Wat is Pathologische Angst?

Pathologische angst wat is het? Volgens van Dale woordenboek betekend pathologisch abnormaal of ziekelijk. Deze angstaanduiding wordt dan ook gebruikt voor hevige angst die buiten alle proporties is.

Er moet dan ook sprake van zijn dat je door de angst moeite hebt om in het dagelijks leven te functioneren.Soorten pathologische angst
Er zijn verschilllende soorten angsten. Hieronder een overzicht:

  • Acute stressstoornis

  • Agorafobie (zonder historie van de paniekstoornis)

  • Angststoornis als gevolg van een lichamelijke aandoening

  • Gegeneraliseerde angststoornis

  • Obsessieve compulsieve stoornis

  • Paniekstoornis (met of zonder agorafobie)

  • Posttraumatische stressstoornis

  • Specifieke fobie

  • Sociale fobie

  • Angststoornis door alcohol of drugs

Volgens onderzoeken krijgt één op de vijf Nederlanders in zijn of haar leven te maken één van de bovengenoemde angsten.Hoe los je pathologische angst niet op
Er worden vele adviezen gegeven om hevige angsten te verminderen. Ik al een aantal van de meest gegeven adviezen op een rijtje zetten. Daarna zal ik uitleggen waarom al deze adviezen geen oplossing zijn voor het daadwerkelijk oplossen van angsten.

Over je angsten praten
Je kunt misschien wel opluchting ondervinden wanneer je met een ander over je angsten praat (als je dat al durft). Nadien krijgt je echter toch weer last van je angst.

Medicatie
Er wordt tegenwoordig snel medicatie voorgeschreven om de symptomen van pathologische angst te verlichten. Meestal verminderen medicijnen de klachten slechts terwijl de onderliggende oorzaak niet wordt opgelost.

Daarnaast brengt medicatie vervelende bijwerkingen met zich mee. Voorbeelden hiervan zijn dufheid en sterkt toegenomen lichaamsgewicht.

Behandeltraject bij een psycholoog
Wanneer je kiest voor behandeling door een psycholoog, dan moet je vaak lange tijd wachten voordat de behandeling van start kan gaan. Het behandeltraject duurt vaak zeer lang. Daarnaast is de uitkomst van zo’n traject zeer onzeker.De oorzaak van pathologische angst
Het is gebleken dat de onderliggende oorzaak van angsten gezocht moet worden in onverwerkte emoties. Als gevolg van deze onverwerkte emoties zijn er verstoringen in het energiesysteem van je lichaam ontstaan.

Ben je vrij van er verstoringen in het energiesysteem, dan voel jij je over het algemeen goed. Heb je verstoringen in je energiesysteem, dan krijg je last van emotionele klachten. Voorbeelden van deze emotionele klachten zijn angsten..

Het is dus belangrijk dat je gaat beseffen dat jouw angsten, onbegrijpelijke gedachtes en gedrag ‘slechts’ een gevolg zijn van verstoringen in je energiesysteem.

Dit is dan ook de reden dat je iedere keer weer krijgt van je angst. Daarom werkt het onderdrukken van je angst niet. Je lost immers de oorzaak van je angsten niet op.

Je blijft last houden van je angsten totdat de verstoringen in jouw energetisch systeem worden opgelost

Worden deze energetische verstoringen opgelost, dan ben jij van je angsten verlost.

Er zijn een aantal oplossingen om je angstklachten zijn op te lossen, namelijk...

Klik hier voor oplossingen
om je angsten
snel achter je te laten
Pathologische Angst DisclaimerEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.