Omgaan met gevoelens
hoe doe je dat?

Omgaan met gevoelens
Gedurende alle momenten van de dag heb je gevoelens. Je hele leven is er mee gevuld.

En dat is maar goed ook, anders zou het een duf gebeuren worden.

Je kunt gevoelens ervaren die aangenaam voor je zijn. Voorbeelden hiervan zijn liefde, genegenheid, trots, opluchting, blijdschap en verwondering.

Er zijn ook gevoelens die minder aangenaam voor je zijn. Het liefst zou je deze emoties net ervaren. Voorbeelden van deze emoties zijn; smart, woede, bangheid, paniek, schuldgevoelens, schroom, nijd, afgunst, afschuw en walging.

Deze onaangename gevoelens worden ook wel negatieve emoties genoemd.

Wanneer we het hebben over omgaan met je emoties hebben, dan gaat het veelal over het omgaan met de negatief getinte gevoelens.

Je kunt deze negatieve emoties ondergaan, ze te boven proberen te komen, en daarna verder gaan met je leven. Hoe lang het duurt voordat je over de negatieve gevoelens heen bent is van vele factoren afhankelijk.

Of je kunt proberen deze onaangename emoties te onderdrukken. Het gevolg hiervan is echter dat deze negatieve gevoelens keer op keer de kop op gaan steken. Je komt er dus niet meer vanaf.

Je kunt ook blijvend last houden van de negatieve gevoelens. Ze zijn continue aanwezig en ze worden steeds heviger.


Omgaan met gevoelens en ze achter je laten

De gevoelens die je ervaart kan je zien als energie die door je lichaam aan het stromen is. In het Engels wordt dan ook gezegd gezegd: emotion = energie in motion.

Dit stromen van emoties is het geval wanneer het energiesysteem van je lichaam in goede staat is. Gevoelens komen en gevoelens gaan.

Echter door verstoringen in het energiesysteem kunnen de emoties moeilijker of niet meer stromen. Je blijft dan die negatieve onaangename gevoelens ervaren.

De oorzaak van de verstoringen in je energiesysteem zijn onverwerkte emoties en traumatische ervaringen.

Daarom helpt praten over je negatieve gevoelens niet.

En daardoor werkt het onderdrukken van je negatieve gevoelens niet of werkt het averechts. Je krijgt dan nog meer last van die onaangename gevoelens.

Gelukkig is er een methode waarmee het mogelijk is om ongewenste negatieve gevoelens op te lossen.

Met deze methode is het mogelijk vlug en eenvoudig de verstoringen in je energiesysteem te verhelpen.

Heb je dit gedaan, dan zijn de energetische verstoringen opgelost en zijn de onverwerkte emoties en de emoties verbonden aan traumatische ervaringen verdwenen.

Je hebt dan je klachten achter je gelaten en je bent dan in staat om effectief en snel met negatieve, onaangename, gevoelens om te gaan.Klik hier voor het
omgaan met gevoelens
DisclaimerEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.