Ben je
hypochondrisch?

Leven met je hypochondrisch gevoel
Je let voortdurend op je lichaam en je meent continue van alles te voelen.

Je weet zeker dat je een ernstige ziekte onder de leden hebt.

Wanneer je bepaalde symptomen ontdekt weet je dat je een ernstige ziekte hebt. Ook als deze symptomen niet iets ernstigs hoeven te betekenen.

Je wilt altijd alles over je ziekte weten. Je probeert alles over je (vermeende) aandoening te weten te komen.

Je probeert geruststelling te vinden met het zoeken van informatie. Deze speurtochten maken je echter alleen maar ongeruster. Je gaat regelmatig voor onderzoeken naar artsen omdat je zeker weet dat je een ernstige ziekte hebt en je daarvan bevestiging wilt hebben.

Het kan zijn dat je zo bang bent om ernstig ziek te zijn dat je je huisarts en medische informatie juist gaat vermijden.

Je angsten om ziek te zijn worden versterkt bij verstrekkende gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld stress of overlijden van familie of geliefden.

Medische programma’s op tv probeer je zoveel mogelijk te vermijden.

Degene die last hebben van deze aandoening reageren soms opgelucht als ze werkelijk iets hebben. Het is dan een bevestiging dat er wel degelijk iets aan de hand was.

Je denkt dat je sneller een ernstige ziekte kunt krijgen dan in werkelijkheid het geval is.

Wanneer je arts je wilt doorverwijzen naar een psycholoog of psychiater wil je daar niet in mee gaan. Je bent er immers zeker van dat je een ernstige ziekte heb.

Doordat je bang bent om een ernstige ziekte te hebben kan je last krijgen van de volgende angstsymptomen:

  • Pijn in de borst

  • Transpireren

  • Hartkloppingen

  • Duizeligheid

  • Misselijkheid


Door deze symptomen weet jij zeker dat er daadwerkelijk iets aan de hand is. Hierdoor gaan deze angstgevoelens wederom de kop op steken. Enz.

Je hypochondrie klachten kunnen je leven in grote mate hinderen.

Mensen in je omgeving zien je aandoening als aanstellerij. Dat is het echter zeer zeker niet. Het is een emotionele ziekte. Echter, het is geen lichamelijke aandoening.

Mensen in je omgeving zoals familie, vrienden en artsen kunnen zich van je af keren omdat ze moe worden van je geklaag.Vrij van je hypochondrisch gevoel door het leven

Bevrijd van je aandoening kan je vrij van angst dat je een ziekte hebt door het leven gaan.

Verlost van je kwaal kan jij je eindelijk weer goed voelen.

Je kunt je leven dan weer oppakken.

Stel je eens voor hoe je leven er dan uitziet.

Hoe fantastisch jij je dan zal voelen.Wat je hebt gedaan en waarom het niet werkt
Over je klachten praten lucht, soms, op maar het lost helemaal niets op.

Je aandoening onderdrukken en trachten te overwinnen werkt niet of het werkt averechts.

Het eindeloze gezoek naar kennis over aandoeningen waaraan je denkt te lijden brengt geen oplossing met zich mee. Integendeel, je wordt er alleen maar banger van.

Behandeling vanuit de reguliere geneeskunde werkt niet omdat je bezoek aan een psycholoog of psychiater niet ziet zitten


De bovenstaande manieren om van je klachten af te komen werken niet of langzaam omdat de oorzaak van je aandoening niet wordt aangepakt.


De oorzaak van je hypochondrisch gevoel
Door onverwerkte emoties en de verstoringen die deze onverwerkte emoties in het energie systeem van je lichaam veroorzaken ben jij een hypochonder.

In de meeste gevallen ben jij je niet bewust dat je deze onverwerkte emoties hebt. Je draagt de oorzaak van je aandoening dus onbewust met je mee!

Door deze verstoringen in het energie systeem van je lichaam kan je als het ware niet meer van de betreffende gevoelens afkomen. Hierdoor ervaar je iedere keer de angsten over ziektes die je denkt te hebben.

Met het oplossen van deze verstoringen in het energie systeem van je lichaam, hetgeen op een eenvoudige manier kan gebeuren, pak je ook deze onverwerkte emoties aan.

En daarmee ben jij verlost van je aandoening.

Er zijn oplossingen om snel van je hypochondrisch gevoel af te komen, namelijk...

Klik hier voor oplossingen
om snel verlost te worden
van je hypochondrisch gevoel
DisclaimerEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.