antidepressiva zorgen ervoor dat er meer stoffen worden afgescheiden die van invloed zijn op je stemming. Deze stoffen zijn serotonine, dopamine en noradrenaline.

Voorbeelden van antidepressiva zijn; Anafrinil (clomipraminehydrochloride), Aurorix (Moclobemide), Cypramil, Dutonin, Efexor, Fevarin, Fluvoxamine, Fluoxotine (Prozac), Remeron (Mirtazapine), Seroxat, Trazolan, Tryptyzol en Zoloft.

Bijwerkingen
Bij gebruik van antidepressiva kunnen de eerste vier weken de volgende bijwerkingen optreden: droge mond, angstig zijn(!), vreemd voelen, slaapproblemen, depressie en zelfmoordneigingen(!). Na deze periode stabiliseren de bijwerkingen.

De bijwerkingen om lange termijn zijn gewichtstoename en verminderd libido. Circa 1 van de 5 gebruikers van antidepressiva stopt in de eerste 4 weken als gevolg van de bijwerkingen.Angst Medicijnen Alternatief

Een groot nadeel van het gebruik van medicijnen om je angsten in bedwang te houden is dat de oorzaak van je angsten niet worden opgelost. Zodra je stopt met medicatie zullen je angsten weer de kop op steken.

Daarom is het dan ook van belang dat je de onderliggende oorzaak van je angsten gaat aanpakken en oplossen.

Het is gebleken dat deze onderliggende oorzaak van je angst gevonden kan worden in onverwerkte emoties. Deze onverwerkte emoties veroorzaken namelijk verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Als gevolg van deze verstoringen in je energiesysteem ervaar je keer op keer die afschuwelijke angstgevoelens.

Jouw angsten en de daarbij komende vreemde gedachtes en denkbeelden zijn het gevolg van deze verstoringen. Daarom blijft je angst keer op keer de kop op steken.


Ben je echter in staat om de verstoringen in je energie systeem op te lossen, dan kan jij je weer goed voelen.


Je bent dan verlost van je angst en je kunt weer genieten van het leven!Wil jij weten hoe jij zonder angst medicijnen je angsten aan kunt pakken? Ga dan naar:

Angsten aanpakken
zonder angst medicijnen


Dit artikel is geschreven ter informatie, het is geen medisch advies. Ik ben mental health coach, geen arts en heb geen medicijnen gestudeerd.


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.
wikipedia


Disclaimer Angst Medicijnen

Show / Hide
Show / Hide