Je eerste stap met EFTBenoem je klacht
Wil je met EFT je klachten oplossen, dan is het nodig dat je eerst het probleem waaraan je wilt gaan werken benoemt.

Het is van belang dat je het betreffende probleem zo specifiek mogelijk benoemt, waarbij je de omschrijving kiest die goed voelt voor jou.

Als je bijvoorbeeld in bepaalde gevallen last hebt van hoogtevrees, benoem jouw emotionele klacht dan niet als “hoogtevrees” maar als “ik ben doodsbang als ik boven op een ladder sta” wanneer dat beter aangeeft wat jouw klacht is.

Een ander voorbeeld is dat je je angst voor spinnen niet als “spinnenfobie” aanduidt wanneer een beter omschrijving voor jou “mijn hart slaat op hol als ik een spin zie” is.

Benoem dus jouw klacht zo specifiek mogelijk. Jouw klacht wordt in de rest van de tekst aangeduid als { het probleem}.

De volgende stap is om de intensiteit van {het probleem} aan te geven op een schaal van 0-10, waarbij 0 = geen emotie en 10 = zoveel emotie dat je bij wijze van spreken tegen het plafond zit.

Deze intensiteitaanduiding wordt ook wel SUD genoemd. SUD staat voor Subjectief Unit of Distress.

De intensiteit bepaal je altijd voordat je aan de slag gaat met EFT. Dit stelt je namelijk in staat om te bepalen of er iets verandert aan jouw klacht wanneer je EFT toepast.De Set Up.
De Set Up is de eerste stap van het EFT proces.

Deze stap bestaat uit 2 onderdelen die tegelijkertijd worden uitgevoerd.

1. De affirmatie.
Deze gaat als volgt:

“Ondanks dat ik { het probleem}, accepteer ik mijzelf volledig.”

Vul bij { het probleem} in je eigen bewoordingen in wat jouw klacht is.

Dus uitgaande van de voorbeelden wordt dit: “Ondanks dat ik doodsbang ben als ik boven op een ladder sta, accepteer ik mijzelf volledig.” “Ondanks dat mijn hart op hol slaat als ik een spin zie, accepteer ik mijzelf volledig.”

Deze affirmatie zeg je 3 maal.2. Het behandelen van een energiepunt op je lichaam terwijl je de affirmatie zegt.

Je hebt hierbij de keus tussen 2 punten: Een plek aan de zijkant van je hand en een plek op je borst.Wil je meer weten over EFT, binnenkort komt de EFT manual "Pak je Klachten Aan met EFT" uit. Wil je op de hoogte gehouden worden van de verschijningsdatum en gebruik willen maken van een aantrekkelijke korting, geef je dan op.


Klik hier om contact op te nemen


Disclaimer

© MORPHEUS Instituut Februari 2004

Show / Hide