Last van
emotionele problemen?

Emotionele Problemen

Ieder mens, dus ook jij, ondergaat vele emoties gedurende elke dag. Voorbeelden van deze emoties zijn positieve emoties zoals bijvoorbeeld blijheid, liefde en rust.

Voorbeelden van negatieve emoties zijn, angst, paniek, prikkelbaarheid en neerslachtigheid.

Komen de negatieve emoties regelmatig terug, heb je er langdurig last van of heb je last van deze emoties in situaties waarin je deze emoties normaal gesproken niet zou moeten voelen, dan spreken we van problemen op het emotionele vlak.

Andere vormen van emotionele problemen zijn; geen emotie voelen, de ervaren emoties alleen maar kunnen voelen en uiten (zonder sturing), en dissociatie van je emoties.

Bij dissociatie zijn de emoties er wel, ze worden echter niet toegelaten omdat deze emoties veel te intens zijn.Emotionele problemen, wat kan je er aan doen

Velen zoeken de oplossing voor hun problemen in het slikken van medicatie. Wanneer dat in overleg met je huisarts gebeurt, dan kan dit inderdaad enige verlichting geven.

Je moet echter niet de bijwerkingen van medicatie onderschatten. Daarnaast lost medicatie de oorzaak van je klachten niet op. In het beste geval worden de symptomen onderdrukt.

Daarbij moet je niet vergeten dat de kans bestaat dat je afhankelijk wordt van de ingenomen medicatie.

Anderen kiezen ervoor om een traject bij een psycholoog in te gaan. Dit kan in sommige gevallen inderdaad helpen. Hierbij wordt vaak cognitieve therapie, gedragstherapie of een combinatie daarvan, cognitieve gedragstherapie gebruikt.

Bij cognitieve therapie ligt de aandacht op hoe het denken van invloed is op je gevoelsleven.

Bij gedragstherapie wordt gekeken hoe jij je aan het gedragen bent omdat dit van invloed is hoe jij je zal voelen.

Bij cognitieve gedragstherapie wordt getracht om je anders tegen probleem situaties te laten aankijken en met deze situaties op een andere manier om te gaan.

Het nadeel van een dergelijk traject is dat het vaak lang duurt voordat je een traject bij een psycholoog in kunt gaan. Daarnaast is de behandelduur in veel gevallen zeer lang.

Daarbij is het belangrijk om te beseffen dat de uitkomst van zo’n traject onzeker is.De oorzaak van je emotionele problemen oplossen

De onderliggende oorzaak van problemen op het emotionele vlak zijn onverwerkte emoties en traumatische incidenten.

Deze onverwerkte emoties en traumatische incidenten veroorzaken blokkades in het energiesysteem van je lichaam.

In gezonde toestand kan de energie, en denk hierbij aan emoties als ‘energy in motion’ (= energie in beweging), vrij door je energiesysteem stromen.

Emoties komen en gaan en over het algemeen voel jij je goed.

Echter, door blokkades in je energiesysteem blijf je last houden van bepaalde negatieve emoties. De negatieve emoties spelen vaker op en blijven langer hangen. Hierdoor gaan je klachten ontstaan.

En daarom is het zo moeilijk om door middel van methodes waarbij deze blokkades niet worden opgeheven je klachten achter je te laten.

Immers, de oorzaak van je klachten wordt niet verholpen.

Gelukkig is het relatief eenvoudig om zelf deze blokkades in het energiesysteem van je lichaam aan te pakken en iets aan je emotionele problemen te doen.
Klik hier voor aanpak van je emotionele problemen
Disclaimer

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.