Wat is de beste
Fobie Behandeling?


Fobie Behandeling

Wat is voor jou de beste methode om je fobie aan te pakken. Ik geef hieronder een overzicht van de meest voorgeschreven fobie behandelingsmethodes.

Jan Heering fobie behandeling specialist

Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben specialist in het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals fobieën.

Ik heb inmiddels al bijna 20 boeken over aanpakken van emotionele klachten op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik velen geholpen om hun fobie achter zich te laten.

Eerst zal ik kort ingaan op de fobie symptomen. Daarna laat ik je een overzicht zien van de meest voorgeschreven fobie behandelingsmethodes.

Tot slot zal ik vertellen wat de onderliggende oorzaak van je fobie is en met welke fobie behandeling jij deze oorzaak snel en eenvoudig kunt aanpakken.



Fobie Symptomen

 • verhoogde hartslag

 • transpireren

 • trillen

 • kortademig zijn

 • misselijk gevoel

 • duizeligheid

 • maag- of buikpijn

 • diarree of verstopping

 • rood worden of juist bleek wegtrekken

 • het gevoel hebben flauw te gaan vallen

 • het gevoel hebben de controle te verliezen

 • denken dat je gek wordt


Traditionele Fobie Behandeling

De traditionele, langzaam werkende en vaak niet succesvolle, methodes om een fobie te behandelen zijn:

Cognitieve therapie
Hierbij leer je de symptomen van je angst te herkennen en probeer je je gedachtes die de hevige angst opwekken te veranderen. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Een nieuwe vorm van cognitieve therapie is Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Hierbij worden inzichtmeditatie oefeningen gebruikt. Er wordt hierbij getracht om je houding ten opzichte van je gedachten, gevoelens en de lichamelijke reacties daarop te veranderen.

Gedragstherapie
Hierbij ga jij de confrontatie aan met hetgeen je angst aanjaagt. Als je bijvoorbeeld bang bent voor honden wordt er van je verwacht dat je een hond gaat aaien.

De gedachte hierachter is dat je gaat bemerken dat de oorzaak van je angst niet zo erg is als je in eerste instantie dacht. Dit is een, mentaal en emotioneel, onaangename methode.

Een andere zeer onaangename methode is flooding. Hierbij wordt je aanhoudend blootgesteld aan hetgeen je angstig voor bent. Het doel hiervan is om het angstgevoel te laten uitdoven.

Het gevaar van flooding is dat dit de fobie sterk kan verergeren waardoor je met de behandeling stopt voordat er uitdoving van de fobie heeft plaatsgevonden. En je dus blijft zitten met een verergerde fobie.

Traject bij een psycholoog
Hierbij wordt je jeugd doorgespit om zo de oorzaak van je angst te achterhalen en te behandelen. De wachttijden voor een dergelijk traject zijn vaak lang, het traject zelf is meestal langdurig en de uitkomst is hoogst onzeker.

Medicatie
Hierbij wordt de angst onderdrukt door gebruik te maken van medicatie. Voorbeelden hiervan voorgeschreven medicatie: bètablokkers, antidepressiva, serotonine- opnameremmers en benzodiazepinen.

Helaas onderdrukt medicatie slechts de symptomen en wordt de onderliggende oorzaak van je fobie opgelost. Andere nadelen van medicatie zijn de bijwerkingen zoals dufheid, gewichtstoename, dubbel zien en huidproblemen. Verder bestaat het gevaar van medicijn afhankelijkheid.

De oorzaak van je fobie

De traditionele manier om angst te behandelen werkt zeer langzaam of gewoon niet omdat de oorzaak van je angst niet wordt opgelost!

Je angst wordt veroorzaakt door onverwerkte emoties. Deze onverwerkte emoties zijn op hun beurt de oorzaak van blokkades in het energiesysteem van je lichaam.

Deze onverwerkte emoties zijn veelal onbewust. Je weet dus niet dat je ze hebt. En je weet niet dat je er last van hebt!

Je angsten kunnen als het ware niet uit je systeem. Daardoor steken die vreselijke angsten keer op keer de kop op.

De blokkades zijn dan ook de reden dat traditionele methodes van fobie behandeling niet werken. Deze methodes lossen immers de blokkades in je energiesysteem niet op.

Het is dus van belang dat je gaat beseffen dat je onverklaarbare angsten en onbegrijpelijke gedrag en gedachtes veroorzaakt worden door deze blokkades in je energiesysteem.

Wil jij weten hoe jij wel je fobie snel en eenvoudig kunt aanpakken? Ga dan naar…

Klik NU hier voor
Fobie behandeling
















Fobie Behandeling Disclaimer


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.



Show / Hide
Show / Hide