Ben je een hypochonder en wil je dat achter je laten?

Vele hypochonders willen alles over hun ziekte weten. Ze lezen alles wat los en vast zit en zoeken in vaak op internet naar geruststelling. In vele gevallen brengt dit echter het tegendeel.

Mensen met hypochondrie denken voortdurend een ernstige ziekte te hebben, terwijl er medisch niets te vinden is. Zij letten continu op hun lichaam en voelen van alles.

Je weet zeker dat je een ernstige ziekte onder de leden hebt. Terwijl er medisch niets te vinden is.

Je let ieder moment op je lichaam en je merkt van alles op.

Opgemerkte symptomen, ook als die op zich niets ernstigs te betekenen hebben worden gezien als teken van een ernstige kwaal.

Je brengt vaak een bezoek aan artsen om je te laten onderzoeken. Dit om een bevestiging van je overtuiging te krijgen dat je een ernstige ziekte hebt.

In sommige gevallen worden huisarts en medische informatie juist vermeden. Dit kan ook een risico met zich meebrengen, juist omdat er wel iets aan de hand kan zijn.

Verstrekkende gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld stress of overlijden van familie of geliefden kunnen ervoor zorgen dat de klachten de kop op steken.

Medische programma’s op tv wil je het liefst vermijden.

Degene die last hebben van deze aandoening reageren soms opgelucht als ze werkelijk iets hebben. Het is dan een bevestiging dat er wel degelijk iets aan de hand was.

In veel gevallen overschat je de mate waarin je een ernstige ziekte kunt oplopen. En je onderschat je je vermogen om met een aandoening om te kunnen gaan.

In veel gevallen wil iemand die deze aandoening heeft niet worden doorverwezen naar een psychiater of een psycholoog. Je weet immers zeker dat je een ziekte hebt. Een gesprek helpt daar niet tegen.

Je kunt last krijgen van angst symptomen wanneer je denkt dat je een ernstige ziekte hebt. Voorbeelden van deze symptomen zijn pijn in de borst, transpireren, hartkloppingen, duizeligheid en misselijkheid. Voor jou zijn deze symptomen bevestigingen dat er daadwerkelijk iets aan de hand is. Waardoor angstgevoelens wederom de kop op steken. Enz.

Hypochondrie kan je leven in grote mate verstoren.

Door je omgeving kan je aandoening gezien worden als aanstellerij. Dit is het echter niet. Het is zeer zeker een ziekte. Het is echter geen lichamelijke aandoening.

Omdat ze moe worden van het gezeur keren veel familie, vrienden en artsen zich op den duur van hypochonders af.Vrij van je hypochondrie door het leven

Bevrijd van je aandoening kan je vrij en gelukkig door het leven gaan.

Verlost van je kwaal kan jij je eindelijk weer goed voelen.

Je kan je leven dan weer oppakken.

Stel je eens voor hoe je leven er dan uitziet.

Hoe jij je dan zal voelen.Wat je hebt gedaan en waarom het niet werkt
Over je klachten praten lucht, soms, op maar lost niets op.

Je aandoening onderdrukken en trachten te overwinnen werkt niet of averechts.

Eindeloos zoeken naar informatie over aandoeningen waaraan je denkt te lijden brengt geen oplossing met zich mee.

Behandeling vanuit de reguliere geneeskunde helpt niet omdat je klachten niet onderkent worden.


De bovenstaande manieren om van je klachten af te komen werken niet of langzaam omdat de oorzaak van je aandoening niet wordt aangepakt.


De oorzaak van je klachten
Je bent hypochonder door onverwerkte emoties en de verstoringen die deze onverwerkte emoties in het energie systeem van je lichaam veroorzaken.

In de meeste gevallen ben jij je niet bewust dat je deze emoties hebt.Je draagt de oorzaak van je aandoening dus onbewust met je mee!

Door deze verstoringen in het energie systeem van je lichaam kan je als het ware niet meer van de betreffende gevoelens afkomen. Dit resulteert in de angsten over ziektes die je denkt te hebben die keer op keer terugkomen.

Met het oplossen van deze verstoringen in het energie systeem, hetgeen op een eenvoudige manier kan gebeuren, pak je ook deze onverwerkte emoties aan.

En daarmee wordt je bevrijd van het hypochonder zijn.

Er zijn oplossingen om snel van je hypochondrie af te komen, namelijk...

Klik hier voor oplossingen
voor een hypochonder
Hypochonder DisclaimerEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.