Helpt Schrijven Over Faalangst?

Schrijven over faalangst onderzoek

Schrijven over faalangst helpt volgens 2 psychologen uit Chicago, Gerardo Ramirez en Sian L. Beilock, die hun onderzoek in Science
publiceerden.

Uit het onderzoek kwam het volgende naar voren:
Wanneer studenten vlak voor een examen 10 minuten schreven over hun emoties en gedachten over dat examen blijken ze deze examens beter te maken in vergelijking met studenten die dit niet doen of over iets anders moeten schrijven.

Volgens de onderzoekers blijkt het dat één korte schrijfsessie werkt om de angsten en zorgen te verminderen. Tijdens het onderzoek moest een deel van de studenten voor een test schrijven over hun gevoelens en gedachten, een andere groep deed dat niet.

Voordat de test begon werden de studenten onder extra grote druk gezet door hun een extra beloning voor zichzelf en hun medestudenten in het vooruitzicht te stellen bij het leveren van een goede prestatie.

Het bleek dat studenten van de groep die de angsten en zorgen van zich af hadden geschreven circa 4% boven hun normale niveau presteerden. Studenten die niet aan de schrijfopdracht hadden meegedaan presteerden 10% onder hun gewone niveau.

Tijdens een echt biologie eindexamen bleek het over de angsten schrijven ook te helpen. Echter alleen bij diegene die last hadden van doemgedachtes. Deze groep bleek circa 6% hoger te presteren.

Hoe faalangst tegen gaan 

Faalangst aanpakken

Schrijven over faalangst helpt dat?Schrijven over faalangst foto door Mateus Campos Filipe

Schrijven over faalangst zou inderdaad kunnen helpen. Dit soort onderzoek is heel leuk als je wilt promoveren.

Het is de vraag in hoeverre het schrijven over je angsten je echt helpt.

En in hoeverre 4 tot 6 % prestatieverbetering je echt verder helpt.


Er zijn gelukkig methodes om faalangst snel en blijvend achter je te laten. De meest aangewezen methodes voor het faalangst aanpakken zijn methodes die gebaseerd zijn op Energie Therapie.

Energie Therapie is gebaseerd op de ontdekking dat negatieve (en dus ongewenste) emoties worden veroorzaakt door verstoringen in het energie systeem van je lichaam.

Worden deze verstoringen opgelost, dan zijn de negatieve emoties verholpen. En ben je van je faalangst verlost.

Wil je weten hoe jij je faalangst snel en eenvoudig kunt oplossen? Ga dan naar…………….

Los je faalangst opFaalangst hoe mee om te gaan, daar wordt vaak naar gezocht. Je moet echter niet streven naar  hoe faalangst vermijden om maar niet met je angst geconfronteerd te worden.

De vraag is hoe faalangst overwinnen. Faalangst aanpakken kan je het beste doen door de onderliggende faalangst oorzaak op te lossen.

Faalangst hoe ontstaat dat wordt mij regelmatig gevraagd. Zoals ik hierboven al heb beschreven ontstaan angsten, dus ook faalangst, als gevolg van verstoringen in het energie systeem van je lichaam. Faalangst oplossen kan je daarom doen door deze verstoringen op te lossen.

Dan is het niet meer de vraag hoe faalangst tegen gaan maar  hoe kan is zo eenvoudig mogelijk de faalangst oorzaak oplossen.

Schrijven over faalangst lost de oorzaak van angst om te falen niet op maar geeft wel enigszins een verlichting van de faalangst symptomen zoals uit het onderzoek is gebleken.

Wil je weten hoe jij je faalangst snel en eenvoudig kunt oplossen? Ga dan naar…………….

Los je faalangst op

Faalangst


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.
sitemap


wiki


morpheus home

Disclaimer schrijven over faalangst

Show / Hide
Show / Hide