Welke Stress Medicijnen
werken echt?Stress Medicijnen

Ben je op zoek naar stress medicijnen informatie om je stress te verminderen? Ik geef je een overzicht van de meest voorgeschreven stress medicijnen die je moet lezen voordat je een keuze maakt.


Jan Heering over stress medicijnen.

Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben specialist in het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals stress.

Ik heb inmiddels al bijna 20 boeken over het aanpakken van emotionele problemen op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik velen geholpen om hun spanning en stress vlug achter zich te laten.

Ik zal je hier eerst kort uitleggen wat de symptomen van stress zijn.

Daarna geef ik je een overzicht van stress medicijnen. Tot slot zal ik uitleggen wat de onderliggende oorzaak van stress is en hoe je dit snel, en zonder medicatie, kunt oplossen.


Stress symptomen

Stress medicijnen foto door Nathan Dumlao op Unsplash

Je bent vlug geïrriteerd en kunt erg kortaf zijn.

Je bent snel van streek.

Je hebt last van nervositeit.

Je hebt voortdurend een opgejaagd gevoel.

Je hebt last van gevoelens van onrust.

Je hebt continue het gevoel onder druk te staan.

Je hebt last van gevoelens van eenzaamheid.

Je hebt terugkomende sombere stemmingen.

Je hebt gevoelens van moedeloosheid.

Je hebt steeds meer moeite om alles wat nodig is te onthouden.

Je hebt last van besluiteloosheid. Het lukt je gewoon niet meer om een beslissing te nemen.

Je kunt nergens je aandacht bij houden.

Lichamelijke stress symptomen zijn

Je hebt veel last van hoofd- en rugpijn.

Je hebt last van stijfheid in nek en schouders.

Je hebt last van maagpijn of darmklachten.

Je hebt bent duizelig.

Je hebt geen trek meer of je gaat juist overmatig eten en drinken.

Je hebt last van hartkloppingen.

Je bent aanhoudend vermoeid.

Je hebt last van hoge bloeddruk.

Je hebt weinig weerstand. Iedere keer weer ben je verkouden of grieperig.

Je hebt last van slaapproblemen.

Je hebt moeite om scherp te zien.Je kunt door de stress ook last krijgen van andere lichamelijke klachten zoals: oorsuizingen, hartkloppingen, uitslag of haaruitval, misselijkheid, jeuk.Oorzaken van stressklachten

  • Te Hoge verwachtingen

  • Te zwaar takenpakket

  • Ontbreken van ondersteuning

  • De manier waarop je in het leven staat

  • Sociale werk- en leefsituatie
Stress Medicijnen

Stress medicatie bestaat uit drie groepen geneesmiddelen. Deze zijn bètablokkers, antidepressiva en benzodiazepines.

Bètablokkers
Bètablokkers blokkeren de werking van adrenaline die ontstaat als gevolg van stress. Als gevolg hiervan dalen je hartslag en bloeddruk. Je hart zal hierdoor minder hard moeten hoeven te werken om het bloed door je lichaam te pompen.

Het grote voordeel van Bètablokkers is dat ze snel werken, binnen een half uur. Daarnaast is eenmaal een dosis in nemen voldoende. Bètablokkers kunnen voor een langere periode genomen worden ingenomen. Echte, plotseling stoppen kan gevaarlijk zijn.

Bij het gebruik kunnen soms ernstige bijwerkingen optreden zoals verminderde doorbloeding van met name handen en voeten, die daardoor koud kunnen aanvoelen.

Andere bijwerkingen zijn verergering van astma en bronchospastich COPD (dus niet bij alle patiënten met COPD), vermoeidheid, hoofdpijn, slecht slapen, levendige dromen, depressiviteit en oorsuizen.

Antidepressiva
De nieuwe generatie antidepressiva hebben minder bijwerkingen dan hun voorgangers. Deze 'selective serotonin reuptake inhibitors' (SSRI's) zoals prozac en zoloft, stimuleren de productie van serotonine in je hersenen waardoor je stemming positief beïnvloed wordt.

Het kan echter wel maanden duren voordat SSRI's een maximaal effect hebben.

Antidepressiva zijn niet verslavend en kunnen dus voor een langere periode gebruikt worden.

Bijwerkingen zijn: maag-darmklachten (misselijkheid, diarree en obstipatie), hoofdpijn, onrustgevoelens, gewichtstoename, slaapproblemen, bloeduitstortingen en bloedingen en seksuele stoornissen. Dee bijwerkingen met uitzondering van gewichtstoename en seksuele stoornissen kunnen na een aantal weken afnemen. De mogelijkheid bestaat dat seksuele problemen ook na staken van de medicatie blijven voortduren.

Uit een groot langetermijnonderzoek, waarin 136.000 vrouwen werden gevolgd, blijkt dat onder de 5500 vrouwen uit dit onderzoek die een SSRI gebruikten significant meer sterfte voorkwam en meer beroertes dan onder diegenen die geen antidepressiva gebruikten. Het ging om ongeveer 2% per jaar extra risico

Benzodiazepines
De benzodiazepinen (BDZ) hebben met sederende (kalmerende, slaapbevorderende) en anxiolytische (gevoelens van angst verminderende) eigenschappen. Benzodiazepinen werken direct bij maar mogen hooguit één à twee weken gebruikt worden omdat ze hoog verslavend zijn.

Bijwerkingen zijn: slaperigheid overdag afname van concentratie, geheugenverlies, moeizamer leren, toename van eetlust, gewichtstoename, verminderd libido, huidreacties en een katergevoel als je wakker wordt.Het grote nadeel van stress medicijnen is dat de onderliggende oorzaak van je stress niet wordt opgelost.

Daarnaast verminderen medicijnen de stress gevoelens slechts ten dele en wordt je als je niet oppast volledig afhankelijk van medicatie.De onderliggende stress oorzaak

De onderliggende oorzaak van je door stress veroorzaakte klachten zijn onverwerkte emoties. Deze onverwerkte emoties zijn veelal onbewust. In de meeste gevallen ben je er dus niet van bewust dat je deze onverwerkte emoties hebt. En dat je er last van hebt.

De onverwerkte emoties veroorzaken verstoringen in het energetisch systeem van je lichaam. Door deze verstoringen in het energie systeem van je lichaam ervaar je keer op keer die stress gevoelens.

Daarom blijf je weer last krijgen van stress zodra je met de stress medicijnen stopt. Je komt simpelweg niet van die stress gevoelens af omdat je de onderliggende oorzaak van de stress niet hebt opgelost.

Je blijft daarom keer op keer last houden van je stress, totdat de verstoringen in jouw energetisch systeem worden opgelost.

Worden de energetische verstoringen opgelost, dan ben jij van je stress verlost.

Je bent dan in staat om ontspannen in het leven te staan en zonder stress op situaties te reageren.

Wil jij weten hoe jij snel je stress kunt aanpakken? Ga dan naar……...


Klik NU hier voor oplossingen
voor je stress


Houd bij het lezen van deze adviezen voor ogen dat ik een coach ben en geen doctor Ik heb geen medicijnenstudie gevolgd.
Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.


Home

Sitemap

Wikipedia

Disclaimer stress medicijnen

Show / Hide
Show / Hide

Pak zelf je stress aan

Klik nu hier voor meer informatie

Tijdelijk nu €10,00 korting!