Antidepressiva bij sociale fobie

Antidepressiva bij sociale fobie
Bij een gegeneraliseerde sociale fobie wordt tegenwoordig bij voorkeur gekozen voor een bepaalde groep antidepressiva; de SSRI's (selectieve serotonine heropname remmers). Deze medicijnen tegen depressies blijken ook goed te helpen bij een sociale fobie.

Tussen de 60 en 80% van de mensen met een sociale fobie die met deze medicijnen behandeld wordt heeft daar een goed resultaat van. Wel moet je er rekening mee houden dat deze medicijnen pas na twee tot drie maanden effect geven.

Tot de SSRI's behoren de volgende medicijnen : citalopram (Cipramil®), fluoxetine (Prozac®), fluvoxamine (Fevarin®), paroxetine (Seroxat®) en sertraline (Zoloft®). De SSRI's die geregistreerd zijn voor behandeling van sociale fobie zijn paroxetine en sertraline.

Als de hersenen serotonine aanmaken, wordt een deel meteen weer terug opgenomen door dezelfde hersencellen. SSRI's zorgen ervoor dat die heropname geremd wordt. Daardoor blijft het serotonineniveau op peil en kan de overdracht van elektrische prikkels tussen de hersencellen beter verlopen.

bron: Medical Media
Heb je tips voor depressieve gevoelens nodig? Die kan je hier lezen.Disclaimer Sitemap
Entire contents copyright © Morpheus Institute. All rights reserved.Show / Hide