Angststoornis
Vaak Niet Behandeld

In het artikel Angststoornis worden vaak niet behandeld op trouw.nl staat het volgende:
“Bijna 225.000 ouderen met een angststoornis worden niet behandeld, hoewel dat wel mogelijk is. Met een korte gedragstherapie kunnen klachten grotendeels of helemaal verdwijnen.

Sommige ouderen zijn zo angstig dat ze al jaren nauwelijks hun huis uit durven. ,,Dit leed is dus onnodig'', zegt psychiater Gert-Jan Hendriks. De meeste van deze vijfenzestigplussers zijn al jaren angstig.

Ze zijn bang om bijvoorbeeld zonder begeleiding hun huis te verlaten, zich op verjaardagen te vertonen of vrezen flauw te vallen in openbare ruimtes.

De ouderen wenden zich lang niet altijd tot een huisarts met hun klachten. Ook behoren ze tot een generatie die niet over gevoel heeft leren praten.

Wanneer ze wel naar de huisarts stappen, klagen ze alleen over lichamelijke klachten zoals hartkloppingen of druk op de borst, merkt Hendriks. Dat maakt het voor artsen lastig om de stoornis te herkennen.”

Tot zo het artikel op nd.nl*De echte oorzaak
Volgens mij hoort een huisarts in te zien dat er een achterliggende oorzaak is waarom zijn patiënten met bepaalde symptomen bij hem komen.

Hij mag naar mijn mening wel herkennen dat het dan om een angststoornis gaat.

Ik kan het hem echter niet kwalijk nemen dat hij nog nooit gehoord heeft van de werkelijke oorzaak van angststoornissen.

Emotionele klachten zoals angststoornissen worden veroorzaakt door verstoringen in het energiesysteem van je lichaam. Deze verstoringen ontstaan door onverwerkte emoties of traumatische ervaringen.

Het is dus belangrijk om te begrijpen dat je onbegrijpelijke en onverklaarbare klachten ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Daarom blijf je last houden van je angststoornis. Daarom wordt de oorzaak van je angststoornis vaak niet behandeld.

En omdat de verstoringen in je energiesysteem van je lichaam niet worden opgelost Werkt het praten over je klachten niet. En werkt het onderdrukken van je angsten alleen maar averechts.

Wil jij weten hoe je wel een angststoornis moet behandelen, ga dan naar:
Angststoornis aanpakken


*Bron nd.nlAngststoornis vaak niet behandeld Disclaimer

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.