Trypofobie overwinnen
doe je zo 

Trypofobie overwinnen 

Trypofobie overwinnen kan iedereen, dus jij ook. Ik zal uitelggen  wat de trypofobie oorzaak is maar voordat ik daarmee begin vertel ik eerst van de trypofobie symptomen zijn.

 

Trypofobie symptomen 

Tryptofobie symptomen overwinnen kan snel en relatief eenvoudig.
De symptomen van trypofobie symptomen zijn, onder andere,

 • Transpireren
 • Beven
 • Hartkloppingen
 • Versnelde ademhaling
 • Drukkend gevoel op de borst
 • Duizelingen
 • Het gevoel hebben flauw te gaan vallen
 • Slaapproblemen
 • Hevige angstgevoelens
 • Paniekaanvallen
 • Angst om de controle te verliezen

  Trypofobie wat is dat?

  Trypofobie is een angst voor objecten met kleine gaatjes, zoals bijenkorven, mierenhopen en kopjes van lotuszaad. De term  trypofobie werd voor het eerst gebruikt in 2005.

  De gekozen benaming is een combinatie van het Griekse trypo (perforeren of boren van gaten) en fobie. trypofobie is (nog) niet officieel erkend. Studies over trypofobie zijn tot op dit moment nog beperkt.   Trypofobie tips

  Ik heb een Trypofobie tip voor je, in de vorm van een ademhalingsoefening, die je kunt doen om je angstgevoelens als gevolg van je angst voor gaatjes snel te verminderen.

  Deze ademhalingsoefening tegen angst wordt onder meer gebruikt door de Amerikaanse mariniers (Navy Seals). Zij moeten namelijk kalm zijn in de meest hectische (oorlogs) omstandigheden zodat zij effectief kunnen blijven handelen.

  De ademhalingsoefening wordt 4x4 box breathing genoemd.

  ademhalingsoefening tegen angst
  • 1. Adem volledig uit in 4 seconden door je neus
  • 2. Houd dit 4 seconden vast
  • 3. Adem in 4 seconden in door je neus
  • 4. Houd dit 4 seconden vast
  • Herhaal bovenstaande stappen.


  Blijf ontspannen terwijl je je adem aan het vast houden bent.  Trypofobie oorzaak

  Het is al enige tijd bekend dat angsten veroorzaakt kunnen worden door onverwerkte emoties. Deze onverwerkte emoties kunnen ontstaan als gevolg van een (traumatische) ervaring. Dat hoeft echter niet het geval te zijn.

  Onverwerkte emoties zijn veelal onbewust. Je weet dus niet dat je ze hebt en er last van hebt.

  Angsten kunnen ook aangeleerd zijn. Je hebt dan van anderen gezien hoe die ergens bang van werden en je hebt dat overgenomen.

  Al deze oorzaken veroorzaken verstoringen in het energetisch systeem van je lichaam.

  In het Verre Oosten is al vele duizenden jaren bekend dat het lichaam een energiesysteem heeft en dat verstoringen hierin van invloed zijn op je emotionele en lichamelijke gezondheid.

  Bij Acupunctuur maakt men gebruik van deze kennis en tracht de behandelaar de verstoringen in het energiesysteem te verhelpen met behulp van de bekende kleine naaldjes.

  Wanneer het energiesysteem van je lichaam vrij is van verstoringen, dan ben jij meestal positief gestemd en voel jij je goed.

  Je hebt misschien wel eens last van negatieve emoties, zoals bijvoorbeeld stress en verdriet maar daar blijf je niet in hangen.

  Wanneer er echter sprake is van een verstoring in het energiesysteem van je lichaam, dan kan er sprake van zijn dat je last van hevige angsten krijgt.

  En deze angsten kunnen zich manifesteren als angst voor heel specifiek zaken zoals bijvoorbeeld angst voor gaatjes

  Je kunt wel proberen je angst te ontlopen door afbeeldingen van gaten en situaties in het dagelijkse leven waarmee je met gaatjes geconfronteerd zou kunnen worden te vermijden, maar daarmee los je de oorzaak van je angst niet op.

  En je angst proberen op te lossen door er over te praten lukt ook niet zoals je inmiddels al hebt gemerkt.

  Praten lucht misschien op maar lost, helaas, niets op.

  Je blijft last houden van je angst voor gaatjes totdat de verstoringen in jouw energetisch systeem zijn verholpen.

  Worden deze energetische verstoringen opgelost, hetgeen snel en relatief gemakkelijk kan plaatsvinden, dan zullen je angsten als het ware wegvloeien.

  Achteraf weet je nog wel dat je last van angstgevoelens had wanneer je kleine gaatjes zag, maar dat lijkt ver weg.

  Bijna alsof het van een ander was.

  Je kunt je het niet meer goed herinneren.

  Stel je eens voor hoe mooi het leven er dan uitziet.

  Hoe goed jij je dan zult voelen!  Gelukkig is het aanpakken van je angst voor gaatjes op deze manier relatief eenvoudig om te doen.

  Wil jij ook jouw trypofobie snel voerwinnen? Ga dan naar …...


  Trypofobie wat is dat?

  Volgens de Mayo Clinic, een vooraanstaand Amerikaans instituut, kunnen bètablokkers en antidepressiva als medicatie voorgeschreven om de symptomen van fobieën te onderdrukken.

  Veel gebruikte bètablokkers om angst te verminderen zijn propranolol, atenolol en pindolol.

  Bètablokkers verlagen de hartslag en de bloeddruk waardoor de lichamelijke angst symptomen verminderen. Eén van de voordelen is dat deze medicijnen snel werken, meestal al binnen een uur.

  Eén van de grootste nadelen van het gebruik van bètablokkers is de afhankelijkheid ervan. Je kunt niet meer zonder.

  Dit komt onder meer doordat de oorzaak van je angst voor gaatjes niet wordt opgelost. Je bent slechts de symptomen aan het onderdrukken.

  Verder kunnen bij gebruik van bètablokkers bijwerkingen optreden zoals krampen, vermoeidheid, misselijkheid, duizeligheid, koude handen en voeten, diarree, hoofdpijn, hartkloppingen, hallucinaties en nachtmerries.

  Wij zijn geen voorstander van angst voor gaatjes medicatie omdat dit de onderliggende oorzaak van Trypofobie niet oplost.

  Trypofobie informatie

  Trypofobie overwinnen kan jij ook.

  Op het Internet zijn inmiddels veel afbeeldingen te vinden die de angst voor gaatjes aanwakkert.

  Of waarvan je onpasselijk wordt, zelfs al heb je geen last van deze aandoening.

  Bedenk dat veel van deze afbeeldingen met opzet zo zijn gemanipuleerd dat zij walging en/of angst oproepen.

  Meer achtergrond informatie hierover hoe de informatie over angst voor gaten zich op het Internet heeft ontwikkeld kan je vinden op deze website

  Trypofobie overwinnen met de juiste trypofobie behandeling
  Het is natuurlijk heel eenvoudig om er voor te zorgen dat je dit soort afbeeldingen niet meer ziet, simpelweg door niet meer te zoeken op de aandoening.

  Mocht je toch last houden van je angst, dan kan je altijd nog de tip die ik heb gegeven opvolgen of kiezen voor een Trypofobie behandeling.

  Trypofobie betekenis is angst voor gaatjes, angst voor gaten, angst voor gaten in de huid.

  Op het Internet zijn nu tal van afbeeldingen te vinden die gaten in de hand of gaten in huid laten zien.

  Een aantal zijn dusdanig bewerkt dat je er onpasselijk van wordt als je er naar kijkt. Ook als je geen last hebt van deze angst.  Wil jij ook jouw angst voor gaatjes voor eens en altijd oplossen?
  Ga dan naar …...


  Waar komt trypofobie vandaan wordt mij wel eens gevraagd. Goed beschouwd is het een afschuw voor een cluster van gaatjes.

  Het is, tot nu toe, nog geen officieel erkende fobie.

  In enkele trypofobie onderzoeken lijkt te zijn aangetoond dat de angst voor gaatjes daadwerkelijk bestaat en dat de angst voor gaatjes symptomen het leven van degene die daar aan lijdt inderdaad beïnvloed.

  Echter, nog niet alle wetenschappers zijn het met deze conclusie eens.


  De onderliggende oorzaken van trypofobie zijn, wanneer je het met de insteek van Energie Therapie bekijkt, verstoringen in het energie systeem van je lichaam.

  Deze verstoringen kunnen, onder meer, veroorzaakt worden door onverwerkte emoties.

  Los je deze verstoringen op, dan ben jij van je trypofobie verlost!  Entire contents copyright ©  Morpheus Instituut. All rights reserved.

  sitemap

  wikipedia
  Morpheus home
  Disclaimer trypofobie


  Show / Hide