Welke fobie therapie
kan je helpen?

Fobie Therapie

Om van een fobie af te komen zijn er een aantal opties. Eén van deze opties is therapie om je fobie te behandelen.

Voordat ik een aantal van deze therapie opties aan je voor zal leggen, ga ik eerst in op wat een fobie nu eigenlijk is.
Narcose Angst Specialist

Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Mijn specialisatie is het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals fobieën.

Ik heb al meer dan 20 boeken over het aanpakken van emotionele problemen, waaronder over angsten en fobieën, op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik velen geholpen om hun angstgevoelens snel achter zich te laten.

Voordat ik in ga op welke therapieën voor behandeling van fobieën toepasbaar zijn zal ik eerst ingaan op wat een fobie nu eigenlijk is.

Een fobie is een hevige angst gerelateerd aan een specifieke situatie, denk hierbij aan hoogtevrees of claustrofobie, dieren, denk dan aan angst voor spinnen of honden.

Het kan ook gerelateerd zijn aan objecten, angst voor bruggen bijvoorbeeld.

Deze angst staat niet in verhouding tot de reële bedreiging die van de situatie of het object uitgaat en als fobielijder weet je dat ook.

Symptomen

 Fobie Therapie

Symptomen die opspelen bij een fobie zijn onder andere;
duizelingen, hartkloppingen, een drukkend gevoel op de borst of hyperventilatie.

Je kunt ook de angst hebben de controle te verliezen of om gek te worden.

Fobie Therapie

Hieronder beschrijf ik een aantal voorbeelden van therapieën die gebruikt worden bij het aanpakken van fobieën. Ik zal daarbij ook de nadelen van deze therapieën aangeven.EMDR
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie die wordt gebruikt voor het verwerken traumatische ervaringen en het behandelen van fobieën. Deze is eind jaren tachtig bij toeval in de VS door Francine Shapiro ontdekt.

Eén van de nadelen is dat EMDR niet heel specifiek is waardoor er spontaan emoties en herinneringen worden opgewekt. Dit kan leiden tot onverwachte hevige emotionele uitbarstingen.

Deze methode vereist begeleiding van een therapeut waardoor EMDR niet geschikt is voor zelfhulp.

Exposure techniek
Bij deze techniek, ook wel Exposure in vivo genoemd, wordt aan je gevraagd om je stapsgewijs bloot te stellen aan datgene waar jij het meest bang voor bent. Als je bijvoorbeeld een spinnenfobie hebt, wordt er van je verwacht dat jij de spin gaat aanraken.

Er zijn voorbeelden dat deze therapie werkt. Het is echter een zeer onaangename methode om je fobie te behandelen en trachten op te lossen. Daarnaast is het gevaar aanwezig dat je tijdens de behandeling volledig in paniek raakt.Gedragstherapie
Een therapeutische werkwijze om gedrag en gedragsverandering via therapie te begrijpen. Gedragstherapeuten pogen ongewenste gedragingen en emoties te doen verdwijnen of te veranderen door de prikkel aan de basis hiervan, te koppelen aan een ander, constructiever gedrag.

Nadeel van gedragstherapie is dat het in de praktijk lastig blijkt te zijn erachter te komen wat er voor zorgt dat een bepaalde klacht maar voortduurt, ook al is deze nog zo hinderlijk. Vandaar dat de uitkomst van deze fobie therapie hoogst onzeker is.Welke fobie therapie werkt wel?

Het is gebleken dat emotionele klachten zoals fobieën veroorzaakt worden door onverwerkte emoties en emotionele incidenten in het verleden.

Onlangs is ontdekt dat deze onverwerkte emoties en emotionele incidenten blokkades in het energiesysteem van je lichaam veroorzaken.

In een goed werkend energiesysteem zal je emoties ervaren, waarna je ze weer laat gaan. De angst zal dus na het gebeuren wegzakken. Waarna je er geen last meer van hebt.

Wanneer je echter een blokkade in je energiesysteem hebt, blijf je keer op keer die angst ervaren. En wordt steeds heviger waardoor een fobie ontstaat.

De blokkades in je energiesysteem zijn de reden dat gangbare therapieën dan ook niet of heel langzaam werken.

Zijn de blokkades in je energiesysteem echter opgelost, hetgeen snel en relatief eenvoudig kan gebeuren, dan is de oorzaak van je fobie, en daarmee de fobie zelf verdwenen.

Wil jij weten hoe ook jij je fobie snel en effectief kunt aanpakken, ga dan naar:

Oplossing voor fobieën
Fobie Therapie Disclaimer


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.Show / Hide
Show / Hide