Hoofdstuk 12
Toepassingen van EFT
Gebruik EFT voor alles
EFT kan je zien als het Zwitserse legerzakmes voor zelfhulp. Met het mesdeel kan je bijvoorbeeld een touw doorsnijden. Daarnaast heeft het ook een kurkentrekker, blikopener, priem, schaartje, enz.

Met EFT kan je heel wat meer doen dan alleen de emotionele pijn oplossen waar je last van hebt.

EFT en emotionele klachten
Vele emotionele klachten zoals fobieën, depressies zijn goed te behandelen met EFT. EFT geeft in deze gevallen sneller en beter resultaat dan andere therapievormen uit de reguliere gezondheidszorg.

EFT en allergieën
Hooikoorts, voedingsallergie, allergie voor dieren, enz. zijn in vele gevallen op te lossen met slechts een paar rondes EFT.

EFT en kinderen
Bij kinderen is EFT gemakkelijk toe te passen en geeft snel resultaat. Angst voor een enge film, spinnen of andere dieren, nachtmerries, het is snel op te lossen. Verdriet omdat het kind gepest is of de pijn die het heeft omdat het gevallen is, is allemaal op te verhelpen met EFT.

Bij kleine kinderen is het aan te raden om "plaatsvervangend" te tappen. Hierbij tap je op jezelf waarbij je de naam van het kind in de Set Up gebruikt.

De Set Up wordt dan: "Ondanks dat [naam kind] dit {probleem} heeft, accepteer ik [naam kind] volledig".

Grotere kinderen zijn vaak in staat om zelf te tappen. Bij hen kunnen de zaken die in deze leeftijdsfase spelen zoals zenuwachtigheid voor een proefwerk, leerproblemen of liefdesverdriet omdat de verkering uit is, vlug en gemakkelijk worden verholpen.

EFT en conflictsituaties
Bij conflictsituaties zijn er 2 of meer zaken die meespelen. Het probleem is dan niet het één of het ander, maar de spanning tussen beiden. Met EFT kan je beide kanten van het conflict tegelijk aanpakken.

Bijvoorbeeld:

  • Ruzie met moeder: Ik haat mijn moeder EN ik houd van mijn moeder.

  • Hekel aan werk: Ik heb een hekel aan mijn werk EN ik moet mijn werk behouden omdat ik inkomen nodig heb.

  • Eetverslaving: Ik haat eten EN ik kan niet zonder eten.

  • Relatie: Ik kan niet zonder hem leven EN ik zit opgesloten in deze relatie.

EFT en rouw
Je kan rouwen om veel verschillende zaken. Het kan gaan om verlies van een geliefde of familie, verlies van baan en verbroken relaties. Het rouwproces is te verzachten met EFT. De shock en trauma van het verlies kan je met EFT sneller achter je laten, zonder dat je in die fase blijft hangen.

EFT en verslavingen
Verslavingen zijn symptomen van onderliggende psychische angst. Met EFT is de hunkering naar de substantie van de betreffende verslaving, zoals sigaretten, chocolade, junkfood, eten, drank eenvoudig te elimineren.

EFT en overgewicht
Bij overgewicht spelen vaak een aantal factoren een rol. In een aantal gevallen kan het overgewicht een verdediging zijn tegen de wereld of tegen mannen. Het kan ook mogelijk zijn dat eten wordt gebruikt om emoties te onderdrukken.

Daarnaast wordt door veelvuldig diëten de stofwisseling verlaagd waardoor iedere hap lijkt te worden omgezet in een kilo lichaamsgewicht.

Als deze factoren die meespelen bij overgewicht zijn met EFT gemakkelijk en snel aan te pakken.

Toepassen van EFT
Wat je met een Zwitserse legerzakmes kan doen is afhankelijk van degene die het gebruikt. Jij en ik kunnen er een touw mee doorsnijden en een blik mee openmaken. Een chirurg zou er, wanneer het nodig is een operatie mee kunnen uitvoeren. En een houtbewerker kan met zo’n mes een kunstwerk uit hout maken.

Je kan het mes voor talloze zaken gebruiken, hoe je ermee omgaat hangt echter ook van de vaardigheid van de gebruiker af. Zo is het ook met EFT. De mogelijkheden van EFT zijn afhankelijk van diegene die het toepast.

Zorg ervoor dat je vaardigheid krijgt in het beoefenen van EFT.

Gary Craig, de grondlegger van EFT zegt niet voor niets “Gebruik EFT voor alles”.Wil jij meer van EFT weten om je klachten aan te pakken; om de manual 'Pak je Klachten aan met EFT'te bestellen klik hier

© MORPHEUS Instituut

Show / Hide