Nervositeit Nadelig Voor Prestaties

Nervositeit nadelig voor prestaties volgens bewegingswetenschapper Rob Pijpers

In een persbericht van het ANP staat het volgende:
“Nervositeit leidt tot houterige bewegingen en verminderd inzicht. Dat stelt bewegingswetenschapper Rob Pijpers, die uitgebreid onderzoek deed naar het effect van angst op het prestatievermogen en daarop donderdag promoveert aan de VU in Amsterdam.

Voor zijn onderzoek gebruikte Pijpers een klimwand om bij proefpersonen nervositeit op te roepen. Tijdens experimenten moesten op verschillende hoogtes opdrachten worden uitgevoerd.

De deelnemers bleken naarmate ze nerveuzer werden onder meer last te krijgen van een verhoogde hartslag, vermoeidheid van de spieren en hun bewegingen werden houteriger en trager.

De nervositeit beïnvloedde ook hun inzicht.

Pijpers waarschuwde desgevraagd nervositeit of angst niet te verwarren met een dosis gezonde spanning, die wel een positieve invloed op prestaties kan hebben. De term 'positieve angst', die in de sport nog wel eens valt, deugt echter niet. "Angst is per definitie negatief", aldus de wetenschapper.”

Tot zover het persbericht


De oorzaak van nervositeit - de laatste inzichten
Volgens de laatste inzichten is gebleken dat onverwerkte emoties en emotionele trauma’s het energiesysteem van je lichaam beïnvloeden en blokkeren.

Door dit energiesysteem worden, onder andere, razendsnel impulsen van je hersenen naar je spieren gegeven.

Des te minder je energieën door je energiesysteem stromen, des te meer voel jij de gevolgen. Deze gevolgen voel jij in de vorm van lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld nervositeit.

Besef dus dat je onbegrijpelijke en onverklaarbare klachten ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Daarom krijg je iedere keer weer last van nervositeitverschijnselen zoals bijvoorbeeld duizelingen, gebrek aan eetlust, maagklachten, spierpijn, een snelle pols, hyperventilatie, slaapproblemen, etc.

Omdat je klachten het gevolg zijn van deze energetische blokkades kan jij je klachten gelukkig eenvoudigweg oplossen. Dit doe je door deze energetische blokkades te verhelpen.

Dit oplossen van deze blokkades kan snel gaan en is eenvoudig toe te passen.


Klik hier voor oplossingen
om snel verlost te worden
van nervositeit
Nervositeit nadelig voor prestaties Disclaimer
NervositeitEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.