Positief denken
kan schadelijk zijn

Klopt dat wel?

Het artikel Positief denken kan schadelijk zijn is op nu.nl verschenen. Hier een deel van het artikel:
Citaat “Oefeningen waarbij positief denken wordt gestimuleerd, hebben een schadelijke uitwerking op het gemoed van mensen met een onzeker karakter. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Canadese wetenschappers.

De onderzoekers van de University of Waterloo bepaalden voor hun experiment het zelfvertrouwen van tientallen proefpersonen met een psychologische test. Vervolgens lieten ze alle deelnemers een aantal positieve stellingen herhalen, zoals: ‘ik zal slagen’ en ‘ik ben een beminnelijk persoon’.

Uit de onderzoeksresultaten bleek dat zelfverzekerde mensen nog meer zelfvertrouwen kregen door het uitspreken van de positieve spreuken. Maar onzekere proefpersonen kregen juist een negatiever zelfbeeld door de oefening.

Na de 'positiviteitstraining' hadden ze gemiddeld genomen minder zelfvertrouwen dan onderzoeksdeelnemers die ook een onzeker karakter hadden, maar niet op commando positieve stellingen hadden herhaald.

De resultaten van het experiment zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Psychological Science.

“Het lijkt erop dat positieve stellingen averechts werken bij mensen die ze het hardste nodig hebben”, zo verklaart hoofdonderzoeker Joanne Wood in de Britse krant The Times.

“Als mensen met weinig zelfvertrouwen een positieve stelling over zichzelf herhalen, dan brengen ze zichzelf alleen maar aan het twijfelen. Ze zeggen bijvoorbeeld ‘ik ben een beminnelijk persoon’. Maar ze denken dan bij zichzelf: ‘eigenlijk ben ik helemaal niet beminnelijk’. En daardoor krijgen ze juist minder zelfvertrouwen.” Aldus Wood

Tot zo ver het Positief denken kan schadelijk zijn artikel.Positief denken kan schadelijk zijn - Hoe dan?
Nu ben ik zelf ook geen voorstander van het in het wilde weg affirmeren. Het gevoel dat ik daar bij had is door deze onderzoekers bevestigd.

Maar zoals vaak het geval is, hebben de onderzoekers wel de klok horen luiden maar weten ze niet waar de klepel hangt.

Het affirmeren van hetgeen je (nog) niet bent, brengt spanning in het energetisch systeem van je lichaam. Dit omdat je nog niet het geloof hebt dat jij het al bent. Zoals in het voorbeeld van Wood ‘ik ben een beminnelijk persoon’.

Je gelooft het niet omdat er teveel blokkades zijn dit energiesysteem. Deze blokkades zijn veroorzaakt door onverwerkte emoties en resulteren in bepaalde overtuigingen zoals bijvoorbeeld ‘ik ben het niet waard om bemind te worden’.

De blokkades verhinderen het omzetten van je overtuigingen.

Je kunt nog zo vaak en nog zo affirmeren dat je dan wel een beminnelijk persoon bent. De overtuigingen kunnen echter niet veranderen omdat de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam niet worden opgelost.

Waarom werken affirmaties dan wel bij degene die het doel wat ze affirmeren al hebben / zijn? Deze mensen hebben geen energetische blokkades die verhinderen dat zij zich, zoals in het voorbeeld, beminnelijk voelen.

Want zijn al gearriveerd. Zij voelen zicht al beminnelijk.

En door het opnieuw te benoemen wordt de overtuiging dat ze beminnelijk zijn bij hen alleen maar versterkt.

Oplossing - Hoe je wél succesvol kunt zijn met affirmaties
Goed, wat moet je dan doen om te veranderen? Heel simpel, gebruik Energie Therapie. Dit zijn eenvoudige en effectieve methodes om te veranderen.

Je kunt deze blokkades die verhinderen dat jij met affirmaties je doel kunt bereiken gewoonweg aan de kant vegen.

Als we uitgaan van de affirmatie uit het artikel blijven dan kunnen we deze omzetten naar:
“Ondanks dat ik niet beminnelijk ben, accepteer ik mijzelf volledig. “

Als we deze affirmatie gebruiken tijdens het aantikken van de energie punten, dan zal er heel veel veranderen in het energetisch systeem van je lichaam.

En hoe jij over jezelf denkt.

Dan volg je op met de affirmatie:
“Ondanks dat ik niet beminnelijk ben kies ik ervoor om beminnelijk te zijn en ik accepteer mijzelf volledig.”
Je gebruikt deze affirmatie dan bij het wederom aantikken van de energiepunten.

Ga daarna over op de affirmatie:
“Ik ben beminnelijk.”

Waarbij we nogmaals de energiepunten aantikken.

Heb je deze routine volbracht, dan zal jij je al een heel ander mens voelen.

Doe deze routine 3 maal daags een paar dagen achter elkaar en jij hebt je overtuiging, en je leven volledig kunnen veranderen.

Pas Energie Therapy toe en voel je goed!

Jan Heering
Master Coach

wil jij affirmaties affirmaties voor jou laten werken?
Leer dan EFT toepassen

Klik Nu hier
om te leren wat EFT voor jou kan doen
Positief denken kan schadelijk zijn DisclaimerEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.