EFT e-mail cursusWat is EFT?
Emotional Freedom Techniques (EFT) is een methode die is gebaseerd op het wegnemen van verstoringen in het energiesysteem van het lichaam.

Verstoringen in het energiesysteem van je lichaam zorgen ervoor dat je (hevige) emoties voelt en blijft voelen over bepaalde gebeurtenissen en situaties.

Deze verstoringen verhinderen dat je deze emoties kunt loslaten en zorgen voor een onbalans in je energiesysteem.

Het wegnemen van de verstoringen in je energielichaam vindt plaats door het aantikken van uiteinden van energiebanen (meridianen) die zich verspreid over je lichaam bevinden. Door tijdens het aantikken je bewust te focussen op je probleem of een bepaald deel daarvan, wordt de verstoring in je energiesysteem opgeheven.

Wanneer je energiesysteem weer in balans is, dan is de emotionele lading van de gebeurtenis of situatie opgeruimd. De herinnering is nog aanwezig, de (emotionele) lading is verdwenen.

Kennis over de energiebanen van het lichaam bestaat in het Verre Oosten al duizenden jaren. Deze kennis wordt onder andere gebruikt bij accupunctuur. In het Westen heeft de wetenschap zich tot voor kort hier niet intensief mee bezig gehouden.

Inmiddels is er een geheel nieuwe richting in de psychologie ontstaan. Deze richting, Energy Psychologie, biedt revolutionaire mogelijkheden voor het oplossen van emotionele klachten en vele lichamelijke klachten. Onderzoek heeft laten zien dat methodes die zich met Energy Psychologie bezighouden sneller én beter resultaat hebben dan conventionele behandelmethodes (Wells, Polglase, Andrews, Carrington en Baker , 2000)

Methodes die gebaseerd zijn op Energy Psychologie, pakken het probleem aan waar het zich bevindt. In het energiesysteem van het lichaam. Wanneer dit systeem weer in balans wordt gebracht zijn de negatieve (pijnlijke) emoties en de daardoor veroorzaakte klachten verdwenen.Grote voordelen van EFT zijn:
· Eenvoudige handelingen
· Snel aan te leren
· Korte behandelingsduur
· Klachten kunnen snel en volledig verdwijnen
· Pijnloos en niet belastend
· Géén tranen
· Géén heftige emotionele ontladingen
· Géén pijnlijke herbeleving
· Werkt bij 85% van de mensenEFT is eenvoudig toe te passen
EFT is zo eenvoudig dat degene die zich deze methode eigen maken, hiermee goede resultaten kunnen boeken met het oplossen van emotionele klachten.

Het spreekt voor zich dat getrainde therapeuten een beter resultaat met deze methode zullen behalen dan degene die zich in deze methode aan het bekwamen is. Voor complexe klachten is het dan ook raadzaam om het oplossen van deze zaken samen met een therapeut te doen.EFT e-mail cursus
Om geïnteresseerden kennis te laten maken met EFT heb ik een gratis EFT e-mail cursus opgezet.

In deze e-mail cursus leer je in 6 lessen de basis van EFT.
Deze lessen worden je in opeenvolgende dagen toegestuurd.

Leer EFT toepassen en voel je goed!De EFT E-mail cursus is stopgezet in verband met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van zelfhulp


© MORPHEUS Instituut November 2003

Disclaimer
Show / Hide