Met deze geur verminder je stress

Ruik dit en verminder je stress

Wist je dat bepaalde natuurlijke geuren stress kunnen verminderen door hun kalmerende eigenschappen?

Deze geuren activeren specifieke receptoren in de hersenen, waardoor er neurotransmitters zoals serotonine vrijkomen, die een gevoel van kalmte bevorderen.

Ik ben hier ingedoken en heb iets interessants ontdekt.


Deze geur vermindert stress

Eucalyptusolie, afkomstig van de eucalyptusboom, blijkt bekend te staan om zijn geneeskrachtige eigenschappen, waaronder stressvermindering.

Zo is er een wetenschappelijk onderzoek waarin 62 patiënten aanzienlijke vermindering van pre-operatieve stress ervaarden na het inhaleren van eucalyptusolie.

Uit een ander onderzoek kwam naar boven dat inhaleren van eucalyptusolie gedurende 30 minuten geassocieerd met een lagere bloeddruk bij patiënten na een operatie, wat aangeeft dat het een kalmerend effect heeft.

De geur van eucalyptus activeert delen van de hersenen die emoties en geheugen reguleren, waardoor spanning vermindert.

Dit komt door stoffen zoals eucalyptol en alpha-terpineol.

Eucalyptus geur tegen stress toepassen

Olie dispenser om stress te verminderen

Een van de meest effectieve manieren om eucalyptusolie te gebruiken voor stressverlichting is via aromatherapie.

Dit kan worden bereikt door een paar druppels olie toe te voegen aan een diffuser, waardoor de geur gelijkmatig door de ruimte wordt verspreid.

Het inademen van deze verfrissende geur kan helpen om een gevoel van rust en ontspanning te bevorderen, waardoor stress langzaam wegsmelt.

Een andere manier om eucalyptusolie te gebruiken, is door een paar druppels toe te voegen aan een warm bad.

Terwijl je ontspant in het warme water, zal de geur van eucalyptusolie je zintuigen omhullen en je helpen om de stress van de dag los te laten.

Bovendien heeft eucalyptusolie ook ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het ook lichamelijke spanning kan verminderen.


Of het nu gaat om een drukke werkdag of gewoon de dagelijkse stress van het leven, eucalyptusolie biedt een natuurlijke en effectieve manier om te ontspannen en tot rust te komen.

Dus de volgende keer dat je je overweldigd voelt, haal diep adem en laat de kalmerende geur van eucalyptusolie je leiden naar meer rust.onstressjezelf-ad1-w450Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.

sitemap


home


wiki


stress hoofdpijn


Jeuk door stress


Stress buikpijn


Boeren door stress

Ontstres oefeningenDisclaimer geuren stress verminderen

Show / Hide

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering over ontstress oefeningen