Welke angst therapie
kan je helpen?

Angst therapie

Om van een angstige stemming af te komen zijn er een aantal opties. Eén van deze opties is therapie om je angst te behandelen.

Voordat ik een aantal van deze opties aan je voor zal leggen, ga ik eerst in op wat angst nu eigenlijk is.


Je kunt angst omschrijven als een gevoel of stemming. Je kunt dit gevoel hebben zonder dat er iets aanwijsbaars is.

Het kan ook gerelateerd zijn aan specifieke situaties, denk hierbij aan hoogtevrees of claustrofobie, dieren, denk dan aan angst voor spinnen of honden, of het kan gerelateerd zijn aan objecten, angst voor bruggen bijvoorbeeld.


Angst symptomen
Symptomen die opspelen bij angst zijn onder andere; duizelingen, hartkloppingen, een drukkend gevoel op de borst of hyperventilatie.

Medicatie tegen angst
Het kan zo zijn dat je arts medicatie wil voorschrijven om de angst te verminderen. Hiervoor worden vaak Benzodiazepinen gebruikt. Benzodiazepinen hebben een angst onderdrukkende werking.

Een bekende bijwerkingen hiervan is dufheid. Benzodiazepinen die vaak worden voorgeschreven zijn Diazepam (Valium) en Lorazepam (Temesta).

In geval van een combinatie van angst en depressie kan je arts antidepresiva zoals bijvoorbeeld Paroxetine (Seroxat) of Fluoxetine (Prozac) voorschrijven.

Ik ben zelf geen voorstander van medicatie tegen angst. In het beste geval helpt medicatie enigszins om je angstklachten te verminderen. De oorzaak van je klachten wordt echter met medicatie niet opgelost. Alleen de symptomen worden onderdrukt.

Daarnaast heb je te maken met bijwerkingen en de kans op verslaving.

Welke angst therapie?

Het is gebleken dat emotionele klachten zoals angsten veroorzaakt worden door onverwerkte emoties en emotionele incidenten in het verleden.

Recentelijk is ontdekt dat deze onverwerkte emoties en emotionele incidenten blokkades in het energiesysteem van je lichaam veroorzaken.

In een goed werkend energiesysteem zal je emoties ervaren, waarna je ze weer laat gaan.

De angst zal dus na het gebeuren wegzakken.

Waarna je er geen last meer van hebt.

Wanneer je echter een blokkade in je energiesysteem hebt, blijf je keer op keer die angst ervaren. Ondanks alles wat je er aan doet om er van af te komen.

Daarom helpen gangbare therapieën dan ook niet of heel langzaam.

Worden echter de verstoringen in je energie systeem opgelost, hetgeen snel en relatief eenvoudig kan gebeuren, dan zal je angst verdwijnen.

Je angst lost dan als het ware op.

Je kunt je dan nog wel herinneren dat je voorheen bang was maar je voelt het niet meer.

Je bent dan van je angst verlost.

Je kunt je dan weer goed voelen.

In iedere situatie!


Wil jij weten hoe jij je angst snel en effectief kunt aanpakken? Ga dan naar:

Oplossingen voor angst
Dit artikel is geschreven ter informatie. Het is geen advies. Ik ben mental health coach van beroep, ik heb geen medicijnen gestudeerd en ben geen arts. Overleg altijd met je arts voordat je homeopathie of medicijnen gaat gebruikenEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.


sitemap


wikipediaDisclaimer Angst Therapie