Faalangst home > Faalangst oplossing > Faalangsttraining

Helpt een Faalangsttraining echt?

Kan een faalangsttraining je van angst om te falen afhelpen? Ik zal je vertelen wat er in zo’n training wordt behandeld en wat jij moet weten voordat je voor zo’n training kiest.


Jan Heering Faalangst Expert faalangsttraining. Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben specialist in het succesvol aanpakken van angst om te falen.

Ik heb inmiddels al bijna 20 boeken over aanpakken van emotionele klachten, zoals faalangst, op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik velen geholpen om hun angst om te falen snel achter zich te laten.

Ik zal je, nadat ik heb besproken wat trainingen om faalangst te verminderen omvatten, uitleggen wat de onderliggende oorzaak van angst om te falen is en hoe je deze oorzaak, en daarmee je faalangst, kunt verhelpen.


Faalangsttraining
Deze trainingen zijn er op gericht om je om te leren gaan met je angst om te falen. Je krijgt inzichten en handvaten om de intensiteit van je angst terug te brengen

Wanneer je last hebt van faalangst, dan heb je te maken met wanhopige gevoelens, piekeren en concentratiemoeilijkheden. Er zullen zich doemscenario’s in je hoofd afspelen, waarbij je er al vanuit gaat dat het weer niet goed zal gaan.

Je hebt net veel vertrouwen in jezelf. Daardoor ben je snel uit balans en heb je de neiging om opmerkingen van anderen veel te zwaar op te nemen.

Het kan zijn dat je het moeilijk vindt om zelfstandig te werken en dat je in details gaat verzanden.

Je kunt ook last hebben van perfectionisme. Het is eigenlijk nooit goed genoeg wat je doet en je bent nimmer tevreden.

Lang voordat je moet presteren krijg je al problemen met slapen. Je kunt ook uitstelgedrag gaan vertonen door voortdurend afleiding te gaan zoeken.

Voordat jij je moet gaan bewijzen krijg je buik- / maagpijn en / of hoofdpijn en moet je vaak naar het toilet.

Wanneer het moment daar is en je moet presteren, dan kan je niet meer uit je woorden komen, het lukt je niet meer om helder te denken, je krijgt het heel warm, je wordt rood en je handen beginnen te trillen.

Begint je angst op te spelen dan wordt je rood, krijg je last van hartkloppingen, heb je last van maag- of darmklachten, beginnen je handen te trillen en kan je last krijgen van opkomend hoofdpijn.


Faalangsttraining
Er is een grote verscheidenheid in de trainingen die er zijn om faalangst te verminderen. Veelal wordt ingegaan op de volgende zaken

  • Het bewust worden van de gevoelens waarmee je te maken krijgt.

  • Het zo effectief mogelijk hanteren met deze gevoelens.

  • Het bewust worden van je huidige overtuigingen, die tegen je werken.

  • Het aanpassen van je overtuigingen op een dusdanige manier dat je nieuwe overtuigingen kiest die voor je werken.

  • Kennismaking met ontspanningsmethodes, waaronder vaak ademhalingsmethodes en visualisatie technieken, zodat jij in staat bent om je te ontspannen op die momenten dat jij het nodig hebt.

  • Verhogen van je zelfvertrouwen.

  • Het ontdekken van je sterke eigenschappen

  • Leren plannen voor een goede voorbereiding


Faalangsttraining – trainingsduur en kosten
Over het algemeen is het zo dat dit soort trainingen tussen de 8 en 12 trainingen omvat. Denk dus niet dat je per direct van je faalangst verlost bent.

De kosten van deze trainingen zijn meestal stevig. Ik heb voor dit artikel onderzocht welke investeringen er worden gevraagd van de cursisten. Dat blijkt te kunnen oplopen tot meer dan € 925,-- te kunnen zijn


Waarom een Faalangsttraining niet de oorzaak van je angst oplost
Er wordt gewerkt aan vele aspecten tijdens trainingen die gericht zijn op het verminderen van faalangst. Wat echter onbesproken blijft is de onderliggende oorzaak van faalangst.

Na vele jaren van onderzoek is het mij namelijk duidelijk geworden dat de reden van angst om te falen onverwerkte emoties zijn. Deze onverwerkte emoties hebben namelijk tot gevolg dat er verstoringen in het energiesysteem van je ontstaan.

Door deze onverwerkte emoties en de daaruit voortkomende verstoringen heb jij last gekregen van je angst om te falen.

En dit is dan ook de reden dat je keer op keer last hebt van je angst. Wat je er ook aan doet om van je angst af te komen.

En daarom duren die trainingen ook best wel lang en is de uitkomst van de training op z’n hoogst een vermindering van je angst. De oorzaak van je angst wordt immers niet opgelost.

Worden de energetische verstoringen die je angst veroorzaken echter verholpen, hetgeen relatief snel en eenvoudig gaat, dan ben jij van je angst verlost.


Er is een oplossing om snel je faalangst op te lossen, namelijk...


Oplossingen voor faalangst
Faalangsttraining Disclaimer

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.