Met Emoties omgaan

Een leven vol emoties

Je leven bestaat als het ware uit een aaneenschakeling van elkaar opvolgende emotionele gevoelens. Iedere ervaring en gedachte heeft een emotioneel gevoel tot gevolg.

Een ander woord voor emotioneel gevoel is innerlijke beleving. Het is jouw beleving.

Een andere omschrijving is: het is een lichamelijke sensatie plus het besef van de sensatie in reactie op wat je meemaakt, ervaart of verwacht.

We kunnen emotionele gevoelens verdelen in positief, of aangenaam, en negatief, of onaangenaam.

Gelukkig ervaar je vaak positieve gevoelens. Voorbeelden hiervan zijn blijheid, plezier, liefde, interesse, tevredenheid.

Helaas ervaar je ook regelmatig negatieve, onaangename gevoelens. Voorbeelden van dit soort gevoelens zijn: boosheid, verdriet, angst, woede, afkeer, haat, afgunst, schaamte, schuldgevoel, spijt, wanhoop.

Vele psychologen en onderzoekers hebben de mooiste theorieën bedacht hoe en waarom wij emotionele gevoelens hebben. En hoe er mee om te gaan.

Van daaruit zijn therapieën ontwikkeld om diegene die last hebben van emotionele problemen te helpen.

Helaas hebben deze therapieën allemaal met elkaar gemeen dat de behandelduur zeer lang is. En dat de uitkomst zeer onzeker is.


Hoe kan je negatieve emoties eenvoudig en snel oplossen

De Chinezen weten het al duizenden jaren en sinds een tiental jaren begint het ook in de Westerse wereld het besef door te dringen; Verstoringen in het energiesysteem van je lichaam zorgen ervoor dat je (hevige) emotionele gevoelens hebt en blijft voelen over bepaalde gebeurtenissen en situaties.

Deze verstoringen zorgen ervoor dat je deze negatieve gevoelens ondergaat en ze verhinderen dat je deze emotionele gevoelens kunt loslaten.

Kennis over de energiebanen van het lichaam, en de verstoringen hierin, bestaat in het verre Oosten al duizenden jaren. Deze kennis wordt, onder andere, gebruikt bij accupunctuur.

In de psychologie is inmiddels als gevolg van deze nieuwe inzichten een geheel nieuwe richting voortgekomen.

Deze richting, Energy Psychologie, biedt revolutionaire mogelijkheden voor het oplossen van emotionele klachten.

Methodes die gebaseerd zijn op deze Energy Psychologie, pakken het probleem aan waar dit zich bevindt; in het energiesysteem van je lichaam.

Wordt het energiesysteem van je lichaam weer in balans wordt gebracht, dan zijn de negatieve emotionele gevoelens verdwenen.

Er zijn een aantal mogelijkheden om je negatieve emoties aan te pakken, namelijk...

Klik hier voor oplossingen
om je negatieve emoties
achter je te laten
DisclaimerEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.