Piekeren stoppen
hoe doe je dat?

Piekeren Stoppen

Piekeren stoppen kan jij ook

Je wilt dat piekeren stoppen wanneer dag en nacht gedachtes door je hoofd malen.

Het gaat maar door en door. Je kunt het gewoon niet stoppen. Mentaal wordt je er door afgemat.

Je kunt geen rust meer vinden met je gedachten. Je blijft dwangmatig piekeren.

Er worden op het internet veel tips gegeven om piekeren te stoppen. Ik heb hieronder een aantal van deze tips op een rij gezet. Aan het einde van deze opsomming geef ik je een advies waarmee jij daadwerkelijk in staat bent om aan je piekeren een eind te maken.

Veel gegeven piekeren stoppen tips

Ga iets anders doen
Merk je dat je aan het piekeren bent, ga dan iets anders doen. Ga afleiding zoeken waardoor je gedachtes zich ergens anders op kunnen focussen.

Onderbreek je gedachtes
Merk je dat je weer aan het piekeren slaat, zeg dan heel hard STOP! Hierdoor ben je in staat om je gedachtenstroom te onderbreken.

Verander je gedachtes
Ga je negatieve gedachtes veranderen in positieve. Zeg tegen jezelf: “Ik denk aan ……….(de negatieve piekergedachte), maar ik ga nu aan ………………(nieuwe, positieve gedachte) denken. Herhaal dit een aantal malen.

Schrijf het op
Ben je weer aan het piekeren, schrijf dan al je gedachtes op papier. En leg het papier daarna ver weg.

Ga meer bewegen
Meer bewegen helpt tegen piekeren. Door te sporten ben je beter in staat om te ontspannen.

Sporten helpt ook. Sporten is een middel van ontspannen en helpt ook piekeren tegen te gaan.

Zet je hersenen aan het werk
Door je hersenen iets anders te laten doen hebben ze voor het piekeren geen tijd meer. Ga bijvoorbeeld visualiseren. Hierbij roep je in gedachten een beeld op van iets dat je goed doet voelen. Zorg ervoor dat je alle details van het beeld in gaat vullen zodat je je hersenen flink aan het werk zet.

Relativeer
Uit onderzoek van het Amerikaanse opinieweekblad The Nation is gebleken dat het bij het piekeren bij 40 procent gaat over dingen die zich nooit voordoen. Bij, 30 procent over zaken uit het verleden. 22 procent gaat over triviale zaken die niet de moeite waard zijn. 4 procent gaat over zaken waar we niets aan kunnen doen.

Slechts 4 procent gaat over zaken waar we wél iets mee kunnen. Zie dus in dat je gedachtes zich bezit houden met zaken waar je niets mee kunt.Mochten de bovenstaande tips niet werken voor het piekeren stoppen, lees dan verder.


Piekeren stoppen doe je zo

Piekeren stoppen kan jij ook met het boek Piekeren stop je zo

Stoppen met piekeren kan jij ook.

In 'Piekeren stop je zo" geef ik je een tips en adviezen waarmee je eenvoudig piekeren stoppen kunt.

Heb je het piekeren doorbroken, dan is er weer ruimte in je hoofd.

Ruimte voor fijne gedachten.

Denk je eens in hoe goed jij je dan weer zult voelen!

Wil je weten hoe jij je piekeren stoppen eenvoudig kunt aanpakken?

Ga dan nu naar: Piekeren stop je zo

Tijdelijk nu 3,00 korting!
Hoe stop je piekeren?

"Hoe stop je piekeren?' wordt regelmatig aan mij gevraagd. Ik heb een aantal stoppen met piekeren oefeningen gebundeld in 'Piekeren stop je zo'.

Jij wilt toch ook van die vervelende steeds terugkerende gedachtes af. Je kunt met de oefeningen als het ware piekeren uitschakelen. Dit is  een piekeren zelfhulpboek dat je écht verder helpt.

Er valt niet heel veel te lezen. Maar wel veel te doen. Zodat je piekeren stoppen kunt.Piekeren afleren

Je kunt piekeren afleren met de oefeningen die ik je geef. Want jij weet het toch ook, piekeren heeft geen zin. Het verhoogt alleen maar je stress. En genieten van het leven wordt ook heel lastig op deze manier.


Piekeren kan je afleren vertel ik altijd aan mijn cliënten. Piekeren lost niets op. Je kunt er daarom beter vanaf zijn.


Piekeren is zinloos

Piekeren is zinloos. Het lost niets op. Dat weet je zelf waarschijnlijk ook. Maar deze kennis maakt niet dat het je lukt om piekeren uitzetten.

Het piekeren doorbreken is waar het omgaat. Niet meer meegaan in die pieker dwanggedachten. Het piekeren stopzetten, dat moet je doen. Des te vaker je het doet, des te meer grip krijg je op je piekergedachten.

Rumineren in het vaak en lang nadenken over je gevoelens en de problemen die in je leven spelen. Het verschil met piekeren is dat piekeren meer gericht is op de toekomst.

Piekeren en malen is wat er vaak gebeurt wanneer je je druk maakt over bepaalde zaken in je leven. Je kunt zelfs van piekeren wakker liggen. Gelukkig kan je piekeren verminderen door het toepassen van eenvoudige oefeningen


Wil je weten hoe jij je piekeren stoppen eenvoudig kunt aanpakken?

Ga dan nu naar: Piekeren stop je zo

Tijdelijk nu 3,00 korting!Piekeren in bed

Piekeren in bed is iets dat nogal eens gebeurt. Ik heb er zelf ook tijden last van gehad. Nu gelukkig niet meer. Ik heb gemerkt dat het vooral in stressvolle tijden de kop op steekt. Daarom is het ook belangrijk dat je de stress zoveel mogelijk weet te beperken.

Een eenvoudige manier om je stress te verlagen is een speciale manier van ademen toe te passen, de 'Triangle Breathing'.

Met de Triangle Breathing, ben je in staat om snel te ontspannen waardoor je je stress verlaagd en het piekeren in bed zal verminderen.

De Triangle Breathing gaat als volgt:

  •  Adem in 3 tellen uit
  •  Houd het 3 tellen vast (zonder te verkrampen)
  •  Adem in 3 tellen in

Heb je dit een paar maal gedaan, doe de oefening dan in 4 tellen.

Daarna in 5 tellen.

Blijf het aantal tellen opvoeren totdat het bijna oncomfortabel begint te worden.

Adem daarna weer gewoon rustig in en uit door je neus.

Tip: ga (rustig) lopen tijdens deze oefening. Iedere stap is dan 1 tel.

Dit is een goede omgaan voor stress verlagen die altijd werkt!Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.Te veel nadenken en stress


Piekeren stoppen


sitemap


home


wiki


disclaimer piekeren stoppen

Show / Hide
Show / Hide

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering over piekeren stoppen