Top 5 angsten van startende ondernemers

Top 5 angsten van startende ondernemers

Angst voor armoede en onregelmatige inkomsten
Het is heel veilig om iedere maand een vast salaris te ontvangen. Het voor de meeste startende ondernemers de grootste angst om een te laag inkomen te genereren. Dit geldt zeker voor diegenen die eerst in loondienst hebben gewerkt. Dit vraagt om mentale en emotionele omschakeling. Zal het wel gaan lukken?

Angst om gezin, kind of partner niet te kunnen onderhouden
Heb je als startende ondernemer een ook nog de verantwoordelijkheid om een gezin of een partner om te onderhouden, dan is de drempel om te beginnen nog groter. Er is dan sprake van een grote financiële druk.

Het gevaar bestaat dat de gevolgen van een mogelijk falen te groot worden ingeschat.

Angst voor kritiek van je omgeving
Als startende ondernemer kan je het gevoel hebben dat iedereen in je omgeving volgt wat je doet. Je gevaar bestaat dat jij uit angst voor kritiek uit je omgeving laat belemmeren om eigen beslissingen te nemen.

Angst om te falen
De keerzijde van een droom kan inktzwart zijn. Het kan zo zijn dat er een stemmetje in je hoofd zit dat vraagt “Wat als het nu niet lukt? Wat moet je dan? Een te grote focus hierop kan verhinderen dat je daadwerkelijk aan de slag gaat.

Top 5 angsten van startende ondernemers - Angst voor succes
Het kan ook voorkomen dat er angst voor succes je dwars zit. Stel je eens voor wat er moet gebeuren als de zaken nu eens echt goed gaan lopen? Wat betekent dat voor jou als ondernemer?

Wat blijft er dan over van die prachtige onderneming waarmee je bent gestart? Kan je wel omgaan met het succes? Het verwachtingsniveau van iedereen stijgt en wie hoog klimt kan veel harder en dieper vallen.Wat kan je aan deze angsten doen?
Het is onnodig dat jij als een ondernemer last hoeft te hebben van irreële angst. Het is namelijk inmiddels bekend geworden dat negatieve emoties zoals angst relatief vlug en gemakkelijk kunnen worden opgelost.

De meest aangewezen methodes hiervoor bij die methodes die gebaseerd zijn op Energie Therapie.

Energie Therapie is gebaseerd op de ontdekking dat negatieve (en dus ongewenste) emoties zoals angsten worden veroorzaakt door verstoringen in het energie systeem van je lichaam. Worden deze verstoringen verholpen, dan zijn de angsten verdwenen.

Je bent dan verlost van je angsten. Je kunt daadwerkelijk vrij aan de slag gaan om te ondernemen. Om je bedrijf te laten groeien. Zoveel als je wilt!

Wil je weten hoe jij angsten oplossen? Ga dan naar:

los je angsten op
Top 5 angsten van startende ondernemers Disclaimer
Faalangst


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.