De krachtcilinder

De Krachtcilinder techniek is een eenvoudige maar krachtige oefening om je goed te voelen. De krachtcilinder is toepasbaar in iedere situatie!

De Krachtcilinder

  Stap 1.
  Stel je voor dat voor je een grote cilinder staat. Deze cilinder, met de afmetingen van vloer tot plafond, is groot genoeg om er in te stappen.

  Stap 2.
  Bedenk welke gevoelens jij nodig hebt om je goed te voelen. Dit kan bijvoorbeeld zelfvertrouwen, rust, inzicht en kracht zijn. Het kunnen natuurlijk ook andere gevoelens zijn.

  Stap 3.
  Stel je nu voor dat je de cilinder, die voor je staat, één voor één vult met elk van de gevoelens die je hebt uitgekozen. Je kunt je inbeelden dat ieder gevoel een eigen kleur heeft en /of een eigen energie.

  Stap 4.
  Observeer, terwijl je er voor staat, de cilinder die nu gevuld is met al de gevoelens die je hebt gekozen. Hoe voelt die mengeling van gevoelens nu aan?

  Is het perfect?
  Is het sterk genoeg?
  Heeft de inhoud van de cilinder de juiste kleur?

  Pas de inhoud van de cilinder aan totdat deze voor jou perfect is.

  Stap 5.
  Stap nu in de cilinder. Ervaar de weldadige stroom van gevoelens die je omringt en je vult. Ondervind de kracht van deze gevoelens.

  Stap 6.
  Stap uit de cilinder vandaan terwijl je de weldadige gevoelens achterlaat in de cilinder. Denk aan iets anders. Bijvoorbeeld, wat heb je 15 dagen geleden tussen de middag gegeten?

  Stap 7.
  Stap nogmaals in de cilinder en ervaar de weldadige gevoelens opnieuw zo volledig mogelijk.

  Stap 8.
  Stap uit de cilinder vandaan terwijl je de weldadige gevoelens weer achterlaat in de cilinder. Denk aan iets anders. Bijvoorbeeld, wat is het merk tandpasta dat je gebruikt?

  Stap 9.
  Stap nogmaals in de cilinder en ervaar de weldadige gevoelens opnieuw weer zo volledig mogelijk. Versterk de gevoelens zoveel mogelijk: 10 keer, 100 keer. Zoveel als je maar kan.

  Geniet van het fantastische gevoel.Je kunt nu uit de cilinder stappen en de gevoelens meenemen als je dat wilt. Je mag de gevoelens ook achter laten in de cilinder.

Besef dat de cilinder altijd gevuld blijft met die gevoelens. En dat je de gevoelens altijd kunt aanpassen als je daar behoefte aan hebt.

Weet dat je altijd in de cilinder kunt stappen. Je kunt hem overal mee naar toe nemen. Je kunt er altijd in stappen om al de weldadige gevoelens op te doen wanneer jij dat nodig hebt.

Bijvoorbeeld wanneer jij je onzeker voelt. Als voorbereiding bij een moeilijk gesprek op je werk. Tijdens een sollicitatiegesprek. Bij een tentamen of examen. Wanneer je een afspraakje met iemand wilt maken. Als je bang of angstig bent voor iets. Enz.Pas de krachtcilinder techniek toe en voel je goed!

ZONnige groet,

Jan Heering
Master Coach
Morpheus Instituut


DisclaimerEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.


Show / Hide