Paniekaanval TipsPaniekaanval tips

In dit artikel heb ik een opsomming gemaakt van de meest gegevens tips om een paniek aanval te voorkomen. Lees deze tips door, volg de adviezen op en laat de aanvallen van paniek achter je.

Tips om paniekaanvallen te voorkomen

Eet gezond
Om mentaal en lichamelijk goed te kunnen functioneren is het nodig dat je gezond eet. Doordat je voldoende gezonde voeding binnen krijgt zullen er geen tekorten in voedingsstoffen ontstaan. Hierdoor ben je niet alleen lichamelijk maar ook mentaal veel sterker.

Zorg ervoor dat je suiker zoveel mogelijk gaat vermijden.

Omega-3 vetzuren
Omega-3 vetzuren zijn goed voor lichaam en geest. Je kunt Omega-3 vetzuren binnen krijgen door regelmatig vette vis te eten. Daarnaast kan je natuurlijk ook visoliecapsules of visolie in vloeibare vorm (levertraan) innemen.

Vermijd cafeïne
Cafeine kan de aanmaak van adrenaline in je lichaam stimuleren. Als gevolg hiervan kan je last krijgen van hartkloppingen, beven en duizeligheid. Dit kan weer leiden tot een paniekaanval.

Regelmatig sporten
Door regelmatig, 3 keer per weer een half uur, te sporten ga jij je weer goed voelen. Bij het sporten komen namelijk beta-endorfinen vrij, deze stoffen kunnen zorgen voor een goed gevoel. Daarnaast krijg je meer uithoudingsvermogen en energie.

Rust goed uit
Zorg voor voldoende rust en slaap voldoende lang. Je zult veel sneller in paniek schieten wanner je niet uitgerust bent.

ademhalingsoefening
Voel je een paniekaanval opkomen, dan kan je de volgende oefening doen:

Ga rechtop zitten of staan.

Druk met je rechterduim je rechterneusgat dicht.

Adem rustig in door je linkerneusgat.

Druk na volledige inademing je linkerneusgat dicht met je rechterwijsvinger.Haal je rechterduim van je rechterneusgat en adem rustig door het rechterneusgat uit.

Herhaal deze ademhaling totdat jij je weer rustig en ontspannen voelt.

Zout op de tong
Voel je dat de paniek aan het opkomen is, dan kan je een beetje zout op je tong doen. Het paniekgevoel kan daardoor wegzakken.

De ultieme paniekaanval tip?

Recentelijk is gebleken dat een paniekaanval ontstaat door een verstoring in het energetisch systeem van je lichaam. Door het opheffen van deze verstoringen zijn paniekaanvallen te voorkomen

Als jij wilt weten hoe jij je paniekaanval kunt voorkomen door de oorzaak op te lossen, ga dan naar:


Paniekaanval aanpakken
Paniekaanval Medicatie Paniekaanval Homeopatisch Behandelen

Paniekaanval Tips Disclaimer
Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.


Show / Hide