Angst loslaten 
doe je zo!Angst loslaten is mogelijk!

Wil jij je angsten loslaten omdat je van die angstgevoelens af wilt? Ik leg hier uit wat angst is, geef angst tips en zal uitleggen wat de onderliggende angst oorzaak is.

Daarnaast zal ik ook laten zien hoe jij angst overwinnen kunt.


Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben specialist in het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals angsten.

Ik heb inmiddels al meer dan 30 boeken over aanpakken van emotionele problemen, waaronder over angst, geschreven.

In mijn praktijk heb ik velen geholpen om hun angsten achter zich te laten.

Om te beginnen zal ik in het kort de angstsymptomen voor je op een rijtje zetten.
Lichamelijke angstsymptomen

Veel voorkomende lichamelijke angst symptomen zijn:
  Angst loslaten doe je zo
 • Hartkloppingen
 • Duizelingen
 • Droge mond
 • Misselijk gevoel
 • Transpireren
 • Drukkend gevoel op de borst


Andere angst kenmerken zijn:
 • Bleek wegtrekken
 • Hoofdpijn
 • Pijnlijke spieren
 • Bevende handen of knikkende knieën
 • Maagpijn of darmklachten


Psychische angstsymptomen

De psychische angstsymptomen zijn onder andere:
 • Je hebt iedere keer weer door je angst rare gedachten
 • Je bent snel geïrriteerd
 • Je bent voortdurend bezig met wat je nu weer voelt
 • Je bent door je angst bang om de controle te verliezen
 • Je bent bang om door je angst gaat flauwvallen
 • Het is moeilijk voor je om je te ontspannen
 • Je hebt last van slaapproblemen

  Angsten kunnen kortdurend zijn, langdurend, of je kunt altijd angstig en gespannen zijn. Je hebt dan een constant angstig gevoel. En dat onrustig angstig gevoel, daar kan je niet van loskomen. Wat voor manier van angstreductie je ook toepast.

  Heeft de angst geen reële grond, er is dan sprake van irrationele of irreële angst, en er worden sociale problemen ondervonden door de patiënt, dan is er sprake van een stoornis.

  Soorten angst

  Angststoornissen kan je als volgt onderverdelen:
  • paniekstoornis
  • agorafobie
  • sociale fobie
  • enkelvoudige fobie
  • obsessief compulsieve stoornis
  • posttraumatische stress-stoornis
  • gegeneraliseerde angststoornis


  Angst tips

  Er zijn heel veel (goed bedoelde) tips tegen angst te vinden op het Internet. Ik heb er hier een aantal voor je op een rijtje gezet. Helaas brengen deze tips op z’n hoogst een vermindering van je angstgevoelens met zich mee. Voor de volledigheid van dit artikel heb ik ze er toch bijgezet.

  Praten over je angsten
  Over je angstgevoelens praten geeft je misschien (tijdelijk) een gevoel van opluchting. Je angst wegnemen doe je hier niet mee helaas. Je blijft last houden van je angsten.

  Je angst uitschakelen door het te onderdrukken
  Proberen niet toe te geven aan je angst en je angstgevoelens onderdrukken en trachten te bedwingen werken averechts. Je krijgt hierdoor steeds meer last van je angsten. Je angst gaan niet weg hierdoor, hoezeer jij ook je best doet.

  Regulier geneeskunde
  Angst therapie vanuit de reguliere geneeskunde is meestal een slepend en soms ook mentaal pijnlijk proces.

  Bij angst exposure wordt je stapsgewijs aan datgene waarvoor jij bang bent blootgesteld. Met als gedachte dat daardoor de angst uitschakelen kunt. Hierbij ervaar jij je angstgevoelens keer op keer.

  Je denkt natuurlijk mijn angst gaat voorbij als je in zo’n mentaal pijnlijk proces bezig bent. Dat is echter lang niet altijd zo.

  Je angst accepteren
  Er wordt ook wel gezegd dat je de angst emotie moet accepteren en ondanks dat actie moet ondernemen. De gedachte hierachter is dat je door de actie controle krijgt over je angst. En angst gaat over door iets te doen. Zeggen ze.

  Het kan wel zo zijn dat je, uiteindelijk, minder heftige angstgevoelens gaat ervaren door iets te doen, desnoods met kleine stapjes.

  Je kunt snel je angst loslaten door de onderliggende oorzaak van je angst op te lossen is mijn ervaring. Hoe je dat doet lees je hier…
  Oefeningen tegen angst

  Ik heb hier een angstreductie oefening voor je waarmee jij angst en stress gemakkelijk verminderen kunt.

  Angstklachten verminderen door je handen te ontspannen
  Je kunt snel en eenvoudig loskomen van je angst met deze eenvoudige ontspanningsoefening. Uit een onderzoek in Italië is gebleken dat het ontspannen van je handen een effectieve manier is voor het loskomen van je angst.

  Laat hierbij jouw handen volledig ontspannen naast jouw lichaam hangen. Doordat je handen ontspannen zijn zal de rest van je lichaam zich ook ontspannen.

  Het onderzoek toonde aan dat in bijna 80 procent van de angstklachten deze ontspanningsoefening een duidelijke vermindering van angst en spanning bracht.

  Je kunt dus je angst laten verdwijnen door deze angst oefening te doen!

  Waar wacht je op, aan de slag zodat ook jij je angst loslaten kunt!

  Angst verminderen met kruiden

  Ik heb hier een aantal kruiden voor je verzameld die je kunnen bijstaan om je angst te verminderen.

  Kamille
  Onderzoekers van de Universiteit van Pennsylvania hebben in een studie in 2009 aangetoond dat kamille helpt om angstsymptomen te verminderen.

  Je kunt kamille thee drinken of kiezen voor kamille capsules.

  Lavendel
  Lavendelolie blijkt ook heel effectief te zijn om het angst verminderen. In een studie van de Universiteit van Wenen bleek dat lavendelolie een goede werking heeft bij angststoornissen.

  Daarnaast bleek dat lavendelolie een krachtigere werking tegen depressie heeft dan het medicijn Paroxetine.

  Je kunt lavendelolie druppels innemen, de smaak is echten niet je van het. Mocht je daar niet mee zitten, dan kan je een druppel olie in een glas water doen en dan opdrinken.

  Je kunt er ook voor kiezen om lavendelolie capsules in te nemen.

  De lavendelolie werkt ook via de geur. Daartoe wrijf je een paar druppels, gemengd met wat zuivere kokosolie of jojobaolie, in je de nek of op je voeten.

  Je kunt ook een paar druppels op je handen doen en dan je handen over je neus houden. Neem 4 tot 6 diepe, langzame ademhaling om de geur goed op te snuiven en om je angstgevoelens te verminderen.

  Stress en angst zullen met lavendelolie snel minder worden.

  Angst oorzaak

  Angst zit tussen je oren of angst zit in je hoofd wordt er vaak gezegd. Nu is het misschien wel zo dat de angstgedachten in je hoofd rondspoken en jij alleen maar wilt dat jij je angst uit je hoofd zetten kunt.

  Het is al lange tijd bekend dat angsten ontstaan als gevolg van onverwerkte emoties en emotionele incidenten in het verleden.

  Waarschijnlijk is het zo dat jij je deze onverwerkte emoties en emotionele incidenten helemaal niet meer herinneren kunt. Deze zijn dan vaak ook onbewust.

  Soms wordt er wel eens gezegd dat angst in je genen zit wanneer er sprake is van een kind dat dezelfde angst heeft als de ouder.

  Vaak is deze angst emotie echter aangeleerd.

  In het Verre Oosten is het al vele duizenden jaren bekend, en sinds korte tijd bij ons in het Westen, is dat er als gevolg van onverwerkte emoties verstoringen ontstaan in het energiesysteem van je lichaam.

  Onder andere bij acupunctuur wordt van deze kennis gebruik gemaakt en tracht men met behulp van naalden de verstoringen in het energiesysteem op te lossen.

  Wanneer je energiesysteem vrij is van verstoringen, dan voel jij je goed, ben je positief en heb je geen last van angstgevoelens.

  En van angstige gedachten stoppen is dan geen sprake, want die zijn er dan niet.

  Hoe ontstaat angst in de hersenen wordt vaak aan mij gevraagd. De oorzaak licht dus niet in de hersenen maar in het energiesysteem van je lichaam.

  Een andere vraag die vaak gesteld word is hoe kom ik van mijn angstgedachten af? Mijn antwoord hierop is: los de verstoringen in je energiesysteem op.

  Dan is het ook niet meer nodig om te leren omgaan met angstgedachten, want die zijn er dan niet meer.

  Het stap voor stap je angst overwinnen is dan ook niet nodig want je lost eenvoudigweg de onderliggende oorzaak van je angst op waardoor dwangmatige angstgedachten zullen verdwijnen.

  Door deze manier van uit je angst stappen kan jij snel je klachten achter je laten. Een angstig gevoel in je buik of in je lichaam zal dan verdwijnen en wegblijven.

  Deze manier van angst loslaten gaat relatief snel en eenvoudig.

  De verstoringen in het energetisch systeem zijn de oorzaak dat jij je angsten blijft voelen en dat ze iedere keer weer terugkomen.

  Ondanks alles wat je doet om van je angstengevoelens af te komen.

  Het is dus belangrijk dat je gaat inzien dat jouw onverklaarbare angsten, de nare angstgedachtes en jouw onverklaarbare gedrag worden veroorzaakt door deze verstoringen in je energetisch systeem.


  Worden deze verstoringen opgelost, hetgeen snel en relatief eenvoudig is, dan zullen je angstgevoelens verdwijnen.

  Wanneer je daarna terug denkt aan hetgeen waarvoor je bang was, dan zal je merken dat je het niet meer helder voor de geest kan halen. Het lijkt heel ver weg. 

  Angst loslaten doe je zo. Jij kunt ook je angst loslaten.

  Het kan zelfs een beetje verwarrend zijn, je was daarnet nog bang ergens voor en nu kan je niet meer bij dat gevoel. Je angst is dan verdwenen!

  Je kunt dan eindelijk je leven weer oppakken.

  Ontspannen en blij kan je dan weer door het leven gaan.

  Stel je eens in hoe goed dat zal voelen!  Wil jij ook eindelijk je angst loslaten? Ga dan nu naar ...

  Angst loslaten - Angstgedachten

  Wanneer je last hebt van angstgedachten, dan is dat heel vervelend. De gedachtes ontstaan door het angst gevoel dat je hebt. Dat angst hebben kan je heel erg dwars zitten en maken dat je rare gedachtes hebt. Angst hebben voor alles is iets waar sommige mensen last van hebben.

  Angst heeft een functie en dat is om je veilig te houden. Dat is de reden dat we ergens bang voor zijn. En dat is goed als we bang zijn voor iets dat gevaarlijk voor ons is. Ben je echter gevaarlijk voor iets dat dat niet is, dan is er sprake van een irreële angst.

  Je kunt angst herkennen aan de symptomen. Enkel van de angstsymptomen zijn; trillen, beven, misselijkheid, hartkloppingen, wit wegtrekken.

  Je kunt ook angst voor iets specifieks hebben. Er wordt dan gesproken over een specifieke fobie.

  Er wordt wel gezegd dat je angst gedachten doorbreken moet. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. En daarnaast is het belangrijk dat je beseft dat de oorzaak van je angstklachten niet moet worden gezocht in het denken. En dat door je denken te veranderen je klachten dus niet zijn op te lossen. Je angst loslaten doe je door de onderliggende oorzaak op te lossen.  Oude angsten loslaten

  Oude angsten loslaten is heel goed snel mogelijk met methodes gebaseerd op de principes van Energie Therapie. Hierbij wordt de oorzaak van je angst, verstoringen in het energiesysteem van je lichaam, opgelost. Hetgeen vlug en relatief eenvoudig is. Het maakt hierbij niet uit als het om oude angsten gaat of om een angst die juist is ontstaan. Angst loslaten is op deze manier altijd mogelijk.  Angst accepteren?

  Angst accepteren is een onaangename manier om door het leven te gaan naar mijn mening. Waarom zou je er voor willen kiezen om maar van die angstgevoelens last te hebben. In ieder geval in het begin. Na verloop van tijd zal je merken dat je angst als het ware uitdooft. Het kan dus maar je hoeft daar niet voor te kiezen. Je angst loslaten met Energie Therapie is een stuk aangenamer als je het mij vraagt.

  Een gevecht tegen angst hoef je ook niet te voeren naar mijn mening. Waar je tegen vecht geef je energie en zal blijven bestaan. Angst oplossen door de angst oorzaak op te lossen. Dat is mijn insteek wanneer ik mijn cliënten help.

  Je bent niet je angst is heel waar. Echter, je voelt je angst wel heel erg. En daar wil je iets aan doen. En het is de vraag als de overtuiging 'je bent niet je angst' je daarbij verder helpt.


  Jezelf kalmeren bij angst oefening

  Hiervoor is box-breathing heel geschikt voor. Deze oefening om jezelf te kalmeren bij angst gaat als volgt:

  1.

  Adem rustig in door je neus - in 4 tellen

  2.

  Houd je adem vast - 4 tellen

  3.

  Adem rustig uit door je mond - in 4 tellen

  4.

  Houd je adem vast - 4 tellen

  Herhaal deze 4 stappen een paar minuten.

  Je zult merken dat je na een paar minuten veel rustiger bent en het heeft geholpen voor het angst verminderen.


  Hoe houd ik mijn angst onder controle?

  Je kunt je angst eenvoudig onder controle houden met de box-breathing oefening die ik hierboven heb beschreven. Voor de duidelijkheid hieronder een afbeelding van deze angst oefening.

  Hoe houd ik mijn angst onder controle?

  Je zult merken dat je na een paar minuten veel rustiger bent en het heeft geholpen om je angst onder controle te houden.

  Je bent niet je angst. Besef dat.

  Je hoeft ook niet iedere keer met je angst geconfronteerd te worden.

  Je kunt gewoon van je angst afkomen.


  Irreële angst overwinnen

  Irreële angst overwinnen.

  Wanneer je last hebt van irreële angst, dan denk je dat irreële angst overwinnen nooit mogelijk zal zijn. Dat je er voor altijd last van zult houden.

  Ik zal je geruststellen; dat is niet zo.

  Irreële angst loslaten is voor iedereen mogelijk.

  En wanneer je dit doet met methodes die gebaseerd zijn op de principes van Energie Therapie, dan kan je snel de angst oorzaak oplossen.

  Dan kan je weer blij en gelukkig door het leven gaan!

  Met dit angst loslaten boek kan je zelf je angst snel overwinnen.


  Hoe kan ik mijn angst loslaten?

  Op de vraag "Hoe kan ik mijn angsten loslaten?" geef ik altijd dit antwoord: Je kunt het snelst en gemakkelijkst je angst loslaten door de onderliggende angst oorzaak op te lossen.

  De oorzaak van angst is te vinden in verstoringen in het energie systeem van je lichaam. In het Verre Oosten weten ze dit al vele duizenden jaren. Hier in het Westen is dit nog niet zo heel lang bekend.

  Los je de verstoringen in je energie systeem op, hetgeen snel en relatief gemakkelijk te doen is, dan zullen de angst symptomen verdwijnen.  Angst zelfhulp

  Ik raad voor angst zelfhulp methodes aan die gebaseerd zijn op de principes van Energie Therapie. Deze oefeningen tegen angst helpen snel en zijn relatief eenvoudig toe te passen.

  Je kunt met deze methodes zelfs oude angsten loslaten. Hoelang je er last van hebt maakt niet uit. De methodes helpen, en helpen snel.


  Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.

  Morpheus Home
  wikipedia
  Spiertrekkingen door angst
  Geen eetlust door angst
  Spierspanning bij angst
  Duizelig door angst
  Disclaimer Angst loslaten
  Show / Hide
 • Auteur: Jan Heering

  Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

  Jan Heering over angst loslaten op een snelle manier.