Last van Angst?Angst overwinnen is mogelijk!
Heb jij angst en wil je daar vanaf? Ik leg hier uit wat angst is, geef angst tips en zal uitleggen wat de onderliggende oorzaak van angstklachten zijn.

Daarnaast zal ik ook laten zien wat de oplossing voor jouw angstgevoelens is.


angst overwinnen specialist Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben specialist in het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals angsten.

Ik heb inmiddels al meer dan 30 boeken over aanpakken van emotionele problemen, waaronder over angst, geschreven.

In mijn praktijk heb ik velen geholpen om hun angsten achter zich te laten.

Om te beginnen zal ik in het kort de angstsymptomen voor je op een rijtje zetten.
Lichamelijke angstsymptomen

Veel voorkomende lichamelijke symptomen van angst zijn:
  angst gevoel overwinnnen
 • Hartkloppingen
 • Duizelingen
 • Droge mond
 • Misselijk gevoel
 • Transpireren
 • Drukkend gevoel op de borst


Andere angst kenmerken zijn:
 • Bleek wegtrekken
 • Hoofdpijn
 • Pijnlijke spieren
 • Bevende handen of knikkende knieën
 • Maagpijn of darmklachten


Psychische angstsymptomen zijn:
 • Je hebt iedere keer weer door je angst rare gedachten
 • Je bent snel geïrriteerd
 • Je bent voortdurend bezig met wat je nu weer voelt
 • Je bent door je angst bang om de controle te verliezen
 • Je bent bang om door je angst gaat flauwvallen
 • Het is moeilijk voor je om je te ontspannen
 • Je hebt last van slaapproblemen


Angsten kunnen kortdurend zijn, langdurend, of je kunt altijd angstig en gespannen zijn. Je hebt dan een constant angstig gevoel. En dat onrustig angstig gevoel, daar kan je niet van loskomen. Wat voor manier van angstreductie je ook toepast.

Heeft de angst geen reële grond, er is dan sprake van irrationele of irreële angst, en er worden sociale problemen ondervonden door de patiënt, dan is er sprake van een stoornis.

Angstsoorten

Angststoornissen kan je als volgt onderverdelen:
 • paniekstoornis
 • agorafobie
 • sociale fobie
 • enkelvoudige fobie
 • obsessief compulsieve stoornis
 • posttraumatische stress-stoornis
 • gegeneraliseerde angststoornis


Angst Tips

Er zijn heel veel (goed bedoelde) tips tegen angst te vinden op het Internet. Ik heb er hier een aantal voor je op een rijtje gezet. Helaas brengen deze tips op z’n hoogst een vermindering van je angstgevoelens met zich mee. Voor de volledigheid van dit artikel heb ik ze er toch bijgezet.

Praten over je angsten
Over je angstgevoelens praten geeft je misschien (tijdelijk) een gevoel van opluchting. Je angst wegnemen doe je hier niet mee helaas. Je blijft last houden van je angsten.

Je angst uitschakelen door het te onderdrukken
Proberen niet toe te geven aan je angst en je angstgevoelens onderdrukken en trachten te bedwingen werken averechts. Je krijgt hierdoor steeds meer last van je angsten. Je angst gaan niet weg hierdoor, hoezeer jij ook je best doet.

Regulier geneeskunde
Angst therapie vanuit de reguliere geneeskunde is meestal een slepend en soms ook mentaal pijnlijk proces.

Bij angst exposure wordt je stapsgewijs aan datgene waarvoor jij bang bent blootgesteld. Met als gedachte dat daardoor de angst uitschakelen kunt. Hierbij ervaar jij je angstgevoelens keer op keer.

Je denkt natuurlijk mijn angst gaat voorbij als je in zo’n mentaal pijnlijk proces bezig bent. Dat is echter lang niet altijd zo.

Je angst accepteren
Er wordt ook wel gezegd dat je de angst emotie moet accepteren en ondanks dat actie moet ondernemen. De gedachte hierachter is dat je door de actie controle krijgt over je angst. En angst gaat over door iets te doen. Zeggen ze.

Het kan wel zo zijn dat je, uiteindelijk, minder heftige angstgevoelens gaat ervaren door iets te doen, desnoods met kleine stapjes.

Angst gaat weg door de onderliggende oorzaak op te lossen is mijn ervaring. Hoe je dat doet lees je hier…
Oefeningen tegen angst

Ik heb hier een angstreductie oefening voor je waarmee jij angst en stress gemakkelijk verminderen kunt.

Angstklachten verminderen door je handen te ontspannen
Je kunt snel en eenvoudig loskomen van je angst met deze eenvoudige ontspanningsoefening. Uit een onderzoek in Italië is gebleken dat het ontspannen van je handen een effectieve manier is voor het loskomen van je angst.

Laat hierbij jouw handen volledig ontspannen naast jouw lichaam hangen. Doordat je handen ontspannen zijn zal de rest van je lichaam zich ook ontspannen.

Het onderzoek toonde aan dat in bijna 80 procent van de angstklachten deze ontspanningsoefening een duidelijke vermindering van angst en spanning bracht.

Je kunt dus je angst laten verdwijnen door deze oefening te doen!

Waar wacht je op, aan de slag zodat ook jij je angst stoppen kunt!

Angst verminderen met kruiden

Ik heb hier een aantal voedingsmiddelen voor je verzameld die je kunnen bijstaan om je angst te verminderen.

Kamille
Onderzoekers van de Universiteit van Pennsylvania hebben in een studie in 2009 aangetoond dat kamille helpt om angstsymptomen te verminderen.

Je kunt kamille thee drinken of kiezen voor kamille capsules.

Lavendel
Lavendelolie blijkt ook heel effectief te zijn om het angst verminderen. In een studie van de Universiteit van Wenen bleek dat lavendelolie een goede werking heeft bij angststoornissen.

Daarnaast bleek dat lavendelolie een krachtigere werking tegen depressie heeft dan het medicijn Paroxetine.

Je kunt lavendelolie druppels innemen, de smaak is echten niet je van het. Mocht je daar niet mee zitten, dan kan je een druppel olie in een glas water doen en dan opdrinken.

Je kunt er ook voor kiezen om lavendelolie capsules in te nemen.

De lavendelolie werkt ook via de geur. Daartoe wrijf je een paar druppels, gemengd met wat zuivere kokosolie of jojobaolie, in je de nek of op je voeten.

Je kunt ook een paar druppels op je handen doen en dan je handen over je neus houden. Neem 4 tot 6 diepe, langzame ademhaling om de geur goed op te snuiven en om je angstgevoelens te verminderen.

Stress en angst zullen met lavendelolie snel minder worden.

Angst oorzaak

Angst zit tussen je oren of angst zit in je hoofd wordt er vaak gezegd. Nu is het misschien wel zo dat de angstgedachten in je hoofd rondspoken en jij alleen maar wilt dat jij je angst uit je hoofd zetten kunt.

Het is al lange tijd bekend dat angsten ontstaan als gevolg van onverwerkte emoties en emotionele incidenten in het verleden.

Waarschijnlijk is het zo dat jij je deze onverwerkte emoties en emotionele incidenten helemaal niet meer herinneren kunt. Deze zijn dan vaak ook onbewust.

Soms wordt er wel eens gezegd dat angst in je genen zit wanneer er sprake is van een kind dat dezelfde angst heeft als de ouder.

Vaak is deze angst emotie echter aangeleerd.

In het Verre Oosten is het al vele duizenden jaren bekend, en sinds korte tijd bij ons in het Westen, is dat er als gevolg van onverwerkte emoties verstoringen ontstaan in het energiesysteem van je lichaam.

Onder andere bij acupunctuur wordt van deze kennis gebruik gemaakt en tracht men met behulp van naalden de verstoringen in het energiesysteem op te lossen.

Wanneer je energiesysteem vrij is van verstoringen, dan voel jij je goed, ben je positief en heb je geen last van angstgevoelens.

En van angstige gedachten stoppen is dan geen sprake, want die zijn er dan niet.

Hoe ontstaat angst in de hersenen wordt vaak aan mij gevraagd. De oorzaak licht dus niet in de hersenen maar in het energiesysteem van je lichaam.

Een andere vraag die vaak gesteld word is hoe kom ik van mijn angstgedachten af? Mijn antwoord hierop is: los de verstoringen in je energiesysteem op.

Dan is het ook niet meer nodig om te leren omgaan met angstgedachten, want die zijn er dan niet meer.

Het stap voor stap je angst overwinnen is dan ook niet nodig want je lost eenvoudigweg de onderliggende oorzaak van je angst op waardoor dwangmatige angstgedachten zullen verdwijnen.

Door deze manier van uit je angst stappen kan jij snel je klachten achter je laten. Een angstig gevoel in je buik of in je lichaam zal dan verdwijnen en wegblijven.

Deze manier van angst loslaten gaat relatief snel en eenvoudig.

De verstoringen in het energetisch systeem zijn de oorzaak dat jij je angsten blijft voelen en dat ze iedere keer weer terugkomen.

Ondanks alles wat je doet om van je angstengevoelens af te komen.

Het is dus belangrijk dat je gaat inzien dat jouw onverklaarbare angsten, de nare angstgedachtes en jouw onverklaarbare gedrag worden veroorzaakt door deze verstoringen in je energetisch systeem.

Wil jij ook je angst snel achter je laten? Ga dan naar ...

Wanneer je last hebt van angst gedachtens, dan is dat heel vervelend. De gedachtes onstaan door het angst gevoel dat je hebt. Dat angst hebben kan je heel erg dwars zitten en maken dat je rare gedachtes hebt. Angst hebben voor alles is iets waar sommige mensen last van hebben.

Angst heeft een functie en dat is om je veilig te houden. Dat is de reden dat we ergens bang voor zijn. En dat is goed als we bang zijn voor iets dat gevaarlijk voor ons is. Ben je echter gevaarlijk voor iets dat dat niet is, dan is er sprake van een irreële angst.

Je kunt angst herkennen aan de symptomen. Enkel van de angstsymptomen zijn; trillen, beven, misselijkheid, hartkloppingen, wit wegtrekken.

Je kunt ook angst voor iets specifieks hebben. Er wordt dan gesproken over een specifieke fobie.

Er wordt wel gezegd dat je angst gedachten doorbreken moet. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. En daarnaast is het belangrijk dat je beseft dat de oorzaak van je angstklachten niet moet worden gezocht in het denken. En dat door je denken te veranderen je klachten dus niet zijn op te lossen.


Morpheus Home
wikipedia
Angst overwinnen DisclaimerEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.